Çelikcan: ?Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız?
GÜNDEM 25.03.2016 09:58:09 307 0

Çelikcan: ?Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız?

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede ikamet eden yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Çelikcan ?Yaşlılarımız geçmiş ile gelecek, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü, değerlerimizi bir sonraki kuşağa, yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır? dedi.
Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yoğun çalışma temposundan fırsat bulduğu anlarda gerçekleştirdiği ev ziyaretlerini Yaşlılar Haftası´nda da sürdürdü. Sürekli halkla iç içe olan, vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen Başkan Çelikcan, Yavuzlar Mahallesi´nde ikamet eden 94 yaşındaki Abdurrahman Bayrak ve PTT Evleri Mahallesi´nde oturan Hüseyin, Fahriye Kurtoğlu çiftini evlerinde ziyaret etti.
Yaşlıların geçmiş ile gelecek, dün ile bugün arasında bir köprü niteliği taşıdığını ifade eden Başkan Çelikcan, ?Onlar kültürümüzü, değerlerimizi bir sonraki kuşağa, yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bizleri hayata hazırlayan büyüklerimiz için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılık, daha kırılgan, daha korumaya muhtaç, daha çok sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyulan hayatın çok özel bir dönemidir. Bütün gençlere, evlatlara çağrım onların hayır dualarını alacak, gönüllerini hoş tutacak bir yaklaşım içerisinde olmalarıdır. Tecrübe asla maddiyatla satın alınamaz. Yaşlılarımız, büyüklerimiz hayat tecrübeleri ile bize rehber olan asırlık çınarlarımızdır? şeklinde konuştu.
YAŞLI ÇİFTLERLE YEMEKTE BULUŞTU
Çelikcan ayrıca Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Yüreğir´de ikamet eden yaşlı çiftlerle yemekte buluştu. Yemekte Yüreğirli asırlık çiftlerle yakından ilgilenen Başkan Çelikcan onlarla sohbet ederek hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diledi. Başkan Çelikcan, ?Yüreğir Belediyesi olarak ?Belediyeniz Yanınızda´ projemizle özellikle yaşlılarımızı, hastalarımızı, engellilerimizi, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyor, imkanlarımız nispetinde sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Yaşlılarımızın toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesini sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu proje ile ilçemizde sosyo-ekonomik düzeyin düşük olduğu bölgelerde, yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan yaşlıların tespitini yaparak hem manevi destek, hem de gerek temizlik, gerekse bakım hizmetleri ile yaşamlarını daha kolay hale getirmeye gayret gösteriyoruz. Özel donanımlı mobil bir araçla erkek ve bayan kuaförlerimizin de olduğu beş kişilik bir ekip yaşlılarımızın her an kapılarını çalıp bir bardak çaylarını içmeye, onların hoş muhabbetini dinlemeye, ihtiyaçlarını karşılamaya, hayır dualarını almaya gidiyorlar? diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli