DÜNYA 15.01.2018 15:08:34 292 0

"BİZE DÜŞEN BU TERÖR ORDUSUNU DAHA DOĞMADAN BOĞMAKTIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD´nin Suriye´nin kuzeyinde 30.000 kişilik bir sınır gücü oluşturacağı açıklamasıyla ilgili olarak "Kıçı kirli bazıları bize sınırda bize tehdit sallıyor" dedi.

Afrin ve Menbiç´e ´her an operasyon başlayabileceğini´ söyleyen Erdoğan´ın "Gün doğmadan neler doğar" sözü de dikkat çekti.

Ankara´nın Sincan ilçesinde kurulan Kazan Soda Elektrik fabrikasının açılışında konuşan Erdoğan, Türkiye´yi asla kendi kabuğuna çekilmeyeceğini belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi engelleyemeyecekler. Biz Türkiye´yiz sıradan bir çadır devleti değiliz" açıklamasında bulundu.

"PYD´ymiş, YPG´ymiş, DEAŞ´mış, topunuz gelin; ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Bunun başka çaresi yok" diye devam eden Cumhurbaşkanı, "Şu anda zaten obüslerle vuruyoruz. Vurmaya da devam edeceğiz. Kabuğumuza çekilip de sizin vurmanızı mı bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Suriye´de teröristlerden ordu kurmak istediğini açıklayan ABD´ye de sert tepki gösteren Erdoğan, "Bize düşen bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş. 30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da rezil olacaksın" dedi.

Ankara Kahramankazan´da Ciner Grubu´nun Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ tesislerinin açılışında konuşan Erdoğan´ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

?Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi engelleyemeyecekler. Bazıları bize bazı akıllar veriyor, "E Türkiye de artık yerini konumunu bilsin" diyor. Biz Türkiye´yiz ya, biz sıradan bir çadır devleti değiliz. Bu millet küllerinden doğmuş bir millet. Bu millet tarih yazmış bir millet. 

´OBÜSLERLE VURUYORUZ, VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ´

Kıçı kirli bazıları sınırda bize tehdit sallıyor. Türkiye´yi kendi kabuğuna çekmek istiyor. Topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz, bunun başka çaresi yok. Obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Kendi kararımızı verdik, şu anda da operasyonlar devam ediyor. Kendi kararımızı kendimiz verdik, veriyoruz. Şu anda da operasyonlar zaten devam ediyor. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar 2023 hedeflerimize varmamıza mani olamayacaklar.

Müttefikimiz dediğimiz bir ülke sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının Türkiye´den başka bir hedefi olabilir mi? ABD´nin artık kelime oyunlarından vazgeçerek niyetini ifade etmelerinden memnuniyet duyarız. Eğer bir ülkenin başındaki kişi, bize terör örgütleriyle birlikte mücadele edeceğini söylüyorsa bu bizim için anlamlıdır. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze destek veririz. ABD bir terör ordusunu kurduğunu açıklamıştır, bize düşen de bu terör ordusunu doğmadan boğmaktır. Aksi takdirde istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız.

30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da rezil olacaksın. Bizim tüm müttefiklerimize söylediğimiz şudur: "Teröristlerle aramızda durmayın." Katil sürüleri ile aramıza girmeyin. Ortaya çıkabilecek, istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı siz kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek mecburiyetinde olmayalım. TSK, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Harekat her an başlayabilir. Ardında da sıra diğer bölgelere gelecektir. Tek bir terörist bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecek.

Bu adamların biz cinsini iyi biliriz. Biz stratejik ortağınız isek, bize güven. Rakka´ya ordu gönderilecekse biz 2 tugay da göndeririz. ´Sizin generalleriniz yanlış anlatıyor, benim generallerim doğru anlatıyor´ dedim. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Nasıl kalleş, iki yüzlü olduğunu çok iyi tanıyoruz. Bu ordunun adı ´kalleşler ordusu´dur. İlk silah doğrultacak olan bu 30.000 kişilik teröristlerdir. İşlerine gelmediğinde onları şantaj malzemesi olarak kullanmaya başlayacak olan da bu teröristlerdir.

Amerika bu vahşi canilerle kendisine gelecek kurmak istiyorsa keyfi bilir ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz milli bekamızı tehdit edecek bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı´nda oyunu bozmuşsak diğer yerlerde de ülkemize kurulan tezgahı darmadağın edeceğiz.  Gün doğmadan neler doğar, hep birlikte bakıp göreceğiz.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli