CEYHAN BELEDİYESİ´NDEKİ USULSÜZLÜK DAVASI
GÜNDEM 24.06.2016 14:14:24 548 0

CEYHAN BELEDİYESİ´NDEKİ USULSÜZLÜK DAVASI

HÜSEYİN SÖZLÜ´NÜN, CEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTIĞI DÖNEMLE İLGİLİ YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA KAPSAMINDA AÇILAN DAVANIN İKİNCİ DURUŞMASI YAPILDI

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün, Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. 14 kişinin de yargılandığı davada, mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan Sözlü´nün ?yurt dışı yasağının´ devamına karar verdi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmaya Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar katılmadı. Ragip Bekaroğlu, Mehmet Şahin, Hüseyin Gücüm, Şaban Acar, Mustafa Kaan Asla ile Haluk Boran duruşmada hazır bulunurken, sanıklardan müteahhit Ertuğrul Kütük Ankara´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifade verdi.
Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Haluk Boran, suç tarihinde Ceyhan Belediyesinde zabıta müdürü olarak görev yaptığını, geçici süreyle Mali Hizmetler Müdürlüğüne vekaleten baktığını kaydederek, ?İhale ile ilgili görevim bulunmamakta. Uygun gördüğümüzde ödeme için gerekli işlemleri yaparız. İhalenin tamamlanıp tamamlanmadığı yönünde bilgim yok" dedi.

?O ZAMAN PATRONDUM, ŞU ANDA İŞÇİYİM?
Suça konu ihaleleri alan müteahhit Ertuğrul Kütük ise Ceyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra müteahhitliğe başladığını kaydederek, ?Parke taşı ihalelerini 2012´de aldım. 1. etap işi sorunsuz tamamladım. 2. etap işinde Kutfedi Kılınç, sözleştiğimiz malzemeleri vermeyince zor duruma düştüm. Ceyhan Belediyesi yetkilileri, işi Ömer Aydın´a vermemi istediler. İşi devrettim ancak sözleşme yapmadık. Adıma 1 milyon 700 bin lira ya da 1 milyon 800 bin lira para geldi. Paranın 1 milyonunu malzeme alımı için Ömer Aydın´a verdim. Kutfedi Kılınç da malzeme alacağını söyleyerek 3 dekonta imza attırıp banka hesabımdan 700 bin lirayı çekti. Malzeme almayınca hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Belediyeden alacağım olan 164 bin lirayı da Kutfedi Kılınç yine malzeme alacağını söyleyerek çekti. 2,5 yıl önce Ankara´ya gittim. İşin başında duramadım. Ömer Aydın´ın işi bitirdiğini biliyorum" diye konuştu.

Kütük, emniyetteki ifadesinde, "Kutfedi, parayı Hüseyin Sözlü´ye vereceğini söyledi" sözünün hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

?Benim böyle bir beyanım olmadı. Yanlış anlaşılmış. Bu ihaleden elime geçen 300-400 bin liradır. Kalan paraları ben kullanmadım. O işten battım. O zaman patrondum, şu anda işçiyim."

SÖZLÜ´NÜN YURT DIŞI YASAĞI KALKMADI
Başkan Sözlü´nün avukatları, müvekkillerinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Sözlü ile Mehmet Boran ve Hüseyin Gücüm hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk´ün aralarında bulunduğu 13 tanığın dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 9 Eylül´e erteledi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı