Bu onur Adanalı´nın?
GÜNDEM 14.03.2016 14:42:27 276 0

Bu onur Adanalı´nın?

Başkan Sözlü, ?Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı´nı yapmaya Adana´da, Adanalılardan aldığı güçle karar verdi.?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı´nı yapmaya Adana´da, Adanalılar´ın kendisine verdiği inaç ve onlardan aldığı güçle karar verdiğini söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, 15 Mart 1923´te Adana´ya gelişinin 93. yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla andıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı´ndan önce iki kez, Milli Mücadele´den sonra ise 7 kez olmak üzere, şehrimizi, güzel Adanımızı 9 kez ziyaret etmiştir. 15 Mart 1923´te Adana´ya geldiğinde söylediği, ?Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana´da doğmuştur´ sözleri, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasında, kentimizin taşıdığı misyonu vurgulaması açısından tarihi önem taşımaktadır ve Adanalılar olarak hepimizi gururlandırmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk´ün Adana´ya 9 kez gelmesi, O´nun Adana´ya verdiği önemi ortaya koymaktadır. Özellikle, Kurtuluş Savaşı başlamadan once, 1918 yılında gerçekleştirilen ziyarette Adana´nın ileri gelenleriyle görüşmüş ve dikkatle yapılan bu temaslar sonucunda, halkın esareti kabul etmemeye ve bu uğurda her şeyi göze alarak mücadele vermeye kararlı olduğunu anlamıştır. Adanalılar´ın kendisine verdiği inanç ve güvenle de tarihe geçen sözlerini sarf etmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün, Kurtuluş Savaşı´nı yapmaya Adana´da, Adanalılar´dan aldığı güçle karar verdiğini onurla dile getirebiliriz? dedi.

BÜYÜK GURURU DERİNDEN HİSSEDİYORUZ

Mustafa Kemal Atatürk´ün, ?Geldikleri gibi giderler? sözünü hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, ?Adana´ya gerçekleştirdiği ilk ziyaretten sonra İstanbul´a giden Mustafa Kemal Atatürk, işgal kuvvetlerinin demir atmış savaş gemilerini gördüğünde; tarihe altın harflerle yazılan, Türk´ün kararlılığının sözcüklerden abidesi olan; ?Geldikleri gibi giderler´ düşüncesini dillendirmiştir. Bir ulusu esaretten kurtaracak, mazlum milletlere ilham kaynağı olacak Kurtuluş Savaşı´nın düşünsel gücünü, Mustafa Kemal Atatürk´e veren Adanalılar olarak hissettiğimiz gurur haklı ve yerindedir. Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Adana´ya gelişinin yıldönümünü anmak ve Kurtuluş Savaşı´nın fiziksel olduğu kadar, fikirsel yönünde de rol oynamış olmaktan dolayı onurlanmak, Adanalılar olarak hepimizin hakkıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Adana´ya gelişinin 93. yıldönümünde, hemşehrilerimizle birlikte bu büyük gururu derinden hissettiğimizi belirtmek istiyorum.

Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti´ni bize büyük bedeller ödeyerek, canları, kanları pahasına miras bırakan, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hepsine Allah´tan rahmet diliyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli