?Canlı bombaları durdurun!?
SİYASET 26.01.2018 11:18:39 375 0

?Canlı bombaları durdurun!?

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MMO Adana Şubesi´ni ziyaretinde araçların yakıt tankları ile asansörlerde yaşanan tehlikelere işaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MMO Adana Şube 24.dönem yönetim kurulunu tebrik ederek yeni dönemdeki çalışmalarında başarılarının devamını diledi. Göreve yeniden seçilen Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve İKK Temsilcisi Ataol Torun Öztorun ile MMO Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Erdal Taş´ı oda merkezinde ziyaret etti. Oda faaliyet alanları üzerine yapılan görüşmede Tümer ?LPG´li araçların denetiminin ortadan kaldırılmasının can ve mal güvenliği açısından büyük bir handikap doğurduğunu vurguladı. LPG´li araçlar acilen denetim altına alınmalıdır. Bu denetimler de daha önceden olduğu gibi Makina Mühendisleri Odası eliyle bilimsel gerçekler ışığında yapılmalıdır? dedi. Türkiye´nin farklı illerinde son zamanlarda olduğu gibi Adana´da da bazı araçların yakıt tanklarının patladığını hatırlatan Tümer, gaz sızdırmazlık raporu beyan etme zorunluluğunun kaldırıldığı 2012 yılından bu yana ciddi mal ve can kayıplarının olduğunu söyledi.

Sokaklarda, caddelerde patlamaya hazır binlerce yakıt tankının yaşamı tehdit ettiğine vurgu yapan Tümer, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği´ne (TMMOB) bağlı odaların tüm yurtta kamunun çıkarı doğrultusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü, MMO´nun da kamu çıkarı gözeterek yakıt tanklarını denetleme altına aldığını ancak anlamsız bir kararla bu denetlemelerin ortadan kaldırıldığını kaydetti.

ASANSÖRLERE DE İŞARET ETTİ
 MMO´nun yine hayati tehlikelere yol açan asansör bakımı konusunda da hassas davrandığına dikkat çeken Tümer, ?Bakımsız ve tehlike arz eden asansörler de son zamanlarda insanlarımızın can vermesine neden oldu. Bu konuda daha fazla can kaybı yaşanmaması için tüm apartman sakinleri, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler azami ölçüde önlem almalıdır? diye konuştu.

KAVİ, TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
Ziyareti için Tümer´e teşekkür eden Hasan Emir Kavi ise LPG´ li araçların acilen denetim altına alınmasının kamu ve vatandaş açısından önemine işaret etti. Kavi, Adana´daki kontrol istasyonlarından 2011 yılında 45 bin 172 aracın sızdırmazlık raporu aldığını ancak artan araç sayısına rağmen çıkan yönetmeliklerle bu sayı 2017 yılında 20 bin 768 e düşmüştür. Yine yapılan yönetmelik değişikliği sonucu Ocak 2018 itibariyle maalesef LPG´ li araçların artık sızdırmazlık kontrolünün yapılmadığını belirtti. Ülkemizde her 100 araçtan 41´inin yakıt olarak LPG kullandığını ifade eden Kavi, ?Patlamaya neden olan yakıt tankları da hafif kusur, cam filmleri de hafif kusur sayılmaktayken, Bu uygulamanın bilimsel hiçbir gerçekliği yok? ifadelerini kullandı. Kavi, yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda kamu yararını öncelik edinen MMO faaliyetlerine yönelik getirilen bu kısıtlamaların halkın yaşamına tehdit oluşturduğunu, bir an önce bu yanlışlardan dönülmesi gerektiğinin önemini vurguladı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı