CHP, ERKEN SEÇİM İSTEMİNİ YİNELEDİ
SİYASET 26.10.2017 16:43:25 279 0

CHP, ERKEN SEÇİM İSTEMİNİ YİNELEDİ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN: ?MİLLETİN İRADESİNE SAYGILIYSANIZ, KORKMUYORSANIZ HODRİ MEYDAN, ERKEN SEÇİME GİDELİM?DEDİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,  ?Milli iradeye saygınız varsa, korkmuyorsanız, gelin o iradeye saygı duyalım, erken seçime gidelim, kentlerimizi yönetecek belediye başkanlarımızı tek bir kişi değil, halkımız belirlesin. Buradan Hodri Meydan diyoruz. Genel Başkanımız bir çağrı yapmıştır; Çağrımızı burada TBMM çatısının altında bir kez daha yineliyoruz? dedi.

?İHANET EDEN HERKES BEDELİNİ ÖDEMELİ?
Son dönemlerde AKP´li belediye başkanlarının istifalarıyla ilgili TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye´nin günlerdir bir hukuksuzluktan başka bir hukuksuzluğa savrulan bir süreç yaşadığını söyledi.
TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ?İktidar genel politikalardaki beceriksizliğini halk tarafından seçilen belediye başkanlarını değiştirerek örtmeye çalışıyor. Biz adalet derken aslında bunlar için de adalet diyorduk, halkın iradesine saygı, halkın seçtiği belediye başkanlarını istifaya zorlamakla olmaz. Belediye başkanları zorla istifa ettiriliyor, etmeyen için İçişleri Bakanlığın göreve çağrılıyor, mahkemede sanık sandalyesiyle tehdit ediliyor.? diyen Torun, ?Kim yapıyor bunları, millet iradesinden bahseden ama aslında tek adamın iradesiyle yönetilen bir partinin genel başkanı. Her şeyde olduğu gibi bu da millete danışılmadan, hukuki çözüm aranmadan, tek kişinin iradesiyle yapılan hukuksuzluklardan biri olarak karşımıza çıkıyor.? diye konuştu.

?HESAP ÖDENMEDEN TEMİZ BİR SAYFA AÇILAMAZ?

?Bu Belediye Başkanları FETÖ´cü mü, terör örgütüyle bağlantısı mı var, yolsuzluk mu yaptılar, yargı ne güne duruyor? İstanbul, Ankara talan edilirken, şehirler betonlaştırılırken tüm bunları kimin bilgisi dahilinde yaptılar? Suçlu sadece bunlar mı? Referandum sonuçlarının sorumlusu mu bunlar? Halk referandumda belediye başkanınıza mı hayır dedi?? diye konuşmasına devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, 15 yılın sonunda genelde ve yerelde Türkiye´nin önünde ödenmesi gereken ağır ve kabarık bir fatura olduğunu, AKP Genel Başkanının bu faturayı ödemek istemediğini söyledi. Torun, Erdoğan´ın 2019 öncesi temiz bir sayfa açmak istediğini ancak ABD ilişkilerinden, Ortadoğu politikasına, ekonomiden eğitime, Türkiye´yi her alanda felakete sürükleyen AKP´nin genel başkanıyla birlikte devleti 15 yıldır yönetenlerin hesap vermeden temiz bir sayfa açılamayacağını söyledi.

?MİLLİ İRADEYİ TANIMAM DİYOR?

Konuşmasına ?Millet iradesi diyor ya AKP, Türkiye´de şu an yüzde 40´lık bir seçmenin oy verdiği belediye başkanı görevinde değil. 101 belediye kayyumla yönetiliyor. Millete sen kimsin, senin iradeni ben tanımam diyor. Sizin Genel Başkanınız aslında hiçbir zaman milletin iradesine saygı duymamıştır. Geçmişte kimleri tasfiye ettiğine bir bakın, sizler için de zaman yakındır.? diye devam eden Torun, iktidarın CHP´li Belediyeleri özel teftiş tehdidine ise ?Buyursun? dedi. Belediyelerine güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Torun, ?CHP´li belediyeler hiçbir zaman AKP´nin battığı ve hesabını veremediği rant bataklığının bir parçası olmamıştır ve olmayacaktır? dedi.

?YERELLE GELDİLER YERELLE GİDECEKLER?

AKP belediyeciliğinin, ranta ve betona tapan bir şehircilik anlayışının iflas ettiğini, bu anlayışla yıllarca en güzel kentlere ihanet edildiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan´nın da bunu itiraf ettiğini söyledi. Torun, yerelden başlayarak iktidara gelen AKP´nin sonunun da yerelle geleceğinin görüldüğünü belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Torun, ?Milli iradeye saygınız varsa, korkmuyorsanız, gelin o iradeye saygı duyalım, erken seçime gidelim, kentlerimizi yönetecek belediye başkanlarımızı tek bir kişi değil, halkımız belirlesin. Buradan Hodri Meydan diyoruz. Genel Başkanımız bir çağrı yapmıştır; Çağrımızı burada TBMM çatısının altında bir kez daha yineliyoruz.? diyerek konuşmasını bitirdi.(Vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı