CHP Adana Milletvekili Dr. Şevkin´den, tren rayları için araştırma önergesi
SİYASET 10.07.2018 11:01:20 732 0

CHP Adana Milletvekili Dr. Şevkin´den, tren rayları için araştırma önergesi

CHP Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Tekirdağ´ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi´ndeki tren kazasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne (TBMM) araştırma önergesi sundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Tekirdağ´ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi´ndeki tren kazasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne (TBMM) araştırma önergesi sundu.

Dr. Şevkin, Türkiye´deki tüm demiryollarının baştan aşağı kontrol, bakım ve onarımdan geçirilmesi, insanların hayatlarına neden olan kişi, kurum ve kuruluşlar ile kaza nedenlerinin bulunması, vatandaşların çok basit gerekçelerle hayatlarını kaybetmesinin önlenmesi, ´yol bekçiliği´nin gerekliliğinin açığa çıkması, halkın rahat, huzurlu ve güvenli seyahat edebilmesi adına gerekli önlemlerin alınması amacıyla Anayasa´nın 98 ve meclis içtüzüğünün 104 ve 105. maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını istedi.
RAYLARIN YAKLAŞIM DOLGUSU VE YOL BEKÇİLERİ!
Tekirdağ´ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi´ndeki tren kazasında 24 yurttaşın hayatını kaybettiğini, 318 vatandaşın da yaralandığını hatırlatan Dr. Şevkin, "Uzunköprü-Halkalı seferini yapan, içinde 362 yolcu ve 6 personel bulunan yolcu treninin devrilmesi sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmalar Türkiye´deki demiryollarının içler acısı halini ortaya sermiştir. Ülkemizi yasa boğan bu olayı inceleyen mühendisler rayların yaklaşım dolgusunun yapılmadığını ancak esas sorunun özelleştirme uygulamalarından kaynaklandığını belirtmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları´na (TCDD) ait raylarda, yıllardır süregelen ´yol bekçileri´ uygulamasının devre dışı bırakılması sonucu arızaları bildirecek kimsenin kalmaması da olayın bir başka vehametidir" dedi.

İHALE İPTAL EDİLMİŞ!
Çorlu´dan geçen Halkalı-Muratlı demiryolu hattının menfez bakım ihalesinin ödenek emri çıkmaması nedeniyle iptal edildiğine yönelik iddiaların da vatandaşlar arasında büyük bir huzursuzluğa ve güvensizliğe neden olduğunu, zira hattaki menfezlerin bakıma muhtaç halde olduğu için ihaleye çıkılmasına rağmen ihalenin iptal edilmesinin büyük bir talihsizlik olarak değerlendirildiğini ifade eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

"Türkiye´de son yıllarda insana yatırım yerine insanlığın ranta ve kâr hırsına yenik düştüğü aşikardır. Yeterli incelemeler ve yol kontrolleri yapılmadan gerçekleşen seferler insanlarımızın hayatına mal olmaktadır. Yağmur, sel, deprem ve heyelan gibi doğal olayların faciaya dönüşmemesi için mühendislik önlemlerinin alınması şarttır. Rayların daha ucuza mal edilmek istenmesi nedeniyle daha çok ucuz malzeme ve taşeron işçiliğe başvurulması, emek, işgücü ve malzemeden feragat edilme yöntemi sona ermediği takdirde yeni kazalar kaçınılmaz olacaktır. Tüm bu gerekçelerle Türkiye´deki tüm demiryollarının baştan aşağı kontrol, bakım ve onarımdan geçirilmesi, insanların hayatlarına neden olan kişi, kurum ve kuruluşlar ile kaza nedenlerinin bulunması, vatandaşlarımızın çok basit gerekçelerle hayatlarını kaybetmesinin önlenmesi, ´yol bekçiliği´nin gerekliliğinin açığa çıkması, halkımızın rahat, huzurlu ve güvenli seyahat edebilmesi adına gerekli önlemlerin alınması amacıyla Anayasa´nın 98 ve içtüzüğümüzün 104 ve 105. maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını saygılarımızla arz ve teklif ederiz.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli