CHP, Adana İl Emek Bürosu kuruldu
SİYASET 22.11.2016 11:03:04 405 0

CHP, Adana İl Emek Bürosu kuruldu

Adana İl Başkanı Ayhan Barut, emek bürosu aracılığıyla emek kesiminin yaşadığı sorunların tespit edileceğini ve bu sorunların çözümü için, emek paydaşlarıyla birlikte politikalar üretileceğini belirterek, ?Emek büroları aracılığıyla emekçilerin sınıf müca

ADANA İL EMEK BÜROSU´NUN KURULUŞU İLAN EDİLDİ

CHP Adana İl Emek Bürosu´nun kuruluşu Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde İl Başkanı Ayhan Barut, Genel Merkez Emek Büroları yöneticileri Ömer Fethi Gürer, Burhanettin Bulut ve Ali Berberoğlu´nun katılımıyla ilan edildi. Toplantıya Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, ibrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer de katıldı.

EMEK EN YÜCE DEĞER

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Ayhan Barut, CHP´nin emeği en yüce değer olarak kabul eden parti olduğunun altını çizdi. 2011 yılında kurulan, 22 Mayıs 2016 tarihinde CHP Parti Meclisi´nde kabul edilerek aktif hale getirilen emek bürolarının tüm illerde ve ilçelerimizde örgütsel yapısını oluşturmaya devam ettiğini dile getiren Barut, İl Başkan Yardımcısı Nejat Altınok´un koordinasyonunda Adana İl ve ilçe emek bürolarının kuruluşunun tamamladığını bildirdi.

EMEK SÖMÜRÜSÜ AKP DÖNEMİNDE DORUK NOKTASINA ULAŞTI

14 yıllık AKP iktidarı döneminde emek kesiminin sorunlarının katlanarak arttığına işaret eden Barut, AKP iktidarının çalışma yaşamına kattığı taşeron ve kiralık işçilik gibi insanlık onuruna yakışmayan çalışma modelleriyle emek sömürüsü doruk noktasına ulaştığını vurguladı. Barut, ?İnsan haklarıyla bağdaşmayan koşullarda evinin geçimini sağlamaya çalışan emekçiler, açlık sınırının altındaki ücretlere mahkum edildi ve daha da acısı iktidar bu koşulları siyasi rant aracı olarak kullandı, kullanmaya da devam ediyor? diye konuştu.

EMEKÇİLERİN SORUNLARININ BELİRLENMESİ VE ÇÖZÜMÜNDE ETKİN ROL OYNAYACAK

CHP emek bürolarının emek kesiminin yaşamsal sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında çok önemli bir işlevi yerine getireceğini aktaran Barut, ?Emek büroları emekçilerin sorunlarının belirlenmesinde hem de çözümünde etkin rol oynayacak ve bu konularda politika üretilmesine katkı sağlayacak. CHP´nin emek alanıyla ilgili söylemlerinin belirlenmesinde de emek büroları aktif rol oynayacak? şeklinde konuştu.

EMEK MÜCADELESİNİN BÜYÜMESİNE KATKI VERECEK

Emek bürolarının, CHP ile emek hareketlerini de yakınlaştıracağına işaret eden Barut, emekçileri paydaş olarak gördüklerini ifade ederek şöyle devam etti:

?Emek büroları aracılığıyla emekçilerin sınıf mücadelesini güçlendirip, dayanışmayı büyütüp bu mücadeleyi siyasal alana taşımak istiyoruz. Ne kadar güçlenirsek, ne kadar büyürsek, ne kadar dayanışma içinde olursak emek kesiminin ihtiyacı olan düzenlemelerin yaşama geçirilmesi noktasında da o kadar etkin olabiliriz. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin düzeltilmesi, eşit işe eşit ücret, kadro sorunu, kangren haline gelen işsizlik sorununun bitirilmesi, sendikal haklar ve iş güvenliği gibi sorunların çözümü noktasında Adana İl Emek Büromuzun hayırlı olmasını diliyorum.?

GÜRER´DEN EMEK DAYANIŞMASI VE ÖRGÜTLÜ YAPI VURGUSU

Genel Merkez Emek Büroları yöneticisi, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de emek bürolarının çalışma yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Emek bürolarının sadece iş yaşamı değil toplumun tüm sosyal sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapacağını dile getiren Gürer, emek mücadelesinde dayanışmanın ve örgütlü yapının önemine vurgu yaparak, emek bürolarının bu konularda da önemli bir işlev göreceğini söyledi.

?BİRLİKTE ÜRETMEYİ ESAS ALAN BİR ÖRGÜTLENME?

Emek Bürolarının partinin diğer organlarıyla eşgüdümlü çalışacağını dile getiren Gürer, emek bürolarının sendikalar, güvencesizler, emekli örgütleri, akademisyenler, işsizler, taşeron işçiler gibi emek alanındaki üyelerden oluştuğunu kaydetti. Emek Bürolarının uzun vadeli, kalıcı, emekçilerle buluşmayı ve birlikte üretmeyi esas alan bir örgütlenme olduğunun altını çizen Gürer, ?Emek büroları yaptıkları araştırmaların sonuçlarını hazırladıkları broşür, dergi ve kitap hazırlayıp yayımlayacak. Ayrıca belirli aralıklarla da paneller de düzenleyecek? ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli