?BAŞVURU SONRASI MECLİS BAŞKANLIĞINI BIRAKACAĞIM?
SİYASET 29.01.2019 21:48:46 223 0

?BAŞVURU SONRASI MECLİS BAŞKANLIĞINI BIRAKACAĞIM?

AKP´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Adaylık başvurusu sonrası Meclis Başkanlığı görevimi bırakacağım" dedi.

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Buket Aydın´ın sunduğu 40 programına konuk olan Binali Yıldırım  açıklamalarda bulundu ve Buket Aydın tarafından kendisine sorulan Meclis Başkanlığı göreviyle ilgili soruya "İstifa edeceğim" yanıtını verdi.

TBMM Başkanı ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Adaylık başvurusu sonrası Meclis Başkanlığı görevini bırakacağım" dedi.

Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, belediye başkanlığı aday müracaatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığını bırakacağını belirterek, "Partim müracaatı yaptığı zaman aynı anda Meclis Başkanlığı´ndan ayrıldığıma dair dilekçemi vermiş olacağım. Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır. Görevimi tamamlamış olacağım" dedi.
Programda, "Adaylığınız açıklanmadan önce Sayın Cumhurbaşkanı ile aranızda bazı görüş ayrılıkları olduğuna ilişkin spekülasyonlar yapıldı. Biraz o süreci anlatır mısınız? Adaylığınızla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan´la aranızda görüş ayrılıkları oldu mu" sorusuna Yıldırım, "Soru acayip. Farklı düşündüğümüz olur; istişare eder, anlaştığımız, anlaşamadığımız konular olur. Karar verildikten sonra farklı düşünmeyiz. Cumhurbaşkanımız ile her konuyu konuştuk, tartıştık. Sonuçta verdiğimiz kararın arkasında kaya gibi durduk" yanıtını verdi. 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kampanyanızda yer alacak mı? Beraber mitingler yapacak mısınız" sorusu üzerine ise Yıldırım, "Gayet tabi yer alacak. Zaten Cumhurbaşkanı ´yapma´ deseniz de yapar. Onun hayatı vatandaşlarla haşır neşir olmakla geçmiş. Cumhurbaşkanımız rahatı sevmez. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızla çalışmak çok kolay bir şey değil. 50´den fazla şehirde miting yapacak, bu kampanyada belki de hepimizden fazla çalışacak. Biz İstanbul´da yapacağız ama Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye´yi dolaşacak" ifadelerine yer verdi.

"Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin" 

HDP´nin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde aday çıkarmayacağının açıklanmasının ardından bunun İstanbul´daki seçime yansımasının ne olacağı şeklinde görüşü sorulan Yıldırım, "Bizim açımızdan fark etmez. İster aday çıkarsınlar, ister çıkarmasınlar. İstanbul Türkiye´nin özeti. İstanbul´da Türkiye´nin her tarafından vatandaşlarımız var. Dolayısıyla biz tüm İstanbulluların desteğine talibiz. HDP´nin verdiği mesaj bellidir, ´Millet İttifakı´nı destekleyeceğiz´ demektir bu. Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin. Türkiye´nin en büyük dertlerinden birisi terördür. Başbakan olduğum gün ´terörü Türkiye gündeminden düşüreceğiz´ dedim. Bugün terör gündemin ilk maddesi değil. Bugün Türkiye´nin her yerinde güvenlik sağlanmıştır, terör belası gündemi meşgul etmekten çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli