SİYASET 11.04.2018 11:19:29 459 0

"Ceyhan, petrokimya-sanayi yatırımı bekliyor"

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar´la birlikte Ceyhan Ticaret Borsası ve Ceyhan Ticaret Odası Başkan ve yöneticilerini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Ceyhan´ın enerji, tarımsal ve doğal zenginliklere sahip olduğunu ancak hükümetin ilçeye verdiği sözleri bir türlü yerine getirmediğini vurguladı.
İKİ AYRI ZİYARET
CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile birlikte çeşitli temaslarda bulunan Tümer, Ceyhan Ticaret Borsası Başkanlığı´na seçilen Mustafa Aydar, Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle Ceyhan Ticaret Odası meclis üyeliğine getirilen ve önümüzdeki günlerde başkan, meclis başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek Şeref Can öncülüğündeki iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. 

TARIMSAL ZENGİNLİK 
İki ayrı görüşmede Ceyhan´ın geniş tarımsal zenginliğe sahip olduğunu belirten Tümer, buğday, pamuk, mısır, soya, yer fıstığı, hurma, nar, karpuz, turunçgiller ve sebze üretimine ev sahipliği yapan ilçenin merkezi idareden yeterli desteği ve payı alamamasının sıkıntısını yaşadığını vurguladı.

CEYHAN ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ SORUNU
2007 yılından bu yana kamulaştırmada çıkan sorunlar nedeniyle yatırıma açılamayan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi´ni defalarca meclis gündemine getirdiğini ve ilgili bakanların her defasında farklı sözler verdiğini hatırlatan Tümer, Ceyhan, Adana ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan ve petrokimya-sanayi ağırlıklı planlanan bölgenin daha fazla zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEMELİDİR
Bölge civarındaki acele kamulaştırma işlemlerinin vatandaşın aleyhine gelişmemesi gerektiğini de dile getiren Tümer, "Arazilerin, değerinin çok altında kamulaştırma işlemine tabi tutulması son derece yanlıştır. Farklı bilirkişilerin aynı yerler için ayrı ayrı fiyat belirlemesinin önüne geçilmelidir" dedi.
DENİZ TİCARET ODASI KURULMALIDIR
Yumurtalık ve Ceyhan´ın bütünlük arzettiğini, deniz ticaretinden elde edilen gelirlerin ise iki ilçe halkına yansımadığını dile getiren Tümer, dökme yük, kuru yük, tahıl, kömür, sıvı, atık alım, konteyner ve depolama işlemleri gibi bir çok liman hizmetinin sunulduğu bölgeye Deniz Ticaret Odası kurulması gerektiğini kaydetti.
EKONOMİK SİRKÜLASYONA HAKİM OLUNMALI
Orta Akdeniz ve Doğu Akdeniz Gümrük Müdürlükleri çatısı altında Mersin ve İskenderun Gümrük Müdürlüklerinin bölgeye hakim olduğunu dile getiren Tümer, "Orta Akdeniz Bölge Müdürlüğü çatısı altında Adana Gümrük Müdürlüğü bulunuyor ancak bu müdürlük İskenderun ya da Mersin müdürlükleri gibi aktif değil. Bu müdürlük yeniden aktif hale gelmeli ve bölgedeki ekonomik sirkülasyona hakim olmalı veya yeni bir gümrük müdürlüğünün yanı sıra Deniz Ticaret Odası kurulmalıdır" diye konuştu. Tümer, henüz ataması yapılmayan Ceyhan Tapu ve Kadastro İlçe Müdürlüğü´ne de bir an önce atama yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Ceyhan Ticaret Borsası ve Ceyhan Ticaret Odası yöneticileri ziyareti için Tümer ve CHP Ceyhan İlçe örgütüne teşekkür etti.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı