GÜNDEM 27.08.2017 15:06:37 283 0

"BELEDİYECİLİK KAMU HİZMETÇİLİĞİDİR"

Adana Büyükşehir Belediyesi´nde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi

-          Adana Büyükşehir Belediyesi´nde bayramlaşma töreni Kurban Bayramı öncesi mesainin son gününde gerçekleştirildi. Bir bayrama daha ulaşmanın gönül huzurunu yaşadıklarını belirtirken "Vatan coğrafyasında ay yıldızlı al bayrağımız altında Cenab-ı Allah´a şükürler olsun ki bir bayramı daha idrak edeceğiz. Türk´ün son vatan coğrafyasındayız, bin yılı aşkındır siyasi olarak bu topraklarda yaşayan tek devletiz. Aylardan Ağustos, günlerden Cuma... Ağustos Türk´ün zafer ayıdır, ne mutlu ki milli ve dini bayramlarımız aynı zaman dilimindedir

-          Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adnan Menderes Rekreasyon Projesi kapsamında yapımı devam eden Adnan Menderes Sahil Yolu´nda sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme esnasında Adnan Menderes Sahil Yolu ile ilgili teknik bilgi alan Başkan Sözlü proje ile ilgili yaptığı açıklamada "Adanalıların beklediği hizmeti tamamlamak üzereyiz.

-          Türk Sineması´nın gücünün artması ve uluslararası alanda rekabet edebilirlik seviyesinin yükselmesini amaçlayan Uluslararası Adana Film Festivali, yeni ve zengin içeriğiyle, sinema sanatına katkı sağlamak üzere, 25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak.

-          Adana Büyükşehir Belediyesi,  Ceyhan İlçesi´nde ağır tonajlı taşıtların şehir içine girmeden D-400 karayoluna geçişini sağlayan Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı´nda asfalt yenileme çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

 Kurban Bayramı tatili öncesi mesainin son gününde gerçekleştirilen törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Bin yıllık kardeşliğimizi kendi siyasi hırslarına kurban vermeye çalışanlara, Türk Milleti´ni yok etmeye çabalayanlara fırsat vermeyeceğiz" dedi

"TÜRK´ÜN SON VATAN COĞRAFYASINDAYIZ"

Adana Büyükşehir Belediyesi´nde bayramlaşma töreni Kurban Bayramı öncesi mesainin son gününde gerçekleştirildi. Belediye personellerinin katıldığı törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bir bayrama daha ulaşmanın gönül huzurunu yaşadıklarını belirtirken "Vatan coğrafyasında ay yıldızlı al bayrağımız altında Cenab-ı Allah´a şükürler olsun ki bir bayramı daha idrak edeceğiz. Türk´ün son vatan coğrafyasındayız, bin yılı aşkındır siyasi olarak bu topraklarda yaşayan tek devletiz. Aylardan Ağustos, günlerden Cuma... Ağustos Türk´ün zafer ayıdır, ne mutlu ki milli ve dini bayramlarımız aynı zaman dilimindedir" dedi ve Malazgirt Zaferi´ni Niyazi Yıldırım´ın "Türk Ulu Tanrı´nın soylu gözdesi Malazgirt: Bizans´ın Türk´e secdesi... Bu ses insanlığa aklın müjdesi bu seste birleşir bütün yürekler...Ya Allah bismillah Allahu ekber..." mısraları ile hatırlattı.

"BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ SİYASİ HIRSLARA KURBAN ETTİRMEYECEĞİZ"

Bayramlarda insanların birbirine daha çok yaklaştığını, paylaşmanın ve dayanışmanın faziletini hissettiklerini ifade eden Başkan Sözlü, Türkiye´nin yakın siyasi tarihinin teröre karşı ihmaller zinciri olduğunu vurgulayarak "Yalnızca Sur´da 84 evladımız şehit oldu. Türk Milleti´nin, devletin ödediği bedeller bizim şahsi hatalarımızın sonucu olmamalı. Bin yıllık kardeşlik hukuku kimsenin siyasi hırslarına kurban edilmemeli" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin bürokrasisi ile çalışanları ile kamuya hizmet noktasında dava arkadaşlığı yaptığını söyleyen Başkan Sözlü, "İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir. Belediyecilik, kamu hizmetçiliğidir. Kocaman sıfatlara şahsen ihtiyaç duymuyorum. Cumhuriyet nesli olarak yaşadığımız toprakları kıymetlendirmek şeref payesidir. Alt yapı hizmetlerinin yanı sıra yaşlı insanlarımızın gönlünü kazandığımız nice hizmetlerimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi ile nikahlı bir belediye başkanıyım, bundan kimsenin tereddütü olamaz ancak Adana´ya hizmet gibi bir davamız var ve tüm çalışanlarımızla bu noktada aynı davanın hizmetkarlarıyız. Kaynak sıkıntısı ile hemşerilerimize hizmetten mahrum bırakmayız, enkaz edebiyatı ile mazeret üretmek çalışma prensibimiz değil. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını tebrik ediyorum nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ediyorum" dedi.

SİNEMANIN KALBİ ADANA´DA ATACAK

 24. Uluslararası Adana Film Festivali´nin afişi hazır. Öncelikli olarak sosyal medya mecralarında kamuoyuyla paylaşılan afişte; estetiği, üretkenliği ve bereketi simgeleyen kadın figürü tema olarak alındı. Kadının üzerinde ışık saçan pamuk kozası, çevresinde ise sinema sanatını ifade eden film şeridi var. 

25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak 24. Uluslararası Adana Film Festivali´nin afişi sosyal medyada yer aldı.  Afişte; Adana Film Festivali kapsamında verilecek Altın Koza Ödülleri´ni temsilen bir kadın,  ellerinin ve başının üzerinde ışık saçan pamuk kozası ile görülüyor. Kadının etrafında ise sinema sanatını temsilen film şeridi var.

Türk Sineması´nın gücünün artması ve uluslararası alanda rekabet edebilirlik seviyesinin yükselmesini amaçlayan Uluslararası Adana Film Festivali, yeni ve zengin içeriğiyle, sinema sanatına katkı sağlamak üzere, 25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak. Adana Film Festivali´nde onur ödülleri Temel Gürsu, Hümeyra, Sami Şekeroğlu ve Şemsi İnkaya´ya veriliyor.

BAŞKAN SÖZLÜ, ?GERİ SAYIM BAŞLADI, HEYACANIMIZ ARTTI.?

Festival afişinin hazırlanması ve kamuoyuyla paylaşılmasıyla Uluslararası Adana Film Festivali için geri sayımın başladığını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ?Adana Film Festivali´nin kentimizin tanıtımına ve sinema sanatına katkısını biliyoruz. Bu yıl festivalimizin daha etkin, Adana´nın tanıtımına katkı açısından daha verimli ve Türk Sineması´na daha fazla katkı sağlar hale gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Festival afişinin hazırlanması ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılması heyecanımızı artırdı. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sanata katkı sağlamaya devam edeceğiz? dedi.

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

Adana Film Festivali´nde 5 ana kategoride Altın Koza Ödülleri dağıtılacak. Festivalde yeni yarışma kategorileri yer alacak, var olanların kapsamı genişletilecek. Geleneğini koruyarak Türk Sineması´na yıllardır en büyük katkıyı koyan Ulusal Uzun Metraj Yarışması, bu yıl da ülke sinemasının güçlenmesi ve uluslararası alanda rekabet edebilirlik seviyesinin yükselmesi için önemi korunarak hayata geçirilecek.

Yarışma kapsamındaki bazı ulusal kategoriler, uluslararası kimlik kazanırken, portföye eklenen yeni kategoriler de Adana Film Festivali´ni,  dünya genelinde bilinen bir sinema organizasyonu haline getirmeye yönelik özellikler taşıyor. 5 ana kategoride, 30 Altın Koza Ödüllü´nün dağıtılacağı festivalin uluslararası bölümleri bu yıl en az ulusal yarışmalar kadar ilgi görecek, sinema dünyasının dikkatini çekecek.

FESTİVALİN YARIŞMALI KATEGORİLERİ

Türk Sineması´na uzun yıllardır en büyük katkıyı veren Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması, Adana Kısa Film Maratonu?

Her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte, eserler toplam 30 dalda Altın Koza Ödülü´nü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak.

ATÖLYELER, SERGİLER, ÖZEL GÖSTERİMLER VE KONSERLER

Festivalin bir diğer önemli bölümünde ise, Dünya Sineması ile Türk Dünyası ve Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek.

/resimler/2017-8/27/1509402052349.jpg

ADNAN MENDERES SAHİL YOLU EYLÜL´DE ADANALILARIN HİZMETİNDE

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yapımı süren Adnan Menderes Rekreasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceledi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adnan Menderes Rekreasyon Projesi kapsamında yapımı devam eden Adnan Menderes Sahil Yolu´nda sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme esnasında Adnan Menderes Sahil Yolu ile ilgili teknik bilgi alan Başkan Sözlü proje ile ilgili yaptığı açıklamada "Adanalıların beklediği hizmeti tamamlamak üzereyiz. Bayramda hemşerilerimiz bu projenin %75´inin bitmiş halini görecekler. Kalan %25´lik kısım da Eylül ayı içerisinde tamamlanacak" dedi. Adanalıların isteklerini her zaman ön planda tuttuğunu ifade eden Başkan Sözlü, "Hiç bir zaman enkaz edebiyatı yapmadık, mazeret üretmedik. Kaynak sıkıntımız var diyerek hemşerilerimizi hizmetten yoksun bırakmadık. Hakk´a inandık, halkımıza güvendik. Hemşerilerimizin gönlü rahat olsun, onların 30 Mart 2014´te ortaya koyduğu tavrın idraki ile çalışmalarımızı sürdürecek, güvenlerini boşa çıkarmayacağız" dedi. Başkan Sözlü, inceleme sonunda Adnan Menderes Sahil Yolu´nun asfaltında çalışan işçilere tatlı ikram ederek onların yaklaşan bayramlarını tebrik etti.

BÜYÜKŞEHİR,CEYHAN´DA DR. MAHİR ALP BOYDAK BULVARI´NI YENİLİYOR

Başkan Sözlü´nün 10 yıl önce ilçeye kazandırdığı bulvar, otoyol standartlarına kavuşturuluyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi,  Ceyhan İlçesi´nde ağır tonajlı taşıtların şehir içine girmeden D-400 karayoluna geçişini sağlayan Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı´nda asfalt yenileme çalışmalarını yoğunlaştırdı.  Ceyhan Nehri´ne paralel 2 kilometre uzunluğundaki,  15 metre genişliğindeki, Ceyhan´ın eski belediye başkanlarından merhum Dr. Mahir Alp Boydak´ın adını taşıyan bulvar,Türlübaş´ın yanı sıra Kelemeti ve Toktamış mahalleleri için de alternatif güzergah olarak hizmet vermeyi sürdürecek.

Ceyhan´da doğalgaz, elektrik, içme suyu, kanalizasyon ve güvenlik kamerası sistemi gibi altyapı çalışmaları tamamlanan ana cadde ve bulvarlarda bitümlü sıcak karışım asfalt çalışmalarını sürdüren  Adana Büyükşehir Belediyesi,  ilçe merkezinin trafik yükünü hafifletecek alternatif güzergahlardan Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı´na yöneldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün 10 yıl önce Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ilçeye kazandırdığı Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı´nın otoyol standartlarına kavuşması  için Fen İşleri Daire Başkanlığı yenileme çalışmalarına ağırlık verdi.

AĞIR VASITALAR İLÇE MERKEZİNE GİRMEDEN GEÇECEK

2 kilometre uzunluğundaki, 15 metre genişliğindeki bulvarda,  temel zemin sağlamlaştırmasını tamamlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin kısa zaman sonra güzergahın tamamını bitümlü sıcak karışım asfaltla kaplayacağı belirtildi. Bu sayede ağır tonajlı taşıtların Ceyhan ilçe merkezine girmeden D-400 karayoluna geçişinin sağlanacağı, kent içi trafik yükünün de önemli ölçüde hafifleyeceği bildirildi. Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı, yenilenmiş haliyle, içinden geçtiği Türlübaş´ın yanı sıra, yeni yapılan Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kelemeti ve Toktamış mahallelerine de alternatif güzergaholarak hizmet vermeyi devam ettirecek.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli