ÇGC, Türkiye´nin muhtarlarını ağırladı
GÜNDEM 6.05.2016 13:43:48 263 0

ÇGC, Türkiye´nin muhtarlarını ağırladı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu (TMUHK) Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Federasyon Başkanları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti.

Genel Başkan Akdeniz, 22 bin üyeye sahip olan Konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 300 muhtarın katılacağı 26.İstişare Toplantısı için Adana´ya geldiklerini ifade eden Akdeniz, 2 yıl önce de Adana´ya geldiklerini belirterek, ?Türkiye´ye tarihin en bereketli toprakları olan Adana´dan ses vereceğiz? dedi.

Her 2 ayda bir İstişare Toplantısı yaptıklarını, bu toplantılara yerel yöneticilerin de katıldığını dile getiren Akdeniz, ?Anemon Otelde yapacağımız istişare toplantısına başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü olmak üzere yerel yöneticiler ve muhtarlar da katılarak fikir alışverişinde bulunacağız? dedi.

Akdeniz, muhtarların sığınmacıların kayıt altına alınması konusunda sorun yaşadıklarına dikkat çekerek, ?Mahalle ve Köy Kanunu´nun çıkmasını istiyoruz. Çünkü; hizmetlerimizi tam olarak yerine getiremiyoruz. Hükümetimiz, Suriye´den gelen bilhassa bu bölgede çok sayıda olan sığınmacıları kayıt altında tutmamızı istiyor. Fakat biz bu sığınmacıların nasıl ve ne zaman geldiklerini tam olarak bilmediğimiz için bu konuda zorlanıyoruz. Sığınmacılar konusunda esas iş, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile Kaymakamlıklara düşmektedir. Muhtarlara en çok Belediyeler yardımcı olabilir ama onlar da yetkisizlik nedeniyle yardımcı olamıyor? dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında; öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Esendemir, ?Muhtarlarımıza aslında çok iş düşüyor. Ancak aldıkları cüzi maaş nedeniyle verimli olamıyorlar. Muhtarlarımız başta özlük haklar olmak üzere diğer taleplerini yetkili mercilere ulaştırmakta sıkıntı çekiyor. Muhtar ve azaların ekonomik durumu iyi değilse aldıkları ücret de az olmasa, mahallede herşey kontrol altında olur. En azından hakimiyetini kurar. Mahallenin sorunlarını da çözümü kavuşturur. Muhtarlarımız önceki yıllarda mahalleye girip-çıkan insanları tanırdı. Ancak şimdi kimseyi tanıyamıyor. Ancak bu kişilerin muhtarlığa işi düştüğü zaman o kişiyi görüyor. Eskiden tüm evrak işlerimizi muhtarlığa giderek yapıyorduk ancak şimdi alınması gereken bir çok evrak internet ortamından elde edilebiliyor. Yani muhtarların bu anlamda iş yükü azaldı. Resmi makamlarla vatandaş arasında köprü görevini gören muhtarların işlevsiz hale getirildiği, tebligat ulaştırmaya zorlandığını gözlemliyoruz. Bu yüzden Konfederasyona muhtarların sorunlarının çözümü noktasında büyük iş düşüyor. Bu istişare toplantınızın bu yönüyle muhtarlar camiasına ışık tutacağına ve sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum? diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı