GÜNDEM 7.05.2017 12:42:13 359 0

"BOŞANMA VE VELAYET HUKUKU" PANELİ YAPILDI

Adana Barosu tarafından düzenlenen olan "Yargıtay Kararları Işığında Boşanma ve Velayet Hukuku" konulu panel Divan Oteli Yaşar Kemal Konferans Salonunda TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Yönetim Kurulu Üyeler

Adana Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, panelin açılışımda yaptığı konuşmada, panelistlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Av. Gümüş, Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016 tarihinde yaşanan kız öğrenci yurdundaki yangına ilişkin hazırlanan iddianamenin kanunen ve vicdanen kabul edilemeyeceğini ifade etti. Av. Gümüş, hiçbir teknik ve mimari şartnameye uygun olmayan binada yaşanan yangın faciasında 11 yaşında 10 kız çocuğunun ve toplamda 12 insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Baro olarak çocukların ölümüne neden olan ihmali ve kusuru bulanan her insanın cezalandırılması için büyük çaba harcadıkları bilgisini paylaştı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde 30 Mayıs 2017 tarihinde davanın görüleceğini belirten Av. Gümüş, ?Türkiye´deki baroların da katılımıyla o duruşmasını takip edeceğiz. Basit ve taksirle adam öldürmekten açılan iddianame evlere şenliktir. Sorumlular hakkında sadece TCK´nın 85/2. maddesine göre cezalandırılma istenmiştir. Biz o binanın yangın sonrası halini yerinde gördük. Beklerdik ki: bundan sonra benzer olayların önlenmesi için olası kasıtla iddianame hazırlanmalıydı, sorumluluk sahibi olanlara olası kasıtla iddianame hazırlanmalıydı. Her bir kaybettiklerimiz için sorumlulara ayrı bir ceza verilmeliydi. Orada bilinçli taksir tartışılacak bir durum değildir. Bir betonarme tavanı dahi olmayan binaya yurt ruhsatı verenler, işletenler burada çıkacak bir yangında kimsenin kurtulamayacağını da mı öngörenmediler? TCK´nın 22/3. maddesine atıf yapılarak sanıkların bilinçli taksirden, mevcut iddianamede istenen cezanın ½´si oranında artırılarak cezalandırılması talep edilmesi gerekmektedir.

Adana barosu olarak bu suç vasfının değiştirilmesi için şiddetle ve hukuki açıdan sonuna kadar karşı çıkacağız?

Av. Gümüş, bu hafta Ankara Tren Garı ve Suruç katliamı duruşmaları vardı. Bu duruşmaların da takibini yaptıklarını anlattı.

?İDAM SİYASİ CİNAYETTİR?

İdam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan´ı da anan Av. Gümüş, ?Bugün 6 Mayıs... Bugün bize idamın ne kadar vahim olduğunu hatırlatıyor. Hukuk hata yaptığı zaman idam geri dönülmesi mümkün olmayan bir karardır. İdam siyasi bir cinayettir. Bu gün idamları siyasi rant olarak görenlere Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan´ı ve Hüseyin İnan´ı hatırlatmak isterim.?

Av. Gümüş, 29. dönem staj eğitimlerine verdiği önemle hatırlanacağına değinerek, ?Staj Komisyonu Koordinatörümüz Av. Semih Gökayaz başta olmak üzere bütün komisyon üyelerine üstün gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum?

SİGORTA ARACILARIYLA MÜCADELE KOMİSYONU KURULDU

Adana Barosu´nun bundan sonra da kamuoyunun yakından takip ettiği davaları sürdüreceğini belirten Av. Gümüş, ? TOMAK adında kurduğumuz birimimiz toplumsal olayları takibini yapıyor. Mesleğimize bir şekilde hukuki boşluklardan istifade ederek yetkilerimiz gaspeden ve haklarımızı elimizden alanlara karşı mücadelemiz sürecektir. Bu anlamda Sigorta Aracılarıyla Mücadele Komisyonu kuruldu. Bu komisyonumuza da katkı ve desteğinizi bekliyoruz.? Diye konuştu.

Konuşmanın ardından Panelistler; Doç. Dr. Ebru Ceylan (İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Öğretim Üyesi) ve Yrd.Doç.Dr. Ekrem Kurt (MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Öğretim Üyesi) aile hukuku konularında son ve güncel gelişmelerle dolu sunumda bulundular.

Panel sonunda konuşmacılara plaket takdimi yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Ceylan´a plaket sunumunda bulundu.

Av. Besler, "Adana´nın benim için özel bir yeri vardır. Eğitim hayatıma bu memlekette; Cebesoy İlkokulunda başladım. İyi bir yerde başlamışım ki, Türkiye Barolar Birliğinin şimdi eğitim çalışmaları yapıyorum." dedi.

KÜÇÜK: ?BUGÜN YUNUS´U ANLAMAYA DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR?

Av. Küçük, iyiyi, güzeli ve doğruyu arayan, insanlığın evrensel mücadelesine katkı sunan Yunus Emre´nin yaklaşık 750 yıl önce sevgi, muhabbet, dostluk, hoşgörü, kardeşlik sözlerinin bugün bile dünyayı barış içinde yaşatmaya yeteceğini ifade etti.

Yunus Emre´yi daha iyi anlamak için fikirlerini gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizen Av. Küçük, ?Yunus Emre insanları asil, garip, zengin, fakir, din vs. hiçbir fark gözetmeksizin eşit şekilde saymıştır. Yunus Emre´nin eşsiz sevgi, kardeşlik, hoşgörü sözlerini 1 gün için değil her zaman yüreğimizde hissetmeliyiz. Yunus´u anlamaya bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var? dedi.

Yunus Emre´nin sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün yüceliğini yalın dizelerle anlattığını ifade eden Av. Küçük, yüzlerce yıl önce insanları barışın egemen olduğu, yaşanabilir bir dünyanın vazgeçilmez değerleri olan sevgi ve hoşgörüye çağırdığını vurguladı.

Yunus Emre´nin, düşünceleri ve şiirlerindeki evrensel iletileriyle günümüze ulaştığını, evrensel boyutta kabul gördüğünü belirten Av. Küçük, ? İyiyi, doğruyu ve güzeli arayan toplumların her zaman barış içinde yaşayacağına inandım. Yunus Emre´nin de en yalın ve etkileyici biçimde dile getirdiği barış ve sevgi iletilerini anlamaya çağırıyor, barış dolu bir dünyada kardeşçe yaşamayı diliyorum" dedi.

Av. Küçük, Yunus Emre´nin ´GELİN TANIŞ OLALIM, İŞİ KOLAY KILALIM, SEVELİM SEVİLELİM, BU DÜNYA KİMSEYE KALMAZ´ sözleriyle açıklamasına son verdi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı