CHP İZMİR İL KONGRESİNDE KAVGA
SİYASET 20.12.2015 18:40:47 342 0

CHP İZMİR İL KONGRESİNDE KAVGA

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresinde taraf olduğu iddialarına sert cevap veren ve ?Kontenjandan gelenlerin İzmir´i dizayn etmeye hakkı yoktur? diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´na ?Be

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Kongresinde yaptığı konuşmada taraf olduğu iddialarına çok sert cevap verdi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Kocaoğlu´nun ardından sahneye çıkarak konuşmasının bir bölümünde ?Listede seçilip milletvekili olup kükremenin, hele kontenjandan gelenlerin İzmir´i dizayn etmeye hakkı yoktur? diyen Kocaoğlu´na yanıt verdi. 

Özkan´ın ?Aziz Başkanı kınıyorum. Ben de kontenjandan geldim. Böyle büyük bir başkana ?kontenjandan gelenler İzmir´i dizayn edemez´ demesini yakıştıramadım. Hangi ön seçimden geldin başkanım? Seni hangi ön seçimden getirdiler? Tüzüğümüzü nasıl ayaklar altına alınırsın Başkanım. Hiç yakışmadı? sözleri üzerine salondan ?İzmir Aziz´dir, Aziz kalacak? sloganları yükseldi. Özkan bunun üzerine ?İzmir Aziz´dir, Aziz kalacak´ diyenlere karşı ?İzmir CHP´dir, CHP kalacak´ diyorum? dedi. Bu sözlerin ardından delegeler ve partililer Özkan´ın bulunduğu kürsünün önüne gelerek Özkan´ı yuhalamaya başladı. Kongre salonunda kavga çıkarken, mevcut il başkanı Bedri Serter, ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Özkan, kürsünün önünde bulunan kalabalığın içinde güçlükle yerine oturdu. Gerginliğin sürdüğü kongrede, Kocaoğlu´nun Özkan konuşurken gülümsemesi dikkat çekti.

?NAMUSUM ÜZERİNE TARAF OLMADIM?
Çıkan kavga öncesi yaptığı konuşmada kongrede aday olan Nevzat Kavalar ve Alaattin Yüksel ile uzun yıllar omuz omuza mücadele verdiğini belirten Kocaoğlu, ?Açık ve net söylüyorum ki; bazıları Ankara´dan ilçe başkanlarını, kurultay delegelerini, belediye başkanlarını aradığı saate kadar taraf olmadım. Namusum üzerine ant içerim. Hadi taraf oldunuz, hadi politika yapıyorsunuz saygı duyuyorum. İzmir Aziz Kocaoğlu´na mı kalacak? İzmir´i Aziz Kocaoğlu mu dizayn edecek? Bizim böyle bir iddiamız yok. İzmir´in en büyük koltuğunu 12 senedir namusumla, şerefimle, onurumla hiçbir partilimizin başını öne eğmeden, hiçbir partilinin hakkını hukukunu korumasızlık yapmadan, herkese eşit davranarak görevimi yapıyorum. Siyaset bir yaşam biçimidir. Siyasette önce ülke gelir, sonra parti gelir, ondan sonra senin menfaatin gelir. İzmir´in öncesini bilmeyenler, Cumhuriyet Halk Partisi ile alakası olmayanlar kalkıp İzmir´i dizayn etmeye kalkamaz.?

?KONTENJANDAN GELENLER?
2009 ve 2014 seçimlerinde kimlerin kimleri arkadan hançerlediğini herkesin bildiğini söyleyen Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ?O günleri yaşamayanlar, çeşitli nedenlerle buradan aday olup vekil olanlar bunu bilemez. Onlar kulis siyaseti yapıyor. Biz halk siyaseti yapıyoruz. Kimse İzmir´in sahibi Aziz Kocaoğlu değil, CHP´li delegelerin de değil. İzmir´in sahibi İzmirlilerdir. Listede seçilip milletvekili olup kükremenin, hele kontenjandan gelenlerin İzmir´i dizayn etmeye hakkı yoktur. O atılan tweetlerin, mesajların hesabını 650 delege vermek zorunda.?

?ATİLLA SERTEL´E YAKIŞTIRAMADIM?
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel´in 7 Haziran seçimleri sonrası İZBETON´da çalışan bir taşeron tarafından ihbar edilerek vekilliğinin iptal edildiğini öne sürmesini hatırlatan Kocaoğlu, bu konuşmayı Sertel´e yakıştıramadığını ifade ederek, ?Atilla Sertel´le 30 senedir siyaset yapıyorum. Sertel´in o zaman da hakkını, aday adaylığı sürecinde de hakkını hem Genel Merkez´de hem de basında en çok savunan yetkili merciyim. Bunu kendisi de çok iyi biliyor? dedi.

?EFENDİLİK YAPIYORUZ DİYE UNUTTUĞUMUZU SANMASINLAR?
Kongrede Kocaoğlu´nun taraf olduğunu iddia ederek konuşma yapan İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur´a da cevap veren Kocaoğlu, şunları söyledi: ?Acı bir gerçeği paylaşmak istiyorum. Yüksel Çakmur´un, siyasi yaşamı boyunca il yöneticiliği, ilçe yöneticiliği, il başkanlığı yaptığını duydunuz mu? Aday olmadığı seçimlerde il binasına gelip çalıştığını gördünüz mü? Herkes eğri oturacak doğru konuşacak. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına ceketimle geldim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´ndan ceketimle gideceğim. Burada şov yapanlar burayı çok iyi dinleyecek. Bıraktığım zaman büyükşehir olanakları ile kurulan vakıf senedi cebimde gitmeyeceğim. O vakıf binasında 21 yıl oturmayacağım. Kendine yakıştıranlar bu kürsüde şov yapma hakkına sahip değildir. Konuşmuyoruz, efendilik yapıyoruz diye kimse unuttuğumuzu, bilmediğimizi sanmasın. Her şeyi biliyoruz. Ben iki adayımıza da başarılar diliyorum. Örgüt kazansın, İzmir kazansın. CHP kazansın.? 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli