?BİR KİŞİ İÇİN DEĞİL HERKES İÇİN TÜRKİYE?
SİYASET 7.02.2016 12:13:20 686 0

?BİR KİŞİ İÇİN DEĞİL HERKES İÇİN TÜRKİYE?

CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, CHP´nin dördüncü devrimi gerçekleştirmekte kararlı olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, Türkiye tarihinde üç devrimi gerçekleştiren CHP´nin dördüncü olarak özgürlükçü demokrasi devrimini gerçekleştirme konusunda kararlı olduğunu söyledi. Kaya, ?Cumhuriyet´in 100. yılında ya dördüncü devrimi gerçekleştirerek çığır açacağız ya da yapılan üç devrimi savunamayarak kendimize, çocuklarımıza ve torunlarımızın yüzlerine bakamayacak hale geleceğiz. Dördüncü devrimi örgütlü bir anlayışla, devrimci bir duruş göstererek, Mustafa Kemal Atatürk´ün devrimciliğine, ilericiliğine, yenileşme düşüncelerine layık olan bir örgüt olarak gerçekleştireceğiz? dedi.

DİKTATÖRYAL REJİM HEVESLİLERİNE KARŞI ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ DEVRİMİ

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü ve yönetim kurulu üyeleri CHP Adana İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Ayhan Barut, il yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kollarıyla bir araya gelen PM üyesi Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun kurultay konuşmasında dile getirdiği dört temel noktaya dikkati çekti. CHP´nin Cumhuriyeti kurarak ilk devrimi, İsmet İnönü´nün çok partili yaşama geçişle ikinci devrimi, Bülent Ecevit´in de sosyal demokrat hareketi Türkiye soluna kazandırarak üçüncü devrimi gerçekleştirdiğini aktaran Kaya,  diktatöryal rejim heveslilerine karşı CHP´lilerin özgürlükçü demokrasi olarak dördüncü devrimi gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti.

?BİR KİŞİ İÇİN DEĞİL HERKES İÇİN??

Kaya, ?Eğer özgürlükçü demokrasi devrimini gerçekleştiremezsek bizden önce yapılan üç devrim karşıdevrimle yok edilecek. Bir kişi için değil herkes için Türkiye, herkes için özgürlük, herkes için demokrasi, herkes için adalet, herkes için hukuk, herkes için barış, herkes için kardeşlik, herkes için refah demek zorundayız. ?Başkanlık rejimi değil özgür ve demokratik bir Türkiye istiyoruz´ talebimizi, sendikalara, sivil toplum örgütlerine, muhtarlara, kanaat önderlerine partiye fikri önderlik yaparak anlatmamız ve bu örgütlerin temsilcilerinden bu düşünce etrafında imza istememiz lazım? diye konuştu.

?KARARLIYIZ?

CHP´nin dördüncü devrimi gerçekleştirme konusunda kararlı olduğunun altını çizen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Cumhuriyet´in 100. yılında ya dördüncü devrimi gerçekleştirerek çığır açacağız ya da yapılan üç devrimi savunamayarak kendimize, çocuklarımıza ve torunlarımızın yüzlerine bakamayacak hale geleceğiz. Dördüncü devrimi örgütlü bir anlayışla, devrimci bir duruş göstererek, Mustafa Kemal Atatürk´ün devrimciliğine, ilericiliğine, yenileşme düşüncelerine layık olan bir örgüt olarak gerçekleştireceğiz.?

ÇUKUROVA´NIN SESİ, NEFESİ YOL GÖSTERİCİ OLACAK?

Çukurova´nın sesinin ve nefesinin bu yolda kendilerine yol gösterici olacağının altını çizen CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, ?Eğer Çukurova topraklarının bereketi bitmedi, tükenmediyse, Çukurova´daki o inançlı devrimcilerin inançlı mücadeleleri yaşıyorsa o mücadelenin bir ışık olması gerekiyor. O ışığı bizim Ankara´ya tutmamız lazım? şeklinde konuştu.

İKTİDARIN YOLU ANADOLU´DAN GEÇİYOR

Ayağı Anadolu´ya basmayan, Anadolu´da örgütlü olmayan hiçbir siyasal hareketin iktidara gelme şansının olmadığını dile getiren Kaya, Anadolu insanının yüreğinin sevgi, kardeşlik ve barış dolu olduğunu ifade ederek, ?Anadolu insanın yüreğine biz kendi inançlarımızı, değerlerimizi teslim edersek, Anadolu´da örgütlenirsek bu parti iktidar olur. CHP´nin iktidar olduğu dönemde Adana´daki başarıyı yeniden yakalarsak iktidar oluruz? ifadelerini kullandı.

?19 MAYIS VE 1 MAYIS RUHUNU BİRLEŞTİREREK SOL İKTİDAR MÜMKÜN?

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün devrimci, sosyal, ilerici, çağdaş, değişimden ve yenilikten yana olduğunun altını çizen Kaya, şunları söyledi:

?Bu parti değişimi, yeniliği gerçekleştirecek ama bir tek koşulla. O da Mustafa Kemal Atatürk´ün  emperyalizme karşı devrimci duruşu ve vahşi kapitalizme karşı haykırışıdır. Bu iki iddiayı birleştirerek; yani 19 Mayıs ruhuyla, 1 Mayıs ruhunu birleştirdiğimizde Türkiye´de sol bir duruş, sol bir iktidar mümkündür.  Ben bu iktidarın yolunun Çukurova topraklarından geçtiğine inananlardanım.?(Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı