Büyükşehir´den çocuklara tiyatro
KÜLTÜR SANAT 5.03.2018 14:58:29 624 0

Büyükşehir´den çocuklara tiyatro

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamındaki etkinliklerde 6-9 yaş arasındaki bin 922 öğrenci, hayatlarında ilk kez tiyatro seyretmenin keyfini yaşadı

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında gerçekleştirilen ücretsiz etkinlikte Sihirli Kutu, Zaman Avcısı Kargalar ve Macera Şehri adlı oyunları seyreden 6-9 yaş arasındaki çocuklar özgüven ve moral depoladı. Proje kapsamında 9 ilkokuldan toplam bin 922 öğrenci, hayatlarında ilk defa tiyatro izlemenin keyfini yaşadı. Minik misafirler, oyunların ardından Sinema Müzesi, Adana Müze Kompleksi, Yeşiloba Şehitliği Müzesi ve Adnan Menderes Sahil Yolu´nda kültürel geziler yaptı.
TİYATROYLA NEŞELİ, KAHKAHALI EĞİTİM
60 yıldır tiyatro sanatını Adanalılarla buluşturan Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Adana Valiliği himayesinde yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında gerçekleştirilen kültürel etkinliklerin de paydaşı oldu. Sahnelediği ücretsiz oyunlarla yılda ortalama 210 seyirciyi tiyatroyla buluşturan Adana Şehir Tiyatrosu, dezavantajlı mahallelerde yaşayan ilkokul öğrencileri için perdelerini açtı. Merkez Yüreğir İlçesi´ndeki Ramazanoğlu Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinliklerde Adana Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Sihirli Kutu, Zaman Avcısı Kargalar ve Macera Şehri adlı oyunları sahneledi. 6-9 yaş arasındaki çocuklar, hayatlarında ilk defa tiyatro izlemenin keyfini yaşarken, neşeli dakikalar yaşadı. 9 ilkokuldan toplam bin 922 öğrenci, tiyatro sanatının gücüyle özgüven ve moral depoladı.
TİYATRODAN SONRA KÜLTÜREL GEZİLER
Tiyatro temsillerinin ardından ilkokul öğrencileri, kültürel geziler de yaptı. Minik misafirler, Sinema Müzesi, Adana Müze Kompleksi, Yeşiloba Şehitliği Müzesi, Adnan Menderes Sahil Yolu´nu de gezdi. Miniklerin ilk ziyaret durağı Türk sinemasına yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmen ve yazarların anılarının yaşatıldığı, önemli afiş, arşiv, kamera ve materyallerin sergilendiği Adana Sinema Müzesi oldu. Burada sanatçıların balmumu heykellerini, antika değeri taşıyan kamera ve sinema makinelerini yakından görme imkanı bulan öğrenciler, müze görevlilerinden detaylı bilgiler aldı. Adana Müze Kompleksi´ne konuk olan öğrenciler, medeniyetlere beşiklik eden Çukurova´da gün yüzüne çıkartılan arkeolojik eserleri çıplak gözle görme fırsatı da buldu. Minik misafirler, Kurtuluş Mücadelesi´nde bağımsızlık meşalesinin yakıldığı yer olan Yeşiloba Şehitliği Müzesi´nde kahraman Adanalıların işgalci Fransızlara karşı yazdığı destanları temsili canlandırmalarla izledi. İstiklal uğruna şehadet mertebesine erişen atalarına dua eden minikler, tarihe ışık tutan müzede öğretmenleriyle birlikte bol bol anı fotoğrafı çekildi. Adana Şehir Tiyatrosu´nun konukları, yenilenen çehresiyle kentin prestijini yükselten Adnan Menderes Sahil Yolu´nda da gezinti yapmanın keyfini sürdü.  

GÜLDÜRÜRKEN EĞİTEN OYUNLAR
Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Altınkoza A.Ş. Genel Müdürü İsmail Dikilitaş, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Prof. Dr. Salih Özgüven Çolakoğlu İlkokulu, İncirlik İlkokulu, Edebali İlkokulu, Seniha Çobanoğlu İlkokulu, Kazime Özler İlkokulu, Şehit Avukat Mehmet Özel İlkokulu, Havutlu İlkokulu, Uluğbey İlkokulu ve Arif Nihat Asya İlkokulu öğrencilerine güldürürken, eğiten oyunları sahnelediklerini belirtti.
Güney Adana Kalkınma Programı´na destek amaçlı tiyatro temsillerinin devam edeceğini vurgulayan İsmail Dikilitaş, "Çocuk tiyatrosu, yavrularımızın iletişimini güçlendirmekle birlikte özgüven duygusu kazandırır. Çocuklar, tiyatroda gülüp, eğlenirken, birlikte öğrenirler. Çocukların sosyal davranışlarını geliştiren tiyatro, duygu ve düşüncelerini daha akıcı bir dille ve daha etkin şekilde ifade etmelerine yardımcı olur. Tiyatro, çocukların dikkat, algılama, konuşma, dinleme gibi becerilerinin gelişmesine önemli katkılar sunar. Bu yönleriyle öne çıkan tiyatro sanatını çocuklarımıza sevdirmek için bizler de Adana Şehir Tiyatrosu olarak, elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu