Büyükşehir´den bölgesel ulaşım rehberi
YAŞAM 18.06.2018 11:35:09 310 0

Büyükşehir´den bölgesel ulaşım rehberi

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 19 ayrı harita hazırladı, ana arterlerdeki duraklara astı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla yürüttüğü ?Toplu Taşıma Kullan Zaman Sana Kalsın? projesi kapsamında Bölgesel Ulaşım Rehberi hazırladı. Belediye otobüsü, özel halk otobüsü, minibüs ve hafif raylı sistemin (metro) daha erişilebilir olmasına yönelik çalışmada hazırlanan 19 ayrı harita ana arterlerdeki duraklara asıldı. 

Toplu taşımaya Avrupa modeli 
Adana Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği´nin (AB) desteklediği ?Avrupa´da Ulaşım Yoğunluğunu Azaltma, Ulaşım Verimliliğini Artırma´ projesine Bükreş (Romanya), Üsküp (Makedonya), Amman (Ürdün) ve Talin´le (Estonya) birlikte paydaş oldu. Londra, Paris, Viyana, Kopenhag ve Berlin´de ulaşım sorunlarına uygulanan çözüm politikalarıyla örtüşen, sürdürülebilir öneriler geliştirmek üzere Avrupalı uzmanlar Adana´ya geldi. İngiliz Direktör David Bull ve Akademisyen Dr. Cavoli Clemence, Viyana Doğal Kaynaklar ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi Ulaştırma Araştırmaları Enstitüsü´nde görevli Araştırmacı Roman Klementschitz Adana´da incelemelerde bulundu. 

Yakın gelecekte akılcı çözümler 
Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar´ın başkanlığında yapılan toplantıda konuk heyet ile birlikte Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, TCDD temsilcileri Adana´nın mevcut durumu ve şehrin yeni yatırımlarla yakın gelecekte öngörülen ulaşım sorunlarını tartıştı. Adana Büyükşehir Belediyesi´nin kullandığı teknolojiler ve ulaşım politikaları değerlendirildi. Avrupalı uzmanlar, Adana´da eğlencenin ve alışverişin merkezi olan Ziyapaşa Bulvarı´nın yayalaştırılması alternatif üzerine önerilerde bulundu. 

Haritalarla ulaşım daha kolay 
Toplantıdan çıkan sonuçlara göre, toplu taşıma araçları olan belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, minibüsler, hafif raylı sistemin daha erişilebilir olması için Adana Büyükşehir Belediyesi Bölgesel Ulaşım Rehberi hazırladı. Toplu taşıma araçlarının rotalarını, otobüs duraklarının ve metro istasyonlarının konumlarını gösteren haritalar ortaya çıktı. Oluşturulan 19 ayrı harita Adana´nın ana cadde ve bulvarlarındaki duraklara asıldı. Kent halkı, bu haritaları inceleyerek toplu taşıma araçlarından çok daha verimli yararlanmaya başladı. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli