Bodrum depremi yürek hoplattı
GÜNDEM 21.07.2017 10:25:47 311 0

Bodrum depremi yürek hoplattı

Bodrum´da yaşanan 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından bazı tatilciler, tatillerini yarıda keserek Bodrum´dan ayrıldı.

Muğla´nın Bodrum ilçesinde dün gece saat 01.31´de gerçekleşen 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından bölge sakinleri ve tatilcilerin endişeleri sürüyor. Gece boyunca üç saat içerisinde toplam 51 artçı sarsıntı meydana gelirken durumdan etkilenen bazı tatilciler de tatillerini yarıda keserek Bodrum´dan ayrıldı.

Tatillerini yarıda kestiler

Fransa´dan Bodrum´a tatil yapmaya gelen Nail Dağlı da depreme alışveriş yaparken yakalandı. Deprem sonrası ilk uçakla İstanbul´a gelen Dağlı, ?Deprem oldu ondan dolayı döndüm. Ayın 26´sında Fransa´ya gitmem lazımdı. Hemen havalimanına geldim ve ilk bileti alarak İstanbul´a dayımın yanına geldim. Deprem sırasında Bodrum´da çarşıda alışveriş yapıyordum. Elbise bakarken hepimiz birden yere düştük. Sora dışarı çıktık, elektrik de gitti. Herkes dışarı koştu. Çok panik vardı? diyerek deprem anında yaşananları anlattı.

?Dışarıda yatacağımıza erken döndük?

Depremin ardından tatilini erken bitiren Yılmaz Kahraman da, ?Deprem nedeniyle uçağı öne aldık. Çünkü odalara girişimiz yasaklandı. Sahildeydik. Bir anda çatırtılarla birlikte su yükseldi ve şezlongun suya çekildiğini gördük. Herkeste bir panik havası vardı. Dışarıda yatacağımıza uçağımızı erkene alıp dönelim dedik? şeklinde konuştu.
Bodrum´da yaşadığını belirten Deniz Koca ise ?Bende sürekli Bodrum´da yaşıyorum. Gece küçük bir artçı depremden sonra televizyonlardan da öğrendiğimiz gibi 6.3 büyüklüğünde bir deprem oluşmuş. Kısa süreli salladı. Devamlılığı olsaydı daha büyük şeyler olabilirdi. Küçük çaplı panikler yaşandı. Gelen turistler çok panik içindeydi. Ben rutin bir seyahat için çıktım. Herkese geçmiş olsun? dedi.

Muğla depremi sonrası Kandilli´den tsunami açıklaması

Muğla yakınlarında gece 01.31´de meydana gelen 6.3´lük deprem korku ve paniğe neden oldu. Depremin ardından 100´den fazla artçı ve tsunami oluştu. Kandilli Rasathanesi´nden yapılan açıklamada 10 cm. tsunami dalgası ölçüldüğü bildirildi.

Yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi: "Bodrum deniz seviyesi istasyonunda 10 cm tsunami dalgası ölçülmüştür. Bodrum ve civarı kıyı bölgelerimizde tsunami gözlenmiştir. Bu depremin bu andan sonra mevcut gözlenen ve ölçümlenen değerlerden daha yüksek bir dalgaya neden olması beklenmemektedir".

Yunanistan´ın Kos Adası´nda 2 kişi deprem sebebiyle hayatını kaybetti

Depremin adada bir çok binaya ve limana zarar verdiği bildirildi. Kos´taki limanın girişinde bulunan 14. yüzyıldan kalma eski bir cami de hasar gören binalar arasında bulunuyor. Deprem nedeniyle 2 kişinin hayatını, kaybettiği,120 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Güney Ege Valisi Yorgos Hacımarkos, depremde 30 yaşındaki bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi. Yaralıların turist olduğu ifade edilirken, adada bulunan 60 Türk vatandaşının da tahliye edileceği öğrenildi. Asim Kaptan isimli bir geminin Bodrum´dan Kos adasına gitmekte olduğu öğrenildi. 

Kos´ta hayatını kaybedenlerden biri Türk

Kos Adası´ndaki depremde hayatını kaybeden iki kişiden birinin 30 yaşında bir Türk vatandaşı, diğerinin ise İsveç vatandaşı olduğu öğrenildi.

Yunanistan´ın Kos Adası´nda meydana gelen depremde 2 kişi hayatını kaybetti. Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacımarkos, 30 yaşında bir Türk vatandaşı ile 20 yaşında İsveç vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi. Hacımarkos, 2 kişinin bir eğlence merkezinin duvarının çökmesi sonucu hayatını kaybettiğini bildirerek, 120 yaralının tamamının ise turist olduğunu söyledi.

Tsunami gibi araçlar sürüklendi

Depremin hemen ardından başlayan deniz su seviyesinin yükselmesi özellikle Gümbet sahilinde etkili oldu. Gümbet Mahallesi´nde teknelerin yanı sıra, yaklaşık 60 araç yükselen su seviyesi sonrası sürüklendi. Birçok araç üst üste binerken, araç sahipleri araçlarını park ettiği alanda bulamadı. Çalışamaz duruma gelen araçlar çekici vasıtasıyla çekilecek. Çalışan araçlar ise araç sahipleri tarafından bölgeden alınmaya başlandı.

Yetkililer su seviyesinin yükselmesini bir tsunami olarak adlandırmanın doğru olmadığını belirtirken, bunun fay hattındaki kırılma sonrası oluşan dalgalar olduğunu açıkladılar. Bu arada Gümbet Mahallesi´nde bir dere yatağında da su seviyesinin yükselmesi ile sürüklenen araçlar üst üste hasar görmüş vaziyette bulundu.(CO)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı