Bingöl
GÜNDEM 14.06.2020 19:39:00 1682 0

Bingöl'de deprem: Enkaz altında kalanlar var

Vali,"iki köyde 10 evin çöktüğünü ve enkaz altından 4 yurttaşın kurtarıldığını açıkladı. Ekinci "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. 4 vatandaş göçük altından kurtarıldı. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık"

AFAD Bingöl Karlıova'da saat 17.24'te 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Bingöl Valisi 10 evin çöktüğünü, enkaz altından 4 vatandaşın kurtarıldığını açıkladı.

AFAD'ın açıklamasına göre Bingöl Karlıova'da 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ilk açıklamasında 5,9 büyüklüğünde diye duyurduğu depremin büyüklüğünü daha sonra 5,8 olarak revize etti. Kandilli depremin 5 km derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

AFAD'dan daha sonra yapılan açıklamada ise saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Süleyman Soylu: Nöbet kulübesi yıkıldı, bir korucu göçük altında
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir" dedi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Bugün saat 17.24’te merkez üssü Yedisu ile Karlıova arasında bulunan Kaynarpınar köyünde 5,7 şiddetinde deprem meydana geldi. Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Tüm köy ve ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Vali Ekinci: 10 ev yıkıldı
Vali Kadir Ekinci Habertürk televizyonuna yaptığı açıklamada iki köyde 10 evin çöktüğünü ve enkaz altından 4 yurttaşın kurtarıldığını açıkladı. Ekinci "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. 4 vatandaş göçük altından kurtarıldı. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu Twitter hesabından güncel duruma ilişkin şunları kaydetti:

- "Yedisu ilçesi Elmalı köyünde bir ev, Umurlu mezrasında ahırlar yıkılmış, can kaybı yok.
- Yedisu Dinarbey köyünde 1 ev yıkılmış, can kaybı bilgisi yok.
- Yayladere Güneşlik Karakolu'nda önemsiz sayılabilecek çatlak mevcut.
- Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğu bildirildi, yol açma ekipleri yola çıktı.
- AFAD, Jandarma ve UMKE Ekipleri sevk edildi.
- Köylerimizde tarama devam etmektedir.
- Tunceli, Muş, Elazığ, Erzincan valilerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde deprem hissedildi ancak hasara yönelik ihbar yok.
- Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor."

Artçı sarsıntılar yaşanıyor
AFAD'ın açıklamasına göre 17.24'teki 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından Karlıova'da saat 17.34'te 4,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bölgede 18.58'de de 3,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Bingöl depremi açıklaması

İçişleri Bakanlığı tarafından sosyal medyadan yapılan yazılı açıklamada, Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından ikisi 4 üzeri olmak üzere 90 artçı deprem meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, 18 kişinin tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. Hasarın yoğunlaştığı Dinarbey, Elmalı, Kaynarpınar köylerinde enkaz altında vatandaş bulunmadığı söylenen açıklama şöyle:

"Ekiplerimiz tarafından tarama çalışmaları devam etmektedir. Bingöl İl merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanma olayı meydana gelmemiştir. Yedisu ilçesinde Elmalı, Kaynarpınar ve Dinarbey köylerinde 8 vatandaşımız göçük altından çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma karakoluna ait gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonrası 1 güvenlik korucusu yaralanmış, 1 güvenlik korucusu şehit olmuştur. Kaynarpınar köyünde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk ambulansla hastaneye sevk edilmiştir.

Siirt, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri teyakkuza geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 uçak ile Jandarma Genel Komutanlığı'na ait 2 helikopter teyakkuzda bekletilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından emniyet tedbirleri, çadır kurma ve yardım faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2 tabur (487 personel) görevlendirildi. Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri taranmış olup herhangi bir olumsuz durumun olmadığı bildirilmiştir. Enerji Bakanlığından alınan bilgilere göre herhangi bir enerji kesintisi olmamıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgilere göre Türk Telekomun sabit şebekesinde ve servislerinde herhangi bir olumsuz durum veya kesinti bulunmamaktadır. 7 mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiştir."

Erzurum'un Çat ilçesinde deprem nedeniyle Söbeçayır Mahallesi Dorabi mezrasında hafif yaralanan 4 kişinin hastaneye sevk edildiği, 9 ahır ve 12 evde hasar meydana geldiği aktarılan açıklamada, "Hınıs ve Varto'da herhangi bir hasar olmadığı bilgisi alınmıştır. Bingöl İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Bölgeye toplam 94 araç ile 801 personel sevk edilmiştir" denildi

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false