Bingöl şehidi memleketi Osmaniye´ye uğurlandı
GÜNDEM 9.09.2017 12:28:51 317 0

Bingöl şehidi memleketi Osmaniye´ye uğurlandı

Bingöl´de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Mustafa Sefa Kök (25) düzenlenen törenin ardından Osmaniye´ye uğurlandı.

Bingöl´ün Adaklı ilçesine bağlı Devlik Tepe bölgesinde bir grup PKK´lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, 2 askeri personel yaralanmıştı. Operasyon bölgesinden helikopterle alınarak Elazığ´da Fırat Üniversitesi Hastanesine getirilen Astsubay Mustafa Sefa Kök tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Şehit Kök için Elazığ Havalimanında tören düzenlendi. Fırat Üniversitesinden alınan ve Elazığ Havalimanına getirilen şehidin naaşı katafalka konuldu. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Bingöl Valisi Ali Mantı konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü asla ve katiyen hain odaklara teslim etmeyeceğini ifade eden Vali Mantı, "Ülkemiz ne zaman ayağa kalksa, ülkemiz ne zaman hamle yapsa bir takım unsurlar ve onların içerideki hain maşaları şeytani tuzaklarını kurmaya devam etmektedir. Ancak onların tuzağı varsa Allah´ın da bir tuzağı var. Rabbim bu ülkeye, millete her zaman yardım etmiştir, bundan sonrada yardım edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kaydetti.

"Hainler telef olmaya devam edecek"

Şehitliğin ölüm, yok oluş olmadığını aksine bir başlangıç olduğunu söyleyen Vali Mantı, "Ancak hainler telef olmaya, rezil olmaya devam ediyorlar, devam edeceklerdir. Ülkemiz birliği ve bütünlüğü ile devam edecek. Birliği bütünlüğüne asla kimse kast edemeyecek. Vatanımız asla bölünmeyecek, ezanımız dinmeyecek, bayrağımız inmeyecektir. Bunu herkes bilsin. İçerideki ve dışarıdaki tüm hain terör örgütlerinin tamamı ömür boyu lanetle anılacaktır. Hem bu dünyada hem öbür dünyada lanetle anılacaklardır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi korusun. Bu ülkenin uğruna nice şehitler veriyoruz, mücadelemiz devam edecektir. Bu ülke 80 milyon bir ve beraber kardeş olarak vatanı ve milleti için her şeyini feda etmeye hazırdır. Türkiye Cumhuriyeti sadece Türkiye´den ibaret değildir. Bu ülke bu Anadolu toprakları mazlumların, mağdurların sığınacağı yegane kara parçasıdır. Nerede bir mazlum nerede bir mağdur olsa ülkemiz cumhurbaşkanıyla, milletiyle, ferdiyle oraya koşmaktadır. Bugün dünyada yapılan zulümleri görüyoruz. Türk milleti ve Türk devletini Rabbim ilelebet payidar kılacaktır" dedi.

İl Müftü Yardımcısı Abdürrahim Aytaç´ın dua etmesinin ardından şehidin naaşı memleketi Osmaniye´ye gönderilmek üzere askerler tarafından omuzlara alınarak uçağa götürüldü. Şehidin yakınları da gözyaşı içinde, protokol üyelerinin desteği ile uçağa bindi.

2 ay önce Bingöl´e tayin olmuştu

Yaklaşık 2 ay önce Tokat´tan Bingöl´e tayin olan Şehidin, Yasemin Kök ile evli olduğu ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

Törene Bingöl Valisi Ali Mantı, Elazığ Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, şehidin babası Reha Kök, yakınları, asker ve emniyet personeli katıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı