GÜNDEM 29.11.2018 09:31:28 419 0

"Çağdaş ve ilerici Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır"

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ?Tekke ve zaviyelerin kapatılması? devriminin 93. yılı nedeniyle açıklamalarda bulundu

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  devrim yasalarının yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." diyerek kapattığı Tekke ve Zaviyeler Kanunu´nun hala yürürlükte olmasına rağmen, bu yapıyı övmek, eğitim sistemimizi bu gerici anlayışa göre tekrardan oluşturmak düşüncesi insanlığı yeniden ortaçağ karanlığına mahkum etme anlayışıdır" dedi.

Çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın önemini vurgulayan Av. Küçük, Büyük önderimiz Atatürk´ün Türkiye´yi "Çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak" amacıyla bir dizi devrim yaptığını, bunlardan birinin de 93 yıl önce çıkarılan ?Tekke ve Zaviyelerin kapatılması? olduğunu belirterek, ?Bu devrimleri ülkenin; sağlık, hukuk, eğitim, sosyal ve ekonomik olmak üzere her alanda ileri gidebilmesi, çağdaşlaşması ve aydınlanması? adına yaptığını ifade etti.

 Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilinmeli ve artık anlaşılmalıdır ki, dini kullanan cemaat, tarikat ve benzeri yapılardan, bütün illegal örgütlerden de kurtulmanın tek yolu; doğmalardan uzak, sorgulayan, araştıran özgür bireyle çağdaş toplumu oluşturmak, hukuk devletini, hukukun üstünlüğünü benimsemek, özümsemek ve bunların gereğini yapmaktır. Ne olursa olsun çağdaş ve ilerici Cumhuriyetimiz  ilelebet payidar kalacaktır."dedi.

 

ADANA BAROSU HAYVANLARA EZİYET EDENLER HAKKINDA 3 AYRI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Adana Barosu, Türkiye´nin çeşitli yerlerinde hayvanlara yapılan şiddete ilişkin Adana Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

 Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Funda Adamhasan, Komisyon Yazmanı Av. Çağlar Çınar Sevimli, komisyon üyeleri Av. Zeynep Baykam, Av. Berkay Arslan, Av. Bahadır Bahçıvan, Av. Samet Gürbüz,  Av. Sinem Baykal ve baro çalışanları ile birlikte Cumhuriyet  Savcılığı Suç Üstü Bürosu önünde basın açıklaması yaptı.

 

Sakarya, Uşak ve Adana´da yaşanan hayvan hakları ihlallerine karşı toplumun daha duyarlı olması gerektiğini belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, " Hayvan hakkı ihlallerine ilişkin davalarda doğrudan ve zorunlu müdahillik hakkı temin edilmelidir.  Sahipli veya sahipsiz hayvana acımasızca ve zalimce muamelemede bulunan veya eziyet edenler ve öldürenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Dileğimiz bu üzücü ve vahim olayların son bulmasıdır.  Kamu vicdanını derinden yaralayan bu olayların faillerinin bir an evvel bulunmasını ve haklarında yasal işlem yapılmasını, hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz." ifadesini kullandı.

 

Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Funda Adamhasan, okullarda ve camilerde hayvan sevgisi ve çevre bilincinin öğretilmesi gerektiğini belirterek, " Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Olayların sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

 

Suç duyuruları; Uşak´ın Ulubey İlçesi´nde  bulunan hayvan barınağının arka tarafında kötü halde 5 adet köpek bulunmuştur. Bir yavrunun kafası koparılmış, başka bir yavrunun da başı ezilerek, diğerleri de boğularak  katledilmiştir.

 

Sakarya´nın Adapazarı İlçesinde nehir kenarında , telef olmuş 8 köpek bulunmuş, yapılan incelemede köpeklerin zehirlendiği belirlenmiştir.

 

Adana´nın Sarıçam İlçesi´nde bir hayvanseverin bakmakta olduğu iki köpeğin 08.11.2018 tarihinde yedikleri gıdadan zehirlenmeleri ile ilgili yapıldı.

 

(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli