BAYKAL ÜÇÜNCÜ KEZ AMELİYATA ALINDI
GÜNDEM 17.10.2017 19:20:37 351 0

BAYKAL ÜÇÜNCÜ KEZ AMELİYATA ALINDI

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal´a beyninde oluşan basınçtan dolayı üçüncü kez operasyon yapıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi´nde tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal´a üçüncü kez operasyon yapıldı. Beyninde oluşan basınçtan dolayı operasyon yapılan Baykal´a ardından tomografi çekildi. Tomografi sonucunu değerlendirmek için doktorlar toplantıya girdi. 

DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARDAKİ  İYİMSER TABLO

CHP Aydın Milletvekili Baydar da ikinci ameliyata alındıktan sonra  eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal´ın durumu hakkında açıklamalarda bulunnuştu.. Baydar, "Bugün saat 08.30´da yapılan kontrol tomografisi sonrası yapılan genel değerlendirmede ameliyata alınarak operasyonla beyindeki basıncın giderilmesi kararı verildi. Biliyorsunuz bizim için ilk 72 saat çok önemli. Dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi. Bugün sabah çekildiğinde kanama durmasına rağmen beyindeki ödem artmıştı" diye konuşmuştu.

Beyindeki ödemin dekomplese edilip basıncın düşürülmesi için ameliyat kararı verildiğini bildiren Baydar, "Ameliyat esnasında yapılan anjiyo grafide beyindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stentin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu, bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine dekomplese edilerek beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi. Sağlık durumu iyidir. Beyindeki bütün damarlar çalışmaktadır. Beynin herhangi bir noktasında canlı olmayan doku yoktur. İnşallah önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıktıktan sonra da onun yine buradan ´nerede kalmıştık?´ diyerek yapacağı konuşmaları hep birlikte bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Baydar, "Sol tarafında beşte bir oranında bir kuvvet kaybının olduğunu biliyoruz. Sabah ameliyattan önce uyandırıldığında arkadaşlarımız yine tespit ettiler. Önümüzdeki günlerde onun da ortadan kalkacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

72 SAAT UYUTULACAK

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal´ın son durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, ?Beyin hastalıklarında riskler her zaman vardır, sürprizler her zaman vardır. Bütün imkanlarımız burada mevcut, elden gelen yapılacaktır. Buna rağmen önümüzdeki süreçlerde farklı tablolarla karşılaşabiliriz? dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal´ın son durumuna ilişkin açıklama yaptı. 48-72 saat kavramının önemini bir kez daha hatırlatan Erkan İbiş, ?Çünkü beyinle ilgili hastalıklarla 48-72 saatte bazı komplikasyonların olabileceğini söylemiştik. Kafa içi basıncı artması nedeniyle ani gelişen bir durum. Arkadaşların bunu saptaması ve bunun da beyinde bir hasara, sağlam dokularda başka sorunlara yol açmaması için derhal müdahale ettiler. Ameliyatı yaparak o basınca bağlı yeni hasar oluşma riskini ortadan kaldırdılar. Elbette bu rahatlık beyin ödeminin olumsuz etkisini ortadan kaldırdı. Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat? diye konuştu.

Deniz Baykal´ın, beynin istirahat de tutulması, yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir ve akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle uyutulduğunu söyleyen İbiş, ?Akşam 8 gibi tekrardan tomografisi çekilecek. Şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşlarımızın kontrolünde. Tedaviler başarıyla uygulanıyor. Bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler yapılıyor. Deniz Bey´e ziyaret bir süre yasak. Çünkü enfeksiyon riskini alsın istemiyoruz. Her karşılaştığıyla birkaç kelime konuşmak istiyor. Kimsenin görüşmesine izin verilmeyecek? ifadelerini kullandı.

İbiş, beyine kan akışında bir problemin olmadığına dikkat çekerek, Baykal´ın son durumuna ilişkin şunları söyledi:

?Hasarlı bölge dışında diğer bölgelerin kanlanmasında bir problem yok. İkinci ameliyat kafa içi basıncının yükselmesi sebebiyle onun doğurabileceği ikinci riskleri önleyebilmek içindi. Bizim için önemli olan hayati risklerini ortadan kaldırabilmekti. Arkadaşlar gayet zamanında, gayet iyi bir müdahaleyle bu operasyonu yaptılar. Kafa içi basıncına bağlı oluşabilecek hasarların önüne geçtiler. Bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir. Ama şu koşullar altında, şu anki bulgularla devam ettiği taktirde tablonun daha da iyiye gideceğini vurgulamak istiyorum. Şunu da not etmek istiyorum, çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Bu gerçeği de bilmek lazım. Beyin hastalıklarında riskler her zaman vardır, sürprizler her zaman vardır. Bütün imkanlarımız burada mevcut, elden gelen yapılacaktır. Buna rağmen önümüzdeki süreçlerde farklı tablolarla karşılaşabiliriz. Arkadaşlar onu da düşünüyorlar, ne gibi tedbirler alacaklarını da sürekli planlıyorlar. Şu anda takipten, beklemekten başka çaremiz yok.?

Baykal´ın, kol ve bacağında güçsüzlük olduğu yönündeki iddiaları da cevaplandıran İbiş, ?Şu anda zaten uyutulduğu için onu değerlendirmek çok güç. Ama güçsüzlük devam ediyor. Uyandırılarak bu değerlendirilebilir. Doğru değerlendirilmesi hasta uyandırıldığı zaman yapılabilir. Her şey yolunda giderse akşam 08.00´deki tomografiden itibaren uyandırılma sürecine girecek. Orada da arkadaşlarımız gerekli değerlendirmeyi yapacaklar. Belki de daha iyi sonuçta söyleyebilirler bilemeyiz? dedi.  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu