SİYASET 9.07.2018 13:16:47 348 0

"Bu kaza, en açık ifadeyle bir ihmalin sonucudur"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı tren kazasında sorumluların ve ihmallerin saptanarak gereken adımların atılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tekirdağ´ın Çorlu İlçesi´nde meydana gelen tren kazasıyla ilgili çok fazla ihmal iddiasının ortaya atıldığını belirterek, "Kazayla ilgili acilen sorumluların bulunup ihmallerin saptanmasını ve gereken adımların atılmasını istiyoruz" dedi. 
 
BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLEDİ
 
İstanbul - Edirne arası sefer yapan yolcu treninin raydan çıkması üzerine meydana gelen kazayla ilgili açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, kazada yaşamını yitiren yurttaşların yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Kazada yaralanan vatandaşlara ´acil şifalar´ dileyen Ayhan Barut, elim kazada gerçeklerin ortaya çıkması için her konunun titizlikle ve ivedilikle incelenmesini istedi. Elim kazanın Türkiye´yi büyük bir acıya boğduğunu anımsatan CHP Milletvekili Ayhan Barut, kamuoyunun kazayla ilgili ortaya atılan çok fazla ihmal iddiasından ve yaşanan belirsizlikten rahatsızlık duyduğunu aktardı. 
 
´İHMALLER VE SORUMLULAR SAPTANSIN´
 
Tren kazasında sorumluların ve ihmallerin saptanmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ayhan Barut, şöyle konuştu:
"Acı verici kazanın ardından ortaya çıkan tablo, maalesef bir ihmaller zinciri yaşandığını gösteriyor. Kazaya ilişkin yayın yasağının getirilmesine karşın herkesin bu ihmaller ve ortaya atılan iddialarla ilgili bilgilendirilmesi gerekiyor. Kazanın yaşandığı tren hattında menfez bakım ve taş duvar işleri ihalesinin ihale ödenek tahsis emri çıkmadığından iptal edildiği ileri sürülüyor. Ayrıca Sirkeci-Uzunköprü tren hattının yenilenmesi için verilen ihalenin uygulanıp uygulanmadığı tartışılıyor. Bu tren hattının yenileme ve bakım ihalesinin de ödeneksizlik gerekçesiyle kesintiye uğradığı iddia ediliyor. Bakanlığın hava muhalefeti nedeniyle yaşandığını söylediği kazanın her yönüyle araştırılması gerekmektedir. Menfez ve ray arasındaki toprağın boşalmasını engelleyecek bir uyguluma neden düşünülmemiştir? Söz konusu kazanın yaşandığı bölgede ve tren hattında gerekli denetimlerin bile yapılıp yapılmadığından emin değiliz. Özelleştirmelerden kaynaklı personel yetersizliğinden söz edilirken böyle acı verici kazaların yaşanabileceği ihtimali neden gözardı edilmiştir?"
 
´YARGI ÖNÜNDE HESABI SORULMALIDIR´
 
Deprem, sel felaketi, maden göçükleri ve ülkeyi yasa boğan büyük kazaların ardından alınabilecek önlemlerin gündeme geldiğini ve tartışıldığını ancak bir süre sonra bunların da unutturulduğunu kaydeden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları dile getirdi:
"Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği çağdaş ülkelerde toplumu yasa boğan buna benzer kazaların ve acıların ardından sorumluların ve ihmallerin saptanması için büyük bir uğraş verilir. Alınan önlemlere karşın yine acılar yaşanıyorsa bir daha bunun tekrarlanmaması için toplumsal bir seferberlik başlatılır. Maalesef güzel ülkemizde ise tren kazasına benzer olayların ardından iktidar kanadı kaderci bir anlayışa yaslanarak çözüm için adım atacağına işi sürüncemede bırakıyor. İnsanlar en sevdiklerini kara toprağa verirken, onca insanımız hastanelerde şifa ararken bizlere düşen görev bir daha böyle acıların yaşanmasını önlemektir. Analar ağlamasın, evlatlar ailesiz kalmasın diye herkes elini taşın altına koymalıdır. Bir kaza varsa bu en açık ifadeyle bir ihmalin sonucudur. Bir an evvel bu kazayla ilgili de ihmallerin saptanmasını, sorumluların bulunarak yargı önünde hesap vermesini istemek hepimizin en doğal hakkıdır. "(CO)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli