?BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFAYA ZORLANMALARI HUKUKA UYGUN DEĞİL?
SİYASET 23.10.2017 16:13:43 311 0

?BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFAYA ZORLANMALARI HUKUKA UYGUN DEĞİL?

Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ilgili kanunlarda belediye başkanlarının nasıl açığa alınacağı ve görevinin nasıl sonlandırılacağının belli olduğunu ifade etti.

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´i günahım kadar sevmem." ifadesini kullanan Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un da 2014 yılı yerel seçimlerinde rakibi olduğunu söyledi. 

Ok, özellikle AK Parti´liler başta olmak üzere Uğur´un, FETÖ´den açığa alınması yönünde Balıkesir´de büyük bir kamuoyu oluştuğuna değinerek, "Sayın Uğur, oğlunun televizyonunda şahsımın FETÖ´cü olduğunu ima eden programlar yaptırmıştır. Bütün bunlara rağmen, sayın Uğur başta olmak üzere, belediye başkanlarının istifaya zorlanmalarını hukuk adına şiddetle kınıyorum. Hukuk devletinde intikam duygusuyla hareket edilemez. Bizlere en büyük iftiraları atanların ve zulmedenlerin hakkını ve hukukunu da savunuyoruz. ´Herkes için adalet´ istiyoruz. Hani milletin iradesinin üzerinde bir irade yoktu?" dedi.  

"Bir muhalefet lideri ´Cumhurbaşkanı ya Anayasal sınırlarına çekilmeli ya da Anayasa değiştirilmeli´ diyerek koskoca ülkeyi 16 Nisan´da Referanduma götürdü ve Anayasa Cumhurbaşkanına uyduruldu,? diyen Ok şu anda kanunlara uyulmadığını ve , Belediye Başkanlarını istifaya zorlandığını ifade ederek, ? Şimdi ne olacak? Yine biri çıkıp AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı kanunları çiğniyor diyerek Parti Genel Başkanlarına ve Cumhurbaşkanına, Belediye Başkanlarını görevden alma yetkisi verilmesi için tekrar referanduma gidilmesini mi isteyecek?,? diye konuştu.  

Bu istifalarla büyük ve kirli yolsuzluklar mı örtülmekte, yoksa FETÖ örgüt bağlantıları mı gizlenmek isteniyor? İlgili Belediye Başkanlarının suçları varsa derhal suç duyurusunda bulunmalısınız ve her kim ne suç işlediyse Türk adaleti karşısında hesabını vermeli. Türkiye, aşiret devleti değildir. Türkiye hukuk devletidir ve herkes kanunlara uymak zorundadır. Hukuk dışı yollarla, baskı ve tehditle belediye başkanlarının istifaya zorlanmasını, demokrasi ve hukuk adına yüksek sesle haykırarak kınıyorum. Herkes için hukuk, herkes için adalet istiyoruz. Seçimle gelen seçimle gider." 

Bir soru üzerine istifa etmeyeceğini açıklayan Bursa Belediye Başkanını özellikle tebrik ettiğini söyleyen Ok, Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur´un, istifa ederse, hakkındaki iddiaların tamamını kabul etmiş olacağını savundu. 

Ok, başka bir soru üzerine, yeni kuracakları partinin Mecliste grup kurma gibi bir iddiasının olmadığını belirterek "Amacımız, yüzde 50 artı bir oyu alarak kazanmak ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmek. Yola çıkarken referadumda ´evet´ diyenleri partiye alırsak, başlangıçta kendimizi inkar etmiş oluruz. Bununla, ´evet´ için çok net ve açık, birilerine yaranma adına çalışanları kastediyorum." dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu