ÇGC 44 yaşında
YAŞAM 16.04.2019 14:33:14 375 0

ÇGC 44 yaşında

44.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı ve Basın Anıtı´na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin kuruluşunun 44.yıldönümü bir dizi etkinlikle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Uri ile kadın gazeteciler Atatürk Anıtı´na çelenk koydu. Daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunun ardından katılımcılar Basın Anıtı´na geçti.

Atatürk Anıtı´ndaki etkinliğe ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Arat ve Süreyya Uri ile birlikte TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, ASGD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ve gazeteciler katıldı.

Basın Anıtı´ndaki tören çerçevesinde; ÇGC Başkanı Esendemir ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Uri ve Hüseyin Arat ile TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, ASGD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz, Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz, ÇGC Üyesi Bilal Tipi Basın Anıtına çelenk koydu. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemini içeren Basın Açıklaması yapıldı. Yönetim Kurulu adına açıklamayı ÇGC Başkanı Esendemir okudu.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi=

?Bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin kuruluşunun 44.yıldönümü?

Bu vesileyle başta Kurucu Başkanımız Merhum Çoban Yurtçu olmak üzere eski başkanlarımız Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal´a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalarla basın sektörünün en önemli kurumlarından biri haline gelen, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ulu bir çınar gibi kök salmış, sektörün en önemli paydaşlarından biri haline gelmiştir.

Aynı zamanda; Ülkemizdeki kamu yararına dernekler statüsüne sahip 5 gazeteciler cemiyetinden biri olmanın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Federasyonu´nun da kurucuları arasındadır.

Bugün geride kalan 43 yılın ardından, hep birlikte özlemini çektiğimiz sosyal tesise artık kavuşmuş durumdayız. Arif Nihat Asya Parkı içerisinde, Seyhan Nehri´nin en güzel manzarasına sahip konumda bulunan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisi´nin, Cemiyetimize kazandırılmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü ve Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz.

Halen tadilat çalışmaları büyük bir titizlikte sürdürülen ve kısa zamanda yeniden hizmete açmayı planladığımız hizmet binamızın bakım ve onarımına katkıda bulunan Seyhan Belediyesi ve şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar´a teşekkür ediyor, onarımın devamı için söz veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin´in de desteğini bekliyoruz.

Dünyada ve ülkemizdeki teknolojik gelişmeler paralelinde medya sektöründe de önemli gelişmeler yaşandı. Yazılı, görsel ve işitsel basının yanında artık iletişim portalları da günlük hayatımıza girdi. Yasama-Yürütme ve Yargı´nın ardından 4.kuvvet olan basın, iletişimdeki bu çok renklilikle daha da önem kazanmış hale geldi.

Ancak devasa bir güce sahip olan internet haberciliği yasal alt yapıya sahip olmadığı için bugün doğum sancısı yaşamaktadır. Düzensiz ve denetimsizlik durumunun bir an önce gerekli düzenlemeler yapılarak ortadan kaldırılması ve internet haberciliğinin yasal statüye kavuşturulması gerekmektedir.

Bir başka sıkıntı da; yaklaşık 10 aydır Basın Kartları Komisyonu´nun toplanmamış olmasıdır. Halen istenilen şartları yerine getiren ve bir an önce sarı basın kartı almayı bekleyen basın çalışanları, bu durumun sona ermesini beklemektedir.

Ayrıca; basın kartlarının yenilenme formlarını tamamlayan sarı basın kartı sahipleri ile sürekli basın kartı sahipleri, yeni basın kartlarının durumunu merak etmektedir. Çünkü bir çok arkadaşımız sürekli kart sahibi olmasına rağmen ellerindeki sarı basın kartındaki son kullanma tarihi yüzünden zaman zaman zor durumda kalmaktadırlar.

TC.Başkanlık İletişim Başkanlığı´nın bu duruma bir an önce son vermesi en büyük beklentimizdir.

Bu arada; sektörümüzü olumsuz yönde etkileyen korsan yayınlar, bayramdan bayrama çıkan ve düzensiz yayın yapan gazeteler konusunda da etkili mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Günümüzde basın diğer sektörler arasında güvenililirlik ve itibar yönünden çok kan kaybetti.

Bunun en başta gelen nedenleri arasında da çalışma koşullarının ağırlığı, baskı ve tehditler ile sendikasızlaştırmanın yanı sıra sansür ve otosansür gelmektedir.

Editöryal bağımsızlığı olmayan gazeteler, maliyet artışları karşısında rekabet dışı kalmış, yaşamlarını sürdürebilmek için de zaman zaman tarafsızlığını yitirip, siyasetin aleti haline gelmiştir.

Basın çalışanları da bu olumsuz durumdan etkilenip özlük haklarından mahrum kalarak, çok zor şartlar altında çalışmak zorunluluğuyla karşı karşıya kalmıştır. Basın sektörü bu zor durumun üstesinden gelmek zorundadır.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak;

Sektörümüzdeki olumsuzlukların giderilmesi, basının güven ve itibar kaybına son verilmesi, meslektaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarına kavuşabilmeleri için her platformda sesimizi yüksetmeye, bu yöndeki çalışmalarımıza hız vermeye ve daha çok çalışmaya gayret edeceğiz.

Basın çalışanları için son sığınak haline gelen ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ´nin bu çalışmalarında daha başarılı olması, birlik ve beraberliğin sağlanması, basın çalışanlarımızın bu çatı altında güçbirliği yapması, Cemiyetimizin sesinin daha gür olarak çıkmasını sağlayacaktır.

Bir kez daha Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin bugünlere gelmesinde emeği olan tüm başkan ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başta kurucu başkanımız Çoban Yurtçu olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm basın mensuplarımıza Allahtan rahmet diliyoruz.?

Basın açıklamasının ardından Basın Anıtı´ndaki Özgürlük Meşalesi yakıldı. Etkinlikler çerçevesinde, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ÇGC´nin Seyhan Nehri kenarındaki Kültür ve Sosyal Tesisleri´ne gelerek gazetecilere gül dağıttı.

Vali Mahmut Demirtaş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin 44.kuruluş yıldönümünü kutlayarak, basın mensuplarına hayırlı olması temennisinde bulundu. Demirtaş ÇGC´nin yeni tesisini beğendiğini belirttikten sonra, Adana´nın sorunlarıyla ilgili basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti. Vali Demirtaş; Adana Lezzet Festivali ve Portakal Çiçeği Karnavalı´nın Adana´nın tanıtımına büyük katkı yaptığını, kent ekonomisini canlandırdığını, basının da bu oluşuma büyük katkı sağladığını belirterek, ÇGC nezdinde Adana basınına teşekkür etti.

ÇGC´nin yeni tesisinde 44.kuruluş yıldönümü nedeniyle Levent Börekçilik tarafından basın mensuplarına ikramlarda bulunuldu.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli