CHP ÇUKUROVA´DAN ADANA TABİP ODASI´NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
SİYASET 27.02.2018 15:43:54 797 0

CHP ÇUKUROVA´DAN ADANA TABİP ODASI´NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Sınır ötesi operasyonların başlamasından hemen sonra ? ?Savaş bir halk sağlığı sorunudur!? başlıklı basın açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi başkan ve üyeleri hakkında soruşturmalar başlatılmış, ev ve iş yerleri aranarak gözaltılar ya

Sınır ötesi operasyonların başlamasından hemen sonra  ?Savaş bir halk sağlığı sorunudur!? başlıklı basın açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi başkan ve üyeleri hakkında soruşturmalar başlatılmış, ev ve iş yerleri aranarak gözaltılar yapılmış, gözaltı süreleri sonunda da serbest bırakılarak haklarında davalar açılmıştı.

Konuyla ilgili Adana Tabip Odası´na geçmiş olsun ziyaretinde bulunun Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre, İlçe Sekreteri Hamdi Şevik, İlçe Eğitim Sekreteri Nilgün Kala, İlçe Bilişim Sorumlusu Nilüfer Bürücek, İlçe Başkan Yardımcıları İsmail Eker, İbrahim Yoca, Yusuf Filazi, Alper Işık, Nuri Şimşek, Hüseyin Bilir, Erkan Ongun ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Tarkangeçmiş olsun dileklerini Adana Tabip Odası yönetimine iletti.

?HAKSIZLIĞA UĞRADIĞINIZI DÜŞÜNÜYOR, MAĞDUR EDİLDİĞİNİZE İNANIYORUZ?

Adana Tabip Odası´nda gerçekleşen ziyarette CHP Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre şöyle konuştu:

?Savaş bir halk sağlığı sorunudur!? başlıklı basın açıklamanızı defalarca okudum, bir tek cümlesinde dahi suç teşkil edecek bir şey yok. Tamamen çatışmaların, savaşların olası sonuçlarına dikkat çekilmiş, çatışmaların toplum ve doğa üzerinde yaratabileceği tahribatlar konu edilmiş, hekimlik mesleği sorumluluğuyla uyarılarda bulunulmuş bir basın açıklaması. Basın açıklamasını dikkatlice okuyan herkes bunu rahatlıkla görebilir.

Türk Tabipleri Birliği gerek yurt içinde gerekse yurt dışında büyük bir saygınlığı olan, kamu kurumu niteliğine sahip bir oluşumdur. Terör örgütleri ile adının anılması, vatan hainliğiyle suçlanması kabul edilebilir bir şey değildir. Haksızlığa uğradığınızı düşünüyor, mağdur edildiğinize inanıyoruz.

?TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ YALNIZ DEĞİLDİR?

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi başkan ve üyelerinin süreç içerisinde mağdur edilmesi yetmezmiş gibi Türk Tabipleri Birliği´nin adının önünde yer alan ? Türk ? kısmının da kaldırılmak istenmesi asla kabul edilebilir bir şey değildir. Meslek odalarının adlarının ne olacağına, nasıl olacağına karar verecek mercii Cumhurbaşkanlığı değildir. Türk Tabipleri Birliği daha fazla mağdur edilmemeli, hedef gösterilmekten vazgeçilmelidir. Türk Tabipleri Birliği yalnız değildir? dedi.

?YAŞATMAYA ANT İÇMİŞ BİR MESLEĞİN TEMSİLCİLERİYİZ?

CHP Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre´nin konuşmaları sonrasında söz alan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ise şöyle konuştu:

?İçten ve samimi sözleriniz için yürekten teşekkür ederiz, yalnız olmadığımızı bilmek bizlere güç ve moral kazandırdı. Bizler insanı yaşatmaya ant içmiş mesleğin temsilcileriyiz, terör ile birlikte anılmamız söz konusu dahi olamaz.  Ne yazık ki ? Kendileri gibi düşünmeyen herkesi terörist ya da vatan haini ilan eden bir anlayışın hedefi olduk? süreçte hak etmediğimiz uygulamalarla mağdur edildik. Şu an gözaltılar sonucunda tüm arkadaşlarımız serbest bırakılmasına rağmen, Adana Tabip Odası ve TTB Merkez Konseyi üyesi arkadaşımız Yaşar Ulutaş ?Görevi başında kalmasında sakınca görüldüğü ? gerekçesi ile Adana Gazipaşa Aile Sağlığı Merkezi´ndeki aile hekimi olarak sürdürdüğü görevi 2 ay süre ile askıya alındı. Yaşadığımız tüm mağduriyetlere rağmen toplumun önemli bir kısmının bizleri anlaması bizler için moral kaynağı olmuştur. Biz hekimler ? Önce insan, önce insan yaşamı? demeye devam edeceğiz. Biz hekimler ant içtiğimiz gibi ?İnsanı yaşatmak için? mücadele etmeye devam edeceğiz.?VŞ)

 

 

                                                                                           


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli