Ceyhan Cezaevi Bekleme Salonu İnşaatında Sona Yaklaşıldı
YEREL 8.06.2020 19:58:00 2305 0

Ceyhan Cezaevi Bekleme Salonu İnşaatında Sona Yaklaşıldı

Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun önündeki boş araziye Ceyhan Belediyesi tarafından mahkum aileleri için yapılan bekleme salonunun inşaatında son aşamaya gelindi.

Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan mahkumların ailelerinin görüş günlerinde açık alanda beklememesi için dönemin Belediye Başkanı Kadir Aydar tarafından Türlübaş Mahallesi Özdemir Sabancı Bulvarı üzerinde bulunan Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun önündeki boş araziye konforlu bir bekleme salonunun yapımına başlanmıştı. Devam eden bekleme salonu inşaatı
hakkında bilgi veren Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; "Kadınlar, çocuklar açık alanda, zorlu hava koşulları altında yakınlarıyla görüşmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlardı. Özellikle tuvalet ihtiyacı büyük problem haline geliyordu. Cezaevi bizim görev alanımız dışında ancak bu soruna nasıl bir çözüm bulabiliriz diye Başkan Kadir Aydar bir çalışma başlatmıştı. Şimdi biz de bu projeyi devam ettiriyoruz. Cezaevinin önüne bulunan alana 530 metrekare büyüklüğünde içinde tuvaletlerin, çay ocağının bulunduğu, klimalı ve konforlu bir bekleme salonunun yapımına devam ediyoruz.Çok kısa zamanda bekleme salonunu mahkum yakınlarının hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE EKİPLERİ SAĞKAYA'YA ÇIKARMA YAPTI

Belediye ekipleri 72 araç ve 250 personel ile Ceyhan'ın Sağkaya Mahallesi'ne çıkarma yaptı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın mahallelerin acil çözüm gerektiren yol ve kanalizasyon sorunlarını çözerken temizlik bilinci oluşturmak ve vatandaşın sağlık kontrollerini yapmak için başlattığı çalışma için belediye ekipleri 250 personel ve 72 araç ile birlikte bu kez Sağkaya Mahallesi'ndeydiler.

Ceyhan Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte yaptığı çalışmayla bir günde mahalle tertemiz hale getirildi, yollara yama yapıldı. Bütün yaşlıların evlerinin temizlendiği, kişisel bakımları ve sağlık kontrollerinin yapıldığı, gider borularının temizlendiği ve temizlik sonunda tüm mahallenin anti bakteriyel dezenfektanlarla arındırıldığı aktarıldı. Tüm mahallelerde devam edeceği bildirilen sağlık taraması ve detaylı temizlik çalışmasına Ceyhan Belediyesi‘nin tüm hizmet birimleri ile Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekiplerinin katıldığı bildirildi.

Tek Seferde Etkin Hizmet

Çalışmaları bizzat inceleyen ve Adana Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı İbrahim Hakverdi'den bilgi alan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; "Ekiplerimiz 7 gün, 24 saat, gece, gündüz, haftaiçi,haftasonu demeden Ceyhan için çalışıyor.  250 personel ve 72 araç ile Sağkaya mahallemizin her köşesi baştan sona temizlendi ve yıkandı. Yollar asfaltlanana kadar acil çözüm gerektiren yerlere yama çalışması yapıldı.  Bütün yaşlıların evleri temizlendi, kişisel bakımları yapıldı. Sağlık ekiplerimiz tüm vatandaşlarımıza tansiyon ve şeker ölçümü yaptılar.  Kanalizyon giderleri de temizlendikten sonra tüm mahalle antibakteriyel dezenfektanlarla ilaçlandı. Bu projeyi daha önce, Başören, Esentepe, Kurtkulağı, Kurtpınarı ve Doruk mahallelerinizde de gerçekleştirdik.Bu prije kapsamında çalışmalar farklı bir mahallede tekrarlanacak. Ceyhan’ı, yaşadığımız şehri pırıl pırıl yapmak için, hastalarımızı yaşlılarımızı yalnız bırakmamak için çalışıyoruz, aynı zamanda farkındalık da yaratmaya çalışıyoruz. Tüm dünyada yaşanan salgın nedeniyle yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönemde özellikle sağlık ve temizlik hizmetleri büyük önem arz ediyor. Aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz" dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli