Beşiktaş evinde farklı kazandı
SPOR 30.10.2018 09:56:50 359 0

Beşiktaş evinde farklı kazandı

Spor Toto Süper Lig´in 10. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, taraftarı önünde Çaykur Rizespor´u konuk etti. Siyah-beyazlılar, 1 penaltı kaçırdığı mücadeleden 4-1´lik galibiyetle ayrıldı. Rizespor maçı 9 kişi tamamladı

Spor Toto Süper Lig´in 10. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, taraftarı önünde Çaykur Rizespor´u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı, Mustafa Pektemek´in golleriyle Beşiktaş´ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 
3. dakikada Quaresma sağ kanattan son çizgiye inip kale sahası içinde bulunan Mustafa Pektemek´e çıkardı. Bu futbolcunun topuğuyla yaptığı klas vuruşta top ağlara gitti. 1-0 
10. dakikada Orhan Ovacıklı´nın Gökhan Töre´ye yaptığı hareket sonrasında VAR´a giden Bülent Yıldırım, pozisyonu yeniden inceledi ve bu futbolcuyu kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. 
21. dakikada Ali Çamdalı´nın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada iyi yükselen Vedat Muriqi kafayı vurdu ancak top yandan auta gitti. 
23. dakikada sahasından çıkmakta zorlanan Rizespor savunması son olarak kalecisiyle oynadı. Kaleci Gökhan´ın vuruşunda Love´a çarpan top az farkla üstten auta gitti. 
27. dakikada Gökhan Gönül´ün ortasında savunma topu uzaklaştırırken, meşin yuvarlak Quaresma´da kaldı. Bu futbolcunun uzaktan vuruşunda kaleci Gökhan son anda topu kornere gönderdi. 
40. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top Quaresma´da kaldı. Portekizli yıldızın güzel ortasına iyi yükselen Mustafa Pektemek, kafa vuruşuyla farkı 2´ye çıkardı. 2-0 
45+2. dakikada Gökhan Gönül sağdan son çizgiye inerek, kale sahası içine hareketlenen Caner Erkin´i gördü. Bu futbolcunun şutunda kaleci Gökhan gole engel oldu. 

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 
49. dakikada kazanılan serbest vuruşta Boldrin topu direkt kaleye gönderdi. Bu pozisyonda Karius topu kornere gönderdi. 
49. dakikada kazanılan korner atışında Boldrin ceza sahasına gönderdi. Süleyman´ın kafasından seken top son olarak Roco´ya çarpıp ağlara gitti. 2-1 
54. dakikada Caner Erkin´in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Vagner Love, dönerek rakibinden sıyrıldı ve şutunu çekti. Kaleci Gökhan topu son anda kornere gönderdi. 
59. dakikada Vagner Love´ın ceza sahası içinde düşürülmesi sonucunda Beşiktaşlı futbolcular itiraz etti ve hakem Bülent Yıldırım, VAR´a danıştı. Yıldırım pozisyonu yeniden izledi ve penaltı kararı verdi. 
60. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Quaresma yerden sert vurdu ancak kaleci Gökhan penaltı vuruşunda gole izin vermedi. 
61. dakikada Beşiktaş´ın kaçırdığı penaltı atışının ardından hakeme itirazlarını sürdüren Çaykur Rizespor´lu Saadane, ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 
66. dakikada Quaresma´nın sağdan ortasında Mustafa Pektemek gelişine vurdu. Kaleci Gökhan´dan dönen topu Caner tamamladı ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 
72. dakikada Quaresma rakiplerini bir bir çalımlayarak son çizgiye indi ve şutunu çekti. Kaleciden dönen topa Caner çok sert vurdu, savunmanın müdahalesine rağmen top filelere gitti. 3-1 
79. dakikada sağ kanatta topla buluşan Quaresma, ceza sahası içindeki Vagner Love güzel bir orta yaptı. Brezilyalı futbolcu kafayla topu filelere gönderdi. 4-1 

Şenol Güneş: ?Taraftar her takımın sembolüdür?

 Çaykur Rizespor karşısında 4-1 galip gelerek ligde 2 maç aradan sonra galibiyete uzanan Beşiktaş´ta Teknik Direktör Şenol Güneş, maçın ardından yaptığı açıklamada, taraftarın kulübün sembolü olduğunu belirtirken, ?Ancak şu anda oyuncuları atma zamanı değil, kazanma zamanı? dedi. 
Taraftarı önünde Çaykur Rizespor´u 4-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapatan Beşiktaş´ta Teknik Direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından konuştu. Karşılaşmayı değerlendiren Güneş, ?Maça çıkarken hem biz hem de Rizespor çok hırslıydı. Maçın başındaki hırs oyunda devam etti. Rizespor da arzuluydu. Ancak bazen bu arzu, akıl ikinci plana düşünce hata da olabilir. Rakip eksildi ve biz de gol bulunca avantaj bize geçti. Bizim için bu maçta 3 puan almak önemliydi. Oyun olarak da daha iyi oynayıp, olumsuz olan taraftar-oyuncu ilişkisinde mesafe almak istiyorduk. Bazı oyuncularda kırılmalar oldu. Bazı isimleri dinlendirip hem de kartı olan oyuncuları kenara alarak kayıpsız gidelim dedik ama Ricardo kart gördü. Dinlenme olarak ve bazı isimleri dinlendirerek iyi işler yaptık. Sayısal üstünlüğümüzü de oyuna iyi veremedik. Daha rahat pas yapıp daha çok gol atabilirdik. Bunlar eksiklerimizdi ama kazanmayı hak ettik. Eksik sayıdaki oyuncuya karşı, rakibin çıkmasını doğru bulmuyorum. Seyircinin desteği iyi. Ama oyunda büyük yanlışlar vardı. Sayısal fazlalıkta ileriye oynamadık. Saha zeminini düşünerek oynamak gerekiyordu. Taraftarı üzmek bizim için olumsuz bir durum. Onları üzgün göndermemek önemliydi. Taraftar her takımda semboldür. Aynı zamanda müşteridir ve sen iyi oynarsan her maçta müşterin çok olur? ifadelerini kullandı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli