Beşiktaş stadıyla da devlere rakip
SPOR 8.12.2017 10:52:43 531 0

Beşiktaş stadıyla da devlere rakip

Statlarını 365 gün ziyaret edilen mekânlar haline getirmeye çalışan en kulüpler arasında Real Madrid, Barcelona, Paris Saint Germain ve Manchester United´ın yanında Beşiktaş da bulunuyor.

Yeşil sahada daha çok puan toplamak adına galibiyet peşinde koşan futbol kulüpleri, ekonomik kaynak yaratmak için yaratıcı çözümler arıyor. KPMG Football Benchmark ekibi, Avrupa´nın önde gelen kulüplerinin stadyumlarını ve bu alandaki çalışmalarını inceledi.

İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya´da mücadele eden büyük kulüplerin yanında yeni stadı 2016 yılında açılan Beşiktaş da incelemede yer aldı. Araştırmada kulüplerin statlarının özellikleri, merkeze yakınlıkları, -varsa- müzelerinin büyüklüğü ve stadyumda gerçekleştirilen sosyal faaliyetler yer aldı. Avrupa´nın önde gelen kulüplerinin yanında bu sezon Şampiyonlar Ligi´nde son 16 takım arasına kalan Beşiktaş da araştırmada kendisine yer buldu. Siyah-beyazlıların 42 bin kişi kapasiteli yeni yuvası geniş kapasitesinin yanında sergi alanı, balo salonu, toplantı alanı, kafe ve müzeye sahip. Farklı konumuyla da ulaşım rahatlığı sunan Beşiktaş´ın yeni stadı, kulübe yeni gelir kalemleri sağlıyor ve güçlü bir örnek olarak ön plana çıkıyor.

PSG´nin stadından kaçış yok!

Avrupa´nın önde gelen kulüpleri maç günleri dışında da yaşayan stadyumlar yaratmak için çalışmalar yapıyor. Neymar transferiyle gündeme damga vuran Paris Saint Germain, dünyada büyük ilgi uyandıran kaçış oyununun bir benzerini stadyumunda gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu oyunla birlikte daha fazla ziyaretçinin PSG stadyumuna gelmesi amaçlanıyor.

Wolfsburg, ziyaretçilerine deneyim sunuyor

Eski Beşiktaşlı Mario Gomez´in formasını giydiği Wolfsburg da örnek alınacak bir pazarlama faaliyetine imza atıyor. Wolfsburg´un stadyumunda gerçekleştirilen etkinlikte, ziyaretçiler futbol yeteneklerini test ediyor ve puan alıyor. Özellikle çocukların hedeflendiği bu faaliyetle Wolfsburg stadını yaşayan bir etkinlik alanına çeviriyor. Bunun yanında Wolfsburg´un stadı her yaş grubuna hitap eden atölyelere de ev sahipliği yapıyor.

Büyük başarılar yakalayan kulüplerin müzelerinde sadece kupalarını sergilemeleri bile yeterli oluyor. İspanyol devleri Real Madrid ile Barcelona, spor kulüpleri arasında en çok ziyaret edilen müzeler olarak ön plana çıkıyor. İki kulübün stadyumlarının merkezi konumlarda bulunması da ziyaretçi sayısını artırıyor. Dünyanın en büyük kulüpleri arasında yer alan Manchester United ise konum dezavantajı sebebiyle Real Madrid ile Barcelona´nın gerisinde kalıyor.

Hakan Uçak: Spor kültürü de olumlu etkilenecek

Türkiye´deki kulüplerin pazarlama anlamında artık Avrupa´nın dev ekipleriyle yarıştığına dikkat çeken KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, "Avrupa´daki stadyumlara baktığımızda Türk kulüplerinin son derece çağdaş statlarda maç oynadığını görüyoruz. Bunun yanında stadyumların pazarlama faaliyetleri göz önünde bulundurularak inşa edilmesi kulüplere de kazanç sağlıyor. Bu anlayışla inşa edilen Beşiktaş´ın yeni stadı, siyah-beyazlı kulübe ekonomik kaynak yaratıyor. Ülkemizdeki diğer kulüplerin de bu yolu izlemesiyle birlikte spor kültürünün de seviye atlayacağını düşünüyorum" dedi.

Araştırmadan ön plana çıkan diğer notlar şöyle:

  • 2016 yılında Barcelona´nın stadı Nou Camp´ı 1,7 milyon, Real Madrid´in stadı Santiago Bernabeu´yu 1,2 milyon kişi ziyaret etti.
  • PSG´nin yeni ´kaçış oyunu´ projesiyle birlikte ziyaretçi sayısının iki ayda 90 bin kişi artması bekleniyor.
  • İspanya´nın köklü kulüplerinden Athletic Bilbao´nun yeni stadında çok daha geniş bir müze sergi alanı bulunuyor.
  • 1993 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası´nı kazanan Marsilya da müzesini yenileyerek ziyaretçi sayısını artırmayı amaçlıyor.
  • (CO)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli