BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NDEN SU TEKNOLOJİLERİNDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI
GÜNDEM 9.07.2017 12:35:28 375 0

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NDEN SU TEKNOLOJİLERİNDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Su Teknolojilerinde İş Birliği; Bölgesel Zorluklar ve Fırsatlar Toplantısı düzenlendi

-              Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: "Su kaynaklarının geliştirilmesi ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı sağlar"

-              Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, elektrik tüketimi, su tüketimi, kişi başı tüketimler, hane başı tüketimlerin refah toplumunun temel parametrelerinden olduğunu ifade ederek, "Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürmesi büyük ölçüde temiz ve yeterli su arzına sahip olmaya bağlıdır. Su kaynaklarının geliştirilmesi ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı sağlar" dedi

 Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Su Teknolojilerinde İş Birliği; Bölgesel Zorluklar ve Fırsatlar Toplantısı düzenlendi. Seyhan Oteli´nde düzenlenen ve oturum başkanlığını Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar´ın yaptığı programın açılışında konuşan Başkan Sözlü, "Su, varlığımızın temeli. Biz, suyu size getirirken, size ulaştırırken muhakkak ki çeşitli sıkıntıları aşıyoruz. Onları ortadan kaldırıp suyu size götürüyoruz. Bunun siyasi propagandasını yapacak değilim ama insan olarak, fert olarak, toplum olarak dikkat edeceğimiz en önemli husus şudur ki artık sularımızı kirletmeyeceğiz. Madeni yağlar veya karışımıyla suyun bulaştığı büyük kitleleri kirleten kimyasalları doğru kullanacağız" dedi.

/resimler/2017-7/9/1236484877203.jpg

"SU TEKNOLOJİLERİNİN ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILMALI"

Suyun bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliği ile ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynak olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, "Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürmesi büyük ölçüde temiz ve yeterli su arzına sahip olmaya bağlıdır. Su kaynaklarının geliştirilmesi ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı sağlar. Öte yandan, nüfus ve ekonomik faaliyetler arttıkça birçok ülke hızla su sıkıntısı çeker duruma gelmekte ya da ekonomik gelişmeleri kısıtlanmakta. Şehir nüfusunun artması ciddi su sorunlarını beraberinde getirecektir.  Bu sorunların aşılması noktasında da su teknolojilerinin önemi daha iyi anlaşılmalı, toplum su tüketiminde daha fazla bilinçlendirilmeli" dedi.

"SUYUN ÖNEMİ, ULUSLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ GEREKTİRİYOR"

Suyu etkileyen her şeyin insanları doğrudan etkilediğini ifade eden Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, "Kentleşme, artan nüfus, tarımsal faaliyetler bir yandan su kaynaklarında azalmaya diğer yandan da kirlenmeye neden olmakta. İklim değişikliklerinin etkileri de su kaynaklarında azalmaya sebep oluyor. Suyun önemli oluşu uluslar arası iş birliğini gerektirmekte" dedi. İsrail Ekonomi Bakanlığı Ticari Ateşesi Mouneer Agbariya, İsrail Su İdaresi Geri Kazanım Su Bölümü Başkanı Danny Greenwald ise konuşmalarında Türkiye ve İsrail arasındaki su iş birliğinin fayda yaratacağını düşündüklerini belirterek, İsrail´in geçmişte yaşadığı kuraklıktan su teknolojilerini geliştirerek kurtulduğunu ifade ettiler. Program sonunda İsrail´den gelen konuklara plaketler takdim edildi.

?´TRAFİK SIKIŞIKLIĞINI ÖNLEYECEK, ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK´´

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi arasında bulvarlar protokolü imzalandı. Protokolün imzalanması esnasında görüşlerini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilim yolu bulvarının Adana için bir milat olacağını ifade etti

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi arasında  bulvarlar protokolü imzalandı. Protokol imzalama törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Üniversitsi Rektörü Mustafa Kibar´la birlikte Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de katıldı. Protokol imzalanması esnasında konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar "Şehirden üniversitemize gelen yolların sayı ve kapasite bakımından yetersiz kalması nedeniyle uzunca bir süredir üniversitemize erişimde trafik sıkışıklığına bağlı büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek, sıkıntıları önlemek amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geliştirdiğimiz bu proje ile sorun büyük oranda çözülmüş olacak. Çözümün sadece üniversitemizdeki değil aynı zamanda Sarıçam´da, kampüsümüz çevresindeki yerleşim alanlarındaki trafiği de rahatlatması gerektiğini düşündük ve buna göre yaptık" dedi.

?´ADANA İÇİN HUZUR İÇERİSİNDE AKLIN REHBERLİĞİNDE BİR ÇALIŞMA´´

Protokol ortağı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise konuşmasında yerleşim yeri olarak kentte Seyhan ve Çukurova ilçelerinin yoğun olarak seçildiğini ancak yapımı devam eden yeni şehir hastanesi, bölge adliye binası, şehir stadyumunun yapımının tamamlanmasıyla bölgenin trafik yükünün artacağını belirtti. Türkiye´nin en büyük araştırma hastanelerinden olan Balcalı Hastanesi, yeni yapılan Şehir Hastanesi ve Numune Hastanesi gibi üç büyük hastanenin aynı bölgede olmasının yapılacak bulvarla birlikte trafik yükünü omuzlayacağını ve ulaşımda kolaylık sağlayacağını ifade ederken "Projenin tamamlanmasıyla birlikte Yüreğir cazibe merkezi olacak. Bizden sonrakilere yük bırakmamalıyız. Biz bu çalışmalarımızı göreve geldiğimizden bu yana sürdürüyoruz ve üniversite yönetiminden de destek görüyoruz. Böyle bir bulvar projesinde üniversite belediye çekişmesi olmadan, Adana için huzur içerisinde aklın rehberliğinde doğru bir çalışma oldu" diyerek üniversite ve Büyükşehir Belediyesi arasında kollektif ruhun hakim olduğunu ifade etti.

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİLER

Vali Mahmut Demirtaş ve AK Parti Mikletvekili Tamer Dağlı´nın projeye dair destekleyici konuşmalarının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı tarafından yapılan sunum ile yapılacak olan bulvarın kapsayacağı bölgeler, yapımına neden ihtiyaç duyulduğuna dair sorular cevaplandı.  Sunumun ardından protokol imzalanırken, Vali Demirtaş, Başkan Sözlü ve Rektör Kibar İlim Yolu Bulvarı´nda incelemede bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false