Bu Uygulama Birçok Rahatsızlığa Karşı Etkili
SAĞLIK 21.06.2015 16:22:50 274 0

Bu Uygulama Birçok Rahatsızlığa Karşı Etkili

Otizm, panikatak, anksiyete bozukluğu, alzheimer, parkinson gibi rahatsızlıklar ile dikkat eksikliği yaşayanlar için oldukça etkili olan Brain Gym metodu, artık Eskişehir´de de uygulanmaya başlayacak.

Amerikalı Paul Dennison´un, hareketin beyin üzerindeki etkilerini gözlemleyerek bulduğu uygulama, Avrupa ve Amerika´da pek çok okulda dikkat dağınıklığı yaşayan öğrenciler üzerinde uygulanıyor. Türkiye´de İstanbul, Ankara ve Antalya´da uygulanan metodu, Eskişehir´de hizmete sunan Yaşam Koçu Birsel Önal, Brain Gym yöntemiyle sınava hazırlananların, dikkat ve özgüven eksikliği yaşayanların olumlu sonuçlar aldığını belirtti.

?METODU KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE HERKES YAPABİLİR?

Bu metodu her yaştan insanın uygulayabileceğini aktaran Önal, uygulamanın amaçlarını da anlattı. Önal, ?Bu uygulama ile odaklanma sorunu yaşayanlar, iş performansını artırmak isteyenler, sporcular, tik hastaları, duygu ve öfke kontrolü sağlayamayan çocuklar ve yetişkinler de olumlu sonuç alıyor. Metodu küçükten büyüğe herkes yapabilir. Çünkü herkesin beden hareketleri yapması, kaslarını çalıştırması gerekiyor. Her bir kas beyinde farklı bir yeri uyarıyor. Bu metodu ilişkilerde duyguları dengelemek, özgüveni geliştirmek, konsantrasyonu ve belleği güçlendirmek, okuma, yazma, matematik yetilerinin gelişmesini sağlamak, refleksleri geliştirerek bedenle, çevreyle ve zihindeki düşüncelerle ilgili genel farkındalık sağlamak ve beden hareketlerinin koordinasyon içinde olmasını sağlamak için uyguluyoruz. Brain Gym ile anda kalabiliyoruz, zihnimizi susturuyoruz. Anda kaldığımız zaman fikirler doğuyor. Kendimizi iyi hissediyoruz ve farkındalığımız artıyor? dedi.

?ÖN KORTEKS GÜÇLENDİRİLEREK BEYNİN DİĞER ALANLARI DENGELENİYOR?

Uygulamanın ön korteksi güçlendirerek beynin diğer alanlarını dengelediğine de değinen Uzman Önal, bu metodun hareketlerini uygulayanların yaşadıkları değişimi de anlatarak, ?Bir anksiyete bozukluğu danışanım, Brain Gym´in temel hareketlerini 1 hafta uyguladığında, bedenindeki kas seğirmelerinin sona erdiğini bildirdi. 11 yaşında olan ve okuma zorluğu çeken bir öğrenci, daha akıcı okumaya başlamış ve özgüveni geri gelmişti. Parkinson hastası danışanım da Brain Gym´in sadece 1 egzersiziyle anda kalmayı başardı. Çok iyi hissetmeye başladığını söyledi, hala da teşekkür ediyor? ifadelerini kullandı.

Bilinç altımızda yatan kötü anılardan dolayı kaslardaki enerji akışının aksadığını ve teknolojinin beden hareketini kısıtlamasıyla kasların yeterince kullanılmadığını ifade eden Uzman Önal, bu akışın yeniden sağlanması için Brain Gym´in gerekli olduğunu da kaydet. Önal, Vişnelik ve Sütlüce´de bulunan atölyelerde uygulamalara başladıklarını vurgulayarak metodun her hafta 1 gün olmak üzere ayda 4 gün uygulandığını belirtti. (İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli