CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gazetemizi ziyaret etti
SİYASET 19.11.2018 13:31:45 488 0

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gazetemizi ziyaret etti

BULUT, ?TÜRKİYE´Yİ BÜROKRATLAR İDARE EDİYOR? CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2014 yılında yerel seçimlerde en şanslı partinin CHP olabilecekken, o gün Türkiye´de bir algının oluştuğunu belirterek, ?AK Parti´ye karşı bir blok oluşsun diye, o dö

/resimler/2018-11/19/1333380361940.jpgBulut, ?Bugün ise Adana´da büyükşehirde en güçlü aday CHP´dir.  Süreç kendi içinde işliyor,  adaylaştırma dönemindeyiz,  anket çalışmaları yapıldı. Her 15 günde bir Parti Meclisi toplanıyor. Sırayla çalışmaları bitirilen aday arkadaşlar açıklanıyor. Adana´da da anket çalışmaları bitti,  alternatif adaylar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bu kamuoyunda tartışılan birbirinden kıymetli isimler? diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yeni hükümet sisteminin bürokratlar hükümeti eliyle yürütüldüğünü belirterek, ?Bu hükümet TBMM´ye karşı sorumlu değil, Recep Tayyip Erdoğan´a karşı sorumlu olan bürokratlar hükümetidir? dedi.

Bulut, gazetemizi ziyaret ederek Müessese Müdürümüz Fehmi İnceoğlu ve Yazıişleri Müdürümüz Cihat Ovalı´ya Türkiye gündemi ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bulut şunları söyledi:

?Yeni sistem birçok değerleri değiştirdi. 2017 referandumu, arkasından haziran seçimleri Türkiye´de bize göre bir rejim değişikliği onlara göre yeni sistem, adı ne olursa olsun yeni bir sistemle karşı karşıyayız. Elbette cumhuriyet üst başlık. Değişik cumhuriyet yönetimleri var. Bu anlamda ismi değişmemiş olabilir ama ciddi bir anlayış değişikliği oldu. Yasa değişikliği oldu, bir kişi üzerine kurulu hükümet sistemi, sadece bir kişiyi seçerek ve sadece bir kişiye sorumluluk vererek hükümet oluştu. Bir bürokratlar hükümetidir asıl itibariyle. Kişi tüm bakanlarını atıyor, bürokratlarını atıyor, valiyi atıyor, hukuku atıyor, aklınıza gelebilecek devlet diye tabir ettiğimiz kurumları, ya da hükümet diye ettiğimiz kurumların hepsinin başına atamasını yapıyor. Bu bugüne kadar bildiğimiz birçok değerleri değiştirdi. Mesela bizde devlet kıymetlidir, değerlidir, devletin valisi değerlidir, hukuk değerliydi. Hukuk karar vermişse, kimse ona itiraz edemezdi. Bürokratların bir saygınlığı vardı. Ya da bir bakan bir yanlış bir şey yaptığında, bir yanlış bir şey söylediğinde millet onu temsilcisi TBMM kanalıyla alaşağı edebilirdi. Şimdi o da mümkün değil, Çünkü meclis bir sorgulama yeri değil.  Eskiden hükümet meclisin içinde çıkardı,  meclise karşı da sorumluluğu vardı.  Meclise karşı sorumluluk aynı zamanda millete karşı sorumluluk anlamına geliyordu. Şimdi böyle bir sorumluluk olmadığı için tek sorumluluk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ındır.?

YEREL SEÇİMLER

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut konuşmasında yerel seçimlerle ilgili olarak da görüşlerini açıkladı.  Bulut,  2014´te en şanslı partinin CHP olabilecekken, o gün Türkiye´de bir algının oluştuğunu belirterek, ?AK Parti´ye karşı bir blok oluşsun diye o dönem emanet oylar MHP´ye gitti. Ama AK Parti olmasın diye verilen oylar, bugün AK parti´ye hizmet eder haldedir.  O vesileyle bu dönem CHP kendi belediyesinde oyları toplayacak, hayır blokunda da destek gelecektir? dedi.

?Türkiye´de oy geçirgenliği daha arttı. Bu yeni dönemde insanların, siyasi görüşlerinin yanında yaşam biçimlerine yönlendiren, ya da yaşam biçimlerinde tehlike gördükleri ya da destek gördükleri yerlere de kanalize olabiliyor. Evet-Hayır bloğu gibi ya da Millet İttifakı, Cumhur İttifakı gibi? diyen Bulut, ?Bu dönemde Adana´da büyükşehirde en güçlü aday CHP´dir.  Süreç kendi içinde işliyor,  adaylaştırma dönemindeyiz,  anket çalışmaları yapıldı. Her 15 günde bir Parti Meclisi toplanıyor. Sırayla çalışmaları bitirilen aday arkadaşlar açıklanıyor. Adana´da da anket çalışmaları bitti,  alternatif adaylar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bu kamuoyunda tartışılan isimler.  Hepsi de birbirinden kıymetli isimler? diye konuştu.

EN ÇOK ADAY ADAYI ÇUKUROVA´DA

Çukurova Belediyesi için çok aday adayının olmasının kendileri açısından keyifli olduğunu kaydeden Bulut, ?Çünkü adayın çokluğu partimize ilgi ve alakanın göstergesidir aynı zamanda ama büyükşehir daha kıymetlidir.  Büyükşehir adayı ile birlikte diğer yerler şekillenecek. Büyükşehir belli olduktan sonra da önemli ilçeler olan Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova gibi yerler açıklanır? şeklinde konuştu.(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı