BATUM, ?DEVRİMCİLER, EZBER BOZARLAR?
SİYASET 11.04.2018 16:45:19 600 0

BATUM, ?DEVRİMCİLER, EZBER BOZARLAR?

CHP eski Milletvekili ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan adayı Süheyl Batum, Adana´da bir otelde ADD eski Başkanları kurultay delegeleri ile mevcut başka ve yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yaparak, ?Tek kişi yönetimine hayır. Bu dava, bu ha

/resimler/2018-4/11/1647454804809.jpg

 

VAHİT ŞAHİN (ÖZEL HABER)

 CHP eski Milletvekili ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan adayı Süheyl Batum, Adana´da yaptığı konuşmada ?Devrimciler, ezber bozarlar. Davamızda başarılı olmak için sınanmış eski yöntemlerin yerine ezberi bozan anlayışı hâkim kılma zamanı gelmiştir? dedi.

Batum, Adana´da bir otelde ADD eski Başkanları kurultay delegeleri ile mevcut başka ve yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yaparak, ?Tek kişi yönetimine hayır. Bu dava, bu hasret, bu düşünce, bU davet bizim. Bu ses bizim. Bu vatan bizim.1919 ruhuyla kazanacağız? başlıkları altında projelerini anlattı.

Batum, ?Önceden yapılan plan ve program dâhilinde Batı Karadeniz ve Doğu Marmara´nın bir bölümünü içine alan 17 şubemizin ziyareti tamamlanmıştır.Ziyaretlerin son derece olumlu bir havada geçtiği ve örgütün gerçek sahipleri Bu Ses Bizim diyerek çalışmalarımıza güç veren şubelerimize teşekkürlerini sunmuşlardır.30 Mart 2018 günü Pamukova´dan başlayan 1. gün ziyaretlerimize Akyazı, Sakarya, Karasu, Akçakoca ve Alaplı ile tamamlayan çalışma grubumuz 2. gün Karadeniz Ereğlisi, Devrek, Gökçebey, Çaycuma, Bartın ve Zonguldak´da konakladı. 1 Nisan 2018 Pazar günü ise Yenice, Karabük, Safranbolu, Mengen, Bolu ve Düzce şubelerimiz ile bir araya gelerek çalışma programımızı tamamlamış olduk.Şubelerimizin çalışma grubumuza göstermiş olduğu ilgi bu çalışmalarımızın ne kadar yerinde ve zamanında olduğunu göstermektedir. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde şube yöneticilerimizin ve üyelerimizin bizlere öneride bulunduğu tüm konu başlıkları tek tek not alınarak ileride yapacağımız çalışmalara ışık tutacağından emin olabilirsiniz.Önümüzdeki günlerde sırasıyla Ege, Akdeniz, Marmara, Trakya, Doğu ve Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgelerine yapacağımız ziyaretlerimizle aynı çalışma azmi ve heyecanıyla devam edeceğiz? dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği´nin kuruluş amacınınCumhuriyet Devrimini, kazanımlarını korumak, geliştirmek ve güçlendirmek olduğunu ifade eden ADD Başkan Adayı Batum, ?Atatürkçü Düşünce Derneği, bu nedenle esasen devrimci bir kuruluştur. Devrimci ruha, bilince ve örgüte sahiptir.Devrimciler, ezber bozarlar. Davamızda başarılı olmak için sınanmış eski yöntemlerin yerine ezberi bozan anlayışı hâkim kılma zamanı gelmiştir? dedi.

?BİZ BİR BÜYÜK AİLEYİZ?

Batum şunları söyledi:

?Genel Kurullarda:Aile içi değerlendirmeler ve eleştiriler kardeşçe, dostça, samimiyetle ve gönül rahatlığıyla yapılabilmelidir.Davaya hizmet için, farklı yöntemleri öneriyor diye, hiç kimse bir diğerini düşman ilan etmemelidir.Hiç kimse kendisini vazgeçilmez görmemeli bir diğerinden daha fazla Atatürkçü ve yurtsever kabul etmemelidir.Demokratik ve çoğulcu anlayışa içtenlikle sahip çıkılmalıdır.Siyasi partiler maalesef bu anlayışla genel kurul yapamadıkları için Türkiye´ye zarar vermektedirler. ADD Genel Kurulu Türkiye´ye örnek olmalıdır.?

?GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER!?

Hemen her gün Cumhuriyet´in fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini ya söylüyor ya da çoğu kişiden duyduklarını kaydeden Batum, ?Bu nedenle ne Türkiye´de ne de örgütümüzde tekil yönetime artık izin vermeyeceğiz.İnsan, örgüt ve emek öncelikli davranacağız.Farklı düşünceleri karşıt ilan etmeyeceğiz, dinleyeceğiz, dikkate alacağız, yararlanacağız.Demokratik ve çoğulcu yönetim ilkelerine bağlı kalacağız.İnsan ve emek önceliğini temel bir anlayış olarak benimseyeceğiz.Türkiye´de çatı örgütü olma hedefini gerçekleştireceğiz.Çağdaş, özgürlükçü demokrat ve laik sosyal hukuk devleti hedefine ulaşabilmek için farklı yöntem önerenlerin GYK´dan ve kurullardan kopmalarına, ayrışmaya ve insan kaybına göz yummayacağız.Hukukun üstünlüğünü kabul ederek güçlünün hukuku uygulamasına karşı duracağız.Parasal güç olmayı değil, ideolojik ve sağlam bir dava örgütü olmayı ısrarla savunacağız? dedi.

?CUMHURİYET KURULUŞ İLKELERİNE DÖNECEK?

 Cumhuriyet ve Demokrasi İçin Seferberlik İlan Edeceklerinin altını çizen Batum, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Yönetim anlayışımızı, yönetim tarzımızı değiştireceğiz. 2019 seçimlerine tüm yurtsever kurumlarla birlikte ve örgütümüzle birlikte hazırlanacağız:Ankara´ya sıkışıp kalmayacağız.Şubelerimizi çağırmak yerine Genel Merkez Yönetimi olarak biz gideceğiz.2019 seçimleri hazırlık sürecinde, GYK toplantılarımızı, her ay bir şubemizde gerçekleştireceğiz.Şubelerimizle kahvehanelerde ve meydanlarda aydınlanma toplantıları düzenleyeceğiz.Bilim insanlarımızı, sanatçılarımızı ve tüm aydınlarımızı seferberlik ruhuyla şubelerimize yönlendireceğiz.Yerel basın ve televizyonlarla derhal kurumsal iletişim kuracağız.Kendi yayın organlarımızı kuracağız. (Tv, Radyo, Gazete) Bölgesel bazda ?Cumhuriyete ve Demokrasiye sahip çıkacağız?mitingleri düzenleyeceğiz.Yurtsever tüm kurumlarla işbirliği halinde ?seçimi izleme ve müdahale kurulu? oluşturacağız.Seçim sürecini yakından takip edebilmek için; alo ADD bilgi ve danışma hattı kuracağız. Cumhuriyet TIR´ı edineceğiz. Gittiğimiz her şubemizde dikkat çekici ve katılımı arttırıcı eylemler düzenleyeceğiz.Siyasi parti liderleriyle belli periyotlarla bir araya geleceğiz. Siyasetten etkilenen değil, siyaseti etkileyen ve yönlendiren olacağız.Yalanlar ve Gerçekler konulu bilgilendirici kısa film hazırlayarak görsel basın aracılığıyla halkımıza sunacağız.?

?LİDERİMİZ ATATÜRK, KADROMUZ ÖRGÜT?

?1919 Ruhuyla 2019´u kazanacağız? diyen Batum şu ifadeleri kullandı:

?İdari yapımızı demokratikleştirerek güçlendireceğiz.Örgütümüzle birlikte net, açık, anlaşılır bir yeni tüzüğü hemen hazırlayacağız.2018 Eylül ayında Tüzük Kurultayımızı toplayacağız.GYK´ya seçilen herkesin yönetim sürecine dahil olmasını sağlayacağız.Siyasette yerini korumak için sıklıkla başvurulan hayali, sanal karşıt ve muhalefet yaratma yöntemine tenezzül etmeyeceğiz.Genel Yönetim Kurulu Üyelerinin görev tanımlarını ve yetkilerini tüzük hükmü haline getireceğiz.Genel Yönetim Kurulunun görev süresini 3 yıla çıkararak 2 dönem sınırı getireceğiz.Dinleyen, üreten, ulaşılabilen, hümanist ve demokrat yönetim anlayışını hakim kılacağız.Genel Merkez Kurullarını özerk ve üretken konuma getireceğiz.Genel Yönetim Kuruluna aday olma kriterlerini tüzükte yeniden belirleyerek, örgüt deneyimini ve emeği vazgeçilmez bir ölçüt haline getireceğiz.İktisadi İşletmenin, şubelerimize kar amaçlı satış yapmasını sonlandırarak, maliyetine ürün temini yoluyla şubelerimizin gelir elde etmesine olanak tanıyacağız.1995 yılında kurucularımızca oluşturulan Ata Vakfı´na işlerlik kazandıracağız.Her yıl 26-30 Ağustos tarihlerinde Afyon Kocatepe´ de Kemalist Zafer Kurultayını toplayacağız.

CUMHURİYETİMİZ GENÇLERE, GENÇLER DE BİZE EMANET 

Gençlik Kurullarımızı demokratik kurallara uygun olarak tümüyle seçimle belirleyeceğiz.Şube ve Genel Merkez yönetimi için Gençlik Kotası´nı tüzük hükmüne bağlayacağız.Gençlik Kolları Başkanlarının ya da temsilcilerinin yönetim toplantılarına katılımını sağlayacağız.Gençlik Kamplarını; kişisel ve yararsız olmaktan çıkararak; bilimsel, objektif ve işlevsel duruma getireceğiz.Sosyal sorumluluk projelerinde gençlerimizden etkin yararlanacağız.Kadrolarımızı yetiştirmek için ADD Okulu kuracağız. Yönetimini özerk ve programlarının bilimsel olmasını sağlayacağız.Batıkent Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezini bu amaçla kullanacağız.İş dünyası ? siyaset ? yerel yönetim ve ADD işbirliğini sağlayarak yurtlar açacağız.Genel Merkezce verilen bursları şube referanslarına göre dağıtacağız. 

BU ÇAĞDAŞLIK BİZİM

Kültür ve sanat insanlarımızı, aydın ve düşünürlerimizi cumhuriyet seferberliğine katacağız Derneğimizin bütün eylemlerini ülkemizin tanınmış, saygın ve güvenilir isimleriyle birlikte gerçekleştireceğiz.Konser ve tiyatro gibi etkinlikleri, turneleri şubelerimiz adına Genel Merkezin tek elden organize etmesini sağlayacağız.ADD Kültür ve Sanat Elçileri seçerek toplumda farkındalık yaratacağız.ADD Korosu ve Orkestrası kuracağız.ADD Marşı hazırlayacağız.Yıl Cumhuriyet Marşı Yarışması düzenleyeceğiz.ADD Çocuk Dergisi çıkaracağız.Atatürk ve Çocuk konulu çizgi film hazırlayacağız.ADD Muammer Aksoy Devrim Ve Demokrasi Şehitleri Müzesi Kuracağız.Soracağız, danışacağız, öğreneceğiz, konuşacağız. Birlikte yöneteceğiz.?

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli