?BİNLERCE TON PATATES DEPOLARDA KALDI?
SİYASET 7.03.2016 16:57:29 300 0

?BİNLERCE TON PATATES DEPOLARDA KALDI?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, patates üreticileriyle birlikte Meclis´te düzenledikleri basın toplantısında, beraberinde getirdikleri çimlenmiş patatesleri göstererek, binlerce ton ürünün depolarda kaldı

Niğde ve Nevşehir bölgesindeki başta patates üreticileri olmak üzere elma ve süt üreticilerinin sorunlarını dile getiren Gürer, bölgedeki patatesin depoda kalarak çimlenmeye başladığını, elmanın da maliyet değeri bulmadığı için çürüdüğüne dikkati çekti. 

CHP´nin internet aayfasındaki duyuruya göre, Patatesin değer bulamamasında hükümetin yanlış dış politikası sonucunda yurtdışı satışlarının azalmasının etkili olduğunu savunan Gürer, değer bulabilecek bir ürün olan patatesi işleyebilecek sanayi tesislerinin Niğde´de kurulmasının üreticinin sorunlarını çözmede etkili olacağını vurguladı. 

Gürer, tüketiciye doğrudan satış, öğrenci yurtlarında, silahlı kuvvetlerde, okul yemekhanelerinde, hastanelerde ürünün yemek olarak tercih edilmesi ve yoksullara gıda yardımı olarak dağıtılmasıyla üreticinin elindeki patatesin değerlendirilebileceği, kamu spotlarıyla elma ve patates tüketiminin teşvik edilebileceğini, kalıcı çözüm olarak da ürünlerin üretimi ve pazarlaması için bilimsel bir çalışma ve planlama yapılması önerilerinde bulundu. 

Türkiye´de en çok elma ağacının Niğde´de bulunduğunu ve kentte yıllık 450-500 bin ton elma üretimi gerçekleştiğine işaret eden Gürer, elma üreticisinin de eğitilmesi, depolanmadan, pazarlamaya kadar desteklenmesi gerektiğini bildirdi. 

Gürer, çiğ süt üreticilerinin sorunlarını da dile getirerek, hayvan yemlerinde KDV indiriminin yapıldığı günlerde yem sanayicilerinin de yeme yüzde 10 zam yaptığına değindi. 

Yüksek giderlerle hayvanlarına bakmak istemeyen üreticilerin ineklerini kestirmeye başladığını savunan Gürer, valiliklere yazı gönderilerek inek kesimlerinin önüne geçmeye çalışıldığını, sorunların devamı halinde süt ve et fiyatlarında astronomik rakamların telaffuz edileceğini ifade etti. 

Gürer, Niğde´de faaliyet gösteren BİRKO Fabrikası´ndan işçi çıkarmaların yaşandığını belirterek, fabrikaya kamu bankalarından kredi sağlanması ve borçlarının uzun vadeye yayılmasıyla işçi çıkarmaların önlenmesi gerektiğini söyledi. 

Beraberindeki çiftçileri tanıtan Gürer, çiftçilerin sorunlarını sokağa dökülerek değil, vekilleri vasıtasıyla dile getirdiğini ifade etti ve çimlenen patatesleri göstermek için çuvallardaki patatesleri toplantı salonunda açarak yere serdi. 

CHP Adana Milletvekili Özdiş de AKP iktidarının bütçe uygulamalarını eleştirerek, "2016 bütçesi derde derman, yaraya merhem olacak bütçe değildir. Zengin daha zengin, yoksul daha yoksul olacaktır" dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli