ÇELEBİ’DEN AY’A SERT YANIT: “TEHDİTLE, ŞANTAJLA BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZSİNİZ”
SİYASET 16.04.2020 12:58:00 550 0

ÇELEBİ’DEN AY’A SERT YANIT: “TEHDİTLE, ŞANTAJLA BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZSİNİZ”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, AKP İl Başkanı Mehmet Ay’ın bir TV programında tehdit kokan, art niyetli sözlerine sert yanıt verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ın sahra hastanesi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı hedef alan art niyetli sözlerine sert tepki gösterdi.  Ay’ın “yalan” suçlamasına “Türkiye’de yalanın kitabını yazan CHP değil AKP’dir.  83 milyon yurttaşın gözünün içine bakarak dün dediğine bugün kara diyen CHP değil AKP Genel Başkanıdır”  diye yanıt veren Çelebi, Ay’ın “Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Karalar kameralar karşısında özür dileyecek” söylemine ise “Genel başkanımız ve belediye başkanımıza karşı emir kipiyle konuşamazsınız.  Özür dilemek erdemdir. Siyasi nezakete uymayan, art niyetli bu ifadeleriniz için kameralar önünde özür dilemesi gereken sizsiniz. AKP’ye virüsten ekmek çıkmaz” şeklinde karşılık verdi.

ÇELEBİ’DEN SERT YANIT

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ın  yerel bir TV kanalında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yönelik art niyetli, siyasi nezaketle bağdaşmayan sözlerine sert yanıt verdi.

İKTİDAR TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR

AKP İktidarının Türkiye’yi yönetemediğinin Covid-19’la mücadele sürecinde açıkça ortaya çıktığının vurgulayan Çelebi, iktidarın umreden dönen yurttaşları karantinaya almakta gecikerek hastalığın yayılmasına adeta göz yumduğunu ancak bu gerçekliği inkar ettiğini kaydetti.

AKP SÜRECİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI

İktidarın virüsle mücadele sürecini eline yüzüne bulaştırdığını, her gün binlerce yurttaşa Covid-19 teşhisi konduğunu ve yüzün üzerinde yurttaşın da yaşamını yitirdiğini hatırlatan Çelebi, “İktidarın öngörüsüz ve plansız uygulamalarının bedelini bugün halkımız ödüyor. İktidar mensupları ise pişkinlikle,  halkı suçlayan, hakaret eden söylemlerle sorumluluğunu ortadan kaldırmaya çalışıyor. Halkın sorunlarını çözmeye çalışan, bu zor günlerde halkın yanında olan, virüsle mücadele sürecinde iktidardan daha çok mücadele eden CHP’li belediyelerin hizmetlerinden ise rahatsızlık duyuyor. Sizi daha çok rahatsız edeceğiz Sayın Ay” dedi.

AKP YÖNETİCİLERİNİN HİZMETİ KARALAYAN TAVRINI ESEFLE KINIYORUZ

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin virüsle mücadele konusunda yaşadığı olumsuzluklardan yola çıkan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin en kötü duruma karşı dahi hazırlık yaptığını aktaran Çelebi, “Sayın Ay’ın konuşmasından CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik uygulamaları nedeniyle girdiği şoktan kurtulamadığını anlıyoruz. Sayın Ay, konuşmasında CHP’li belediyelerin sunduğu halkçı hizmetler nedeniyle hükümetin zor durumda olduğunu da itiraf ediyor. Sayın Ay ve iktidar partisinin yöneticileri bugün halka hizmet yerine, hizmeti karalayan bir tavır sergiliyor. AKP İl Başkanı ve yöneticilerinin açıklamalarının hiçbiri iyi niyetli, samimi ve halkın yararına değil.  Adana için üzüntü verici bir olan bu tavrı esefle kınıyoruz” diye konuştu. 

SAYIN AY, BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİRLERİNİ İFADE EDEREK KENDİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR

AKP İl Başkanı Ay’ın sahra hastaneleri konusunda bilgi sahibi olmadan fikirlerini ifade ettiğini dile getiren Çelebi, şöyle devam etti:

“Sayın Ay, Sağlık Bakanlığının ya da Kızılay’ın liyakatli yöneticilerine sorsaydı sahra hastanelerinin ne olduğunu öğrenir ve kendini küçük düşürecek sözlere imza atmazdı. Sahra hastanesi bir salgın durumunda sağlık sisteminin çökmesi olasılığına karşı kullanılabilecek, virüsün  bulaştığı kişilerin gözlem altında tutulmasını  ve virüsün yayılmasının önüne geçmek için hazırlanan mobil tıbbi birimlerdir Sayın Ay. Sahra hastaneleri tam teşekküllü bir devlet hastanesi ya da özel hastane değildir. Sahra hastanelerini devlet, üniversite ya da şehir hastaneleri ile kıyaslamak en basit tabirle art niyetli bir yaklaşım, virüsle mücadeleden siyasi rant elde etme çabasıdır” şeklinde konuştu.

BARİ VİRÜSLE MÜCADELEDE SİYASİ RANT KAYGISINI BIRAKIN

AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay’a ve iktidar partisinin yöneticilerine “Bari şu virüsle mücadelede siyasi rant kaygısını, siyasi aymazlık anlayışını bırakın. Vicdanınıza kulak verin biraz” çağrısında bulunan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

BECEREKSİZLİĞİNİN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞAN İKTİDARA YANIT VERMEKTEN HİCAP DUYUYORUZ

“Virüsün ülkemizde ortaya çıktığı günden itibaren halkımızın ihtiyaçlarını karşılayıp onların mağduriyetini önlemekten başka bir şey düşünemiyoruz. Sahra hastanesi üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışarak beceriksizliğinin üzerini örtmeye çalışan iktidar mensuplarına yanıt vermekten de hicap duyuyoruz. Kaos ortamını yaratan da yine AKP iktidarının kendisidir. Sokağa çıkma yasağının uygulanmasında kaosu yaratan, virüsün yayılımının katlanarak artmasına neden olan, insanları paniğe sevk eden, esnafın işyerini kapatıp çalışanları sefalete, açlığa mahkum eden AKP iktidarıdır. İktidarın mensupları olarak bu süreçte bırakın siyaset yapmayı, halka hizmet edin. Evlerinde kalmasını istediğiniz insanların faturalarını ödeyin. İşsiz kalanların ihtiyaçlarını karşılayın, geçimlerini sağlayacak düzeyde yardımlar yapın. İşyerlerini kapattığınız esnaf için, virüsle mücadelenin kahramanları sağlık çalışanları için hizmet üretin. Bırakın hizmeti bir maske dağıtımını bile beceremedi iktidarınız.”

YALANIN KİTABINI YAZAN AKP’DİR

Ay’ın “yalan” ithamına, “Türkiye’de yalanın kitabını yazan CHP değil AKP’dir.  83 milyon yurttaşın gözünün içine bakarak dün dediğine bugün kara diyen CHP değil AKP Genel Başkanıdır”  diyerek yanıt veren Çelebi, AKP İl Başkanı Ay’ın “Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Karalar kameralar karşısında özür dileyecek” söylemine de aynı sertlikle tepki gösterdi.

İKTİDARINIZ VE GENEL BAŞKANINIZ ADINA HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLEMELİSİNİZ

Çelebi, “Genel başkanımız ve belediye başkanımıza karşı emir kipiyle konuşamazsınız.  Özür dilemek erdemdir. Siyasi nezakete uymayan, art niyetli bu ifadeleriniz için kameralar önünde özür dilemesi gereken sizsiniz. Özür dilemek erdemdir. İkinci özrü de iktidarınız adına halkımızdan dilemelisiniz. İktidar olarak CHP’li belediyelerin halka hizmetini engellemeye çalıştığınız, virüsle mücadele yerine CHP’li belediyelerle mücadele ettiğiniz, Türkiye’yi ve virüsle mücadele sürecini yönetemediğiniz, virüsle mücadeleyi elinize, yüzünüze bulaştırdığınız, önlem almak yerine yandaş müteahhitleri zengin etmeye çalıştığınız, sağlık çalışanları arasında ayrım yaptığınız, virüsün yayılmasına neden olan uygulamalara imza attığınız, yaşanan can kayıpları ve bir maske dağıtımını dahi beceremediğiniz için halkımızdan iktidarınız adına, genel başkanınız adına özür dilemelisiniz. Özür dilemek o kadar zor bir şey mi sayın Ay?”

 

TEHDİTLE, ŞANTAJLA BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZSİNİZ

Çelebi, AKP İl Başkanı Ay’ın tehditkar sözlerine ve terör örgütleriyle ilişki imasına da aynı sertlikle karşılık verdi:

“Bizim terör örgütleriyle ilgili bir dünyamız hiçbir zaman olmadı, olmaz da. Bunlarla yıllarca kol kola yürüyen, iç içe olan AKP iktidarıdır. Bunlarla bizim işimiz olmaz. Oy toplamak için terör örgütü mensuplarını TRT ekranına çıkaran, terör örgütü mensuplarını davullarla zurnalarla karşılayan, 15 temmuzu gerçekleştiren fetö’yü palazlandırıp, Türkiye’nin altına dinamit döşeyen, devletin kurumlarını fetö’ye teslim eden, kozmik odayı fetö’ye açan CHP değil AKP iktidarının bizzat kendisidir. Halkın aklıyla alay etmeyi bırakın sayın Ay. Tehditlerle, şantajla bizi yolumuzdan çeviremezsiniz. Başımız dik, alnımız açık. Sığındığımız yer halkımızın vicdanıdır. Korkmuyoruz. Elinizden geleni ardınıza koymayın”.

AKP’YE RAĞMEN VİRÜSLE MÜCADELEYİ KAZANACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarının virüsle mücadelede akılcı, çözüm üreten bir anlayışla çalıştığının altını çizen Çelebi, “AKP iktidarı ise ne yazık ki salgını önleyecek önlemler almak yerine salgının, can kayıplarının artmasına yönelik adımlar atıyor. Alınan kararlar ise halkı perişan ederken, yandaşları daha da zengin ediyor. AKP iktidarının bu bozuk anlayışının karşısında halk için siyaset üreten CHP kadroları var. Kimse endişelenmesin. Biz varız, halkımızla birlikte var olacağız. AKP’ye rağmen bu virüsle mücadeleyi kazanacağız. Halkçı siyaset anlayışımız nedeniyle AKP’nin sinir sistemi daha da bozulacak. AKP’ye virüsten ekmek çıkmaz” şeklinde konuştu.

(VŞ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı