Başkent Üniversitesi, Adana´ya modern bir eğitim yuvası daha kazandırdı
EĞİTİM 6.05.2017 14:33:32 1065 0

Başkent Üniversitesi, Adana´ya modern bir eğitim yuvası daha kazandırdı

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal ise, Adana´ya böyle bir eser kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti

 

Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okullarının, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi itibarı ile öğrencilerin hizmetine sunduğu lise binasının resmi açılışı, törenle gerçekleşti.

Atatürk ilkelerini  ve Türk kültürünün değerlerini evrensel bir bakışla bütünleştirebilen; insana, doğaya, topluma ve bireysel farklılıklara hoşgörüyle bakan; ilişkilerinde dürüst, kendisiyle ve toplumla barışık, değişime açık, güven duygusu ve özdenetimi gelişmiş bireyler yetiştirme hedefiyle eğitim yatırımlarına devam eden Adana Özel Başkent Okullarının ek lise binasının açılışı, Başkent Üniversitesi ile Adana protokolünü bir araya getirdi. 

İLERİ TEKNOLOJİYLE DONATILDI

Öğrencilere rahat ve sağlıklı bir ortamda en iyi eğitimin verilebilmesi için her türlü detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü, 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilen; 32 derslik, laboratuvarlar, spor alanları ve idari bölümlerden oluşan lise binasının açılışında saygı duruşu  yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından açış konuşmasını yapan Adana Özel Başkent Okulları Lise Müdürü Meltem Çaylaklı, "Ülkemizin geleceğinin gençlerimize ve onların en iyi şekilde yetişmesine bağlı olduğu inancını taşıyan Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk´ten aldığımız güçle gençlerimizi bilimsel bakış açısına sahip, insan ilişkilerine saygılı, vatansever ve iyi insanlar yetiştirmek için inşa etiğimiz lise binamızın açılış törenine hoş geldiniz. Binamızın bir yıldan kısa bir süre içerisinde, en kaliteli şekilde inşa edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 

"EĞİTİM YUVALARI, AYDINLIK GELECEĞİN MÜJDECİSİ"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de açılışı gerçekleştirilen aydınlık eğitim yuvası ile bunun gibi eğitim kurumlarının, Türkiye´nin aydınlık geleceğinin müjdecisi olduğunu belirterek, "Başkent Üniversitesi, hastanesiyle Adana´ya geldiğinden beri Adana bir sağlık merkezi olma noktasında hızla mesafe kat etmiştir. Başkent Üniversitesi, Değerli Hocamız Mehmet Haberal´ın Cumhuriyet Türkiye´sine kazandırdığı çok kıymetli bir değerdir" ifadelerini kullandı.

"İĞNEYİ İTHAL EDEN TÜRKİYE ARTIK BİLİM İHRAÇ EDİYOR"

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal ise, Adana´ya böyle bir eser kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugünlere gelişimize, geçmişe bakarsak; Dr. Turgut Noyan ile asistanlığından beri çalıştık. 4 makine ile Adana´ya yola çıktık ve o günlerden bugünlere geldik. Ne mutlu ki ülkemiz var. Bu ülke kiremit ve iğneyi ithal ediyordu. Ama artık ben diyorum ki Türkiye Cumhuriyeti bilim ihraç ediyor. O noktaya geldik. Burası, bu ülkenin geleceğini sağlayacak bir bilim yuvası. Ben Adana´daki bütün arkadaşlarımın yaptığı çalışmalardan gurur duyuyorum. İnşallah Adana´ya daha yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz hem de uluslararası eserler."

Daha sonra Adana Özel Başkent Okulları öğrencileri tarafından jimnastik, müzik, bando, zeybek ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Açılışa katılanlar, kurdele kesiminin ardından hep birlikte binayı gezdi. 

Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Özel Başkent Okulları Kurucu Temsilcisi Turgut Noyan, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Fuat Yapar, okul yöneticileri,öğretmenleri,personeli, velileri, öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false