Beşiktaş´ta patlama: 29 şehidimiz var
TERÖR 11.12.2016 10:36:54 322 0

Beşiktaş´ta patlama: 29 şehidimiz var

Hain saldırıda 27´si polis olmak üzere 29 şehidimiz var.

 

 Edinilen ilk bilgilere göre, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yanında hareket halindeki aracın patlamasının ardından Maçka Parkı yakınında da canlı bomba kendini patlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin açıklamasında 27´si polis olmak üzere 29 şehidimiz olduğunu bildirdi. Yaralı sayısı ise 166 olarak bildirdi. Yaralılardan 17´si ameliyatta iken yoğun bakımda bulunan 3 kişinin ise hayati tehlikesi devam ediyor.

Saldırıya ilişkin 10 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Olay yerinde ise geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri bomba imha uzmanları da stada geldi. Geniş bir güvenlik çemberi oluşturan polis, olay yeri inceleme çalışması başlattı. Polis helikopteri ise stat çevresinde uçuş yaparak, çalışmalara destek verdi. Polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.
PATLAMA SONRASI DETAYLAR:
- Bakan Soylu İstanbul Beşiktaş´ta meydana gelen 2 ayrı bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada; "29 şehidimiz var. 2´si sivil, biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere 27 polis arkadaşımız şehit oldu, 166 tespit edilen yaralı var. Saldırıyla ilgili 10 kişi gözaltına alındı." ifadelerinde bulundu.

-Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul´daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin´den bilgi aldı.
-Bakan Soylu: İstanbul´daki saldırıda 20 yaralı var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada İstanbul´da meydana gelen patlamayla ilgili, ?Saldırının hedefi Çevik Kuvvet polisleri oldu. Bombalı bir araç olduğu değerlendiriliyor. 20´ye yakın yaralımız var. Şehit sayısı konusunda bilgimiz yok? şeklinde konuştu.
-İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında ilk belirlemelere göre bombalı araçla saldırı düzenlendi. Olayda 20 kişinin yaralandığı öğrenilirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi.
-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara´dan İstanbul´a geldi
-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş´ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
-Sağlık Bakanlığı: Hastanelerimizde kan ihtiyacı bulunmamaktadır
- Beşiktaş´taki saldırıya ilişkin 6 cumhuriyet savcısı görevlendirildi
-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul´daki bombalı saldırıya ilişkin, "Canlı bomba olduğu değerlendiriliyor" dedi.
-İstanbul Beşiktaş´ta çevik kuvvete yönelik düzenlenen bombalı saldırıda yaralananlar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Beşiktaş´ta çevik kuvvete yönelik düzenlenen bombalı saldırıda olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, patlamada yaralananlar İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişli Etfal Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi,Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki bazı özel hastanelere götürüldü.
Aralarında polis müdürleri, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin patlamada yaralandığı öğrenildi. Patlamada yaralanan bazı polislerin hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Numan Kurtulmuş saldırıyı yapan terör örgütünü açıkladı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk yayınında Beşiktaş´ta meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Beşiktaş´ta detaylı çalışılmış, planlanmış bir saldırının gerçekleştiğini söyleyen Kurtulmuş, "Doğrudan doğruya hedef polis teşkilatımızdır. Beleştepe denilen yükseltinin olduğu yerde bombalı araç patlıyor. Yüzlerce kilo bomba kullanılmış. En az 300-400 kiloluk patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafında tahmin ediliyor. Büyük bir çukur açılmış ve araba yok ortada, paramparça olmuş. Maçka Parkı´nda da polis diğer şahsa dur dediği anda 4 polis ve sivil vatandaşımız şehit oluyor. Çok haince, alçakça bir saldırı" dedi.
Kurtulmuş, saldırıyı hangi terör örgütünün gerçekleştirdiği konusunda ise, "Oklar PKK´yı gösteriyor. Netleştiği takdirde bunlar kamuoyu ile paylaşılacak. Belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleşince açıklaması yapılacak" ifadelerini kullandı

Bir gün süreyle milli yas ilan edildi

İstanbul, Beşiktaş´ta dün akşam saatlerinde meydana gelen 2 ayrı terör saldırısı nedeniyle Türkiye genelinde 1 günlük milli yas ilan edildi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi´nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bakanlıklara gönderilen yazıda; "10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul´da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda, hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

 

İstanbul Valiliği: 19 yaralı yoğun bakımda

İstanbul Valiliği, Beşiktaş´taki terör saldırısında yaralanan 155 kişinin hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü, bunlardan 19´unun yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

 

İstanbul Valiliğinden alınan bilgiye göre bombalı saldırıda yaralanan kişilerden 19´u yoğun bakımda olmak üzere 155 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi

 

(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli