SİYASET 27.06.2015 00:47:46 287 0

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN SURİYE´NİN KUZEYİNDE BİR DEVLET KURULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya sesleniyorum; Suriye´nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelem

Recep Tayyip Erdoğan Suriye´nin Kuzeyi´nde cereyan eden olaylar konusunda, " Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya sesleniyorum; Suriye´nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bölgedeki terörist grupların nereden destek aldıklarını biz biliyoruz. İlgili herkes te çok iyi biliyor. Nihai sonuçlara baktığımızda Esed´in DEAŞ´ın ve bölücü örgütün aynı çizgide yürüdüğünü görüyoruz," dedi.

Türk Kızılayı, tarafından Haliç Kongre Merkezi´nde düzenlenen bağışçıları için ödül töreni ve iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları kaydetti:

"Bugün 2 milyon civarındaki mültecinin hep ?Türkiye´ diyor. Bunların 260 binini kurmuş olduğumuz kamplarda misafir ediyoruz. Diğerleri de yine devletin sunduğu imkanlarla ve kendi imkanlarıyla ülke içinde barınıyorlar. Bugüne kadar misafirlerimiz için harcadığımız bu rakamları Batı yanımıza geldiği zaman övüyor ama hadi sizde dediğimizde maalesef bir şey görmüyoruz. Bütün bu yardım ve destekler bizlere bir şey kaybettirmiyor. At denize balık bilmezse Halik bilir. Biz böyle biliyoruz?

?UTANMADAN, SIKILMADAN TERÖRİST TİYE TWEET ATANLARA SESLENİYORUM?
Türkiye´yi terörist devlet olmakla itham eden tweetlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

?İçeride ve dışarıda bir takım çevreler ısrarla farklı bir görüntü yaratmanın çabası içerisinde. Daha önce bir Kobani meselesi yaşandı. Suriye ve Irak´ta onlarca şehirlerinde, yüzlerce kasabasından yaşanan çatışmalar Kobani´de yaşandı. Bu olayı bahane eden bir takım çevreler 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye´nin pek çok yerinde olaylar çıkardılar. Bu hadiseler sırasında 50 kişi hayatını kaybetti. Şimdi yine aynı şehirde bir takım olaylar yaşanıyor. Ve aynı çevreler bir kez daha Türkiye´yi ateşe ve vermek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor.

Utanmadan, sıkılmadan terörist diye tweet atanlara sesleniyorum; eğer sizlerde haysiyet varsa, onur varsa bu Kobani´den kaçıp gelenleri burada kamplarda barındıran bir ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz. Tweet atarak elde ettiğiniz dereceler sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çevirmeyecektir. Bunu çok iyi bilmeniz lazım. Şunu bir kez daha ifade etmek isterim Türkiye´nin ismini herhangi bir terör ile yan yana zikreden bu ülkeye ve bu millete en büyük iftirayı atıyor. Türkiye Suriye´deki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor. Irak´ta haklarını savunun insanlara elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Ama Türkiye bu işleri yaparken asla terör örgütleriyle yan yana gelmiyor. Ne devlet terörü estiren Esed rejimi ile nede diğer oradaki terör örgütleriyle Türkiye´yi kimse yan yana gösteremez. Kobani, DEAŞ saldırısı altındayken buraya yardım elini uzatan yine biziz. Üstelik bölücü örgütün tehditlerine karşı çıkmasına rağmen bu yardımları oraya ulaştırdık. Esasen biz oradaki insanlara çok daha fazla yardımcı olmak istiyorduk. Buna engel olan bize bu suçlamaları yöneltenlerdir. Ve biz burada yarma harekatları yaparak içeride mazlumlara insani yardım eli uzatanlarız. İşte Hatay olayı, Adana olayı, Bayırbucak Türkmenlerine giden tırlarımızın çevirenlerin o yol kesen eşkıyaların kimler olduğunu her kez şuanda çok açık ve net olarak görüyor.?

?AMAÇLARI DÜNYA KAMUOYUNA YÖNELİK BİR ALGI OPERASYONU OLDUĞU ÇOK AÇIK?
Bazı çevrelerin Türkiye üzerinden bir algı operasyonu oluşturduğunu ifade eden Erdoğan,

?Son günlerde yine Türkiye ile ilgili hiçbir ilgisi ve alakası olmadığı belgeleri ile kanıtlanmış olan hadiseleri aynı amaçla çarpıtıyorlar. Bir yandan Esed rejimi, bir yandan bölücü örgüt sözcüleri, bir yandan da ülkemizdeki bir siyasi partinin sözcüleri aynı ağızla konuşuyor ve aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Amaçları dünya kamuoyuna yönelik bir algı operasyonu olduğu çok açık. Bu tür ithamlarla Türkiye´yi yanı başında olup biten olayların dışında kalmaya zorlayarak bölgenin demografisini değiştirme operasyonunu tamamlamak istiyorlar? diye konuştu.

?SURİYE´NİN KUZEYİNDE, GÜNEYİMİZDE BİR DEVLET KURULMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra şöyle konuştu:

 ?Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya sesleniyorum; Suriye´nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bölgedeki terörist grupların nereden destek aldıklarını biz biliyoruz. İlgili herkes te çok iyi biliyor. Nihai sonuçlara baktığımızda Esed´in DEAŞ´ın ve bölücü örgütün aynı çizgide yürüdüğünü görüyoruz. Bu açık gerçek ortadayken Türkiye´nin adını terörle birlikte anmak ancak art niyetle izah edilebilir. Teröre asıl destek bir yandan 2 milyon insanın yükünü omuzlarımıza bırakırken, diğer yandan da sınırlarınızı iyi kontrol edemiyorsunuz tafrası yapmaktır. Kendi ülkelerinden terörist çıkışını engelleyemeyenlerin bu sorunu bizim kendi sınırlarımızda çözmemizi beklemesi samimi bir yaklaşım değildir. Hem bölücü örgütün, hem de uluslararası güçlerin bölgede yaşanan insani dramı Türkiye´yi köşeye sıkıştırmak için bir fırsata dönüştürme gayretini şiddetle kınıyorum. Açık söylüyorum böyle bir durumda o bölgede herhangi bir ticari faaliyetin yürütülmesi söz konusu olamaz. Biz bölgedeki demografinin değiştirilmesine göz yummayacağız. Hangi etnik gruba, hangi inanca, hangi mezhebe mensup olursa olsun. Tüm Suriye halkı, Irak halkı büyük acılar çekti. Çok büyük yıkımlara maruz kaldı. Bu insanlık dışı süreci biran önce sona erdirmek gerekiyor. Biz Suriye´de ve Irak´ta huzurun bir an önce sağlanabilmesi için üzerimize düşenleri yapmaya kesinlikle hazırız. Zaten büyük ölçüde de yapıyoruz?

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli