BAŞKAN ÇELİKCAN ÖDÜLÜNÜ ALDI
GÜNDEM 18.11.2016 10:52:16 282 0

BAŞKAN ÇELİKCAN ÖDÜLÜNÜ ALDI

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ´Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi´ ile ikinci ödülünü Antalya´da düzenlenen törenle aldı.

Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasının kazananları, ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarındaki törenle ödüllerini aldı. Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen ´Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması´na 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarındaki Yarışma Sergisinde katılımcılarla paylaşıldı.

Yüreğir Belediyesi´nin devam ettirdiği ´´Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi´´ ikinci kez ödüle layık görüldü. Daha önce ´´En İyi Proje´´ dalında ödül alan Yüreğir Belediyesi bu sene de ´´Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında ´´Proje, Uygulama ve Süreklilik´´ dalında ödüle layık görüldü. Başkan Çelikcan ödülünü 17 Kasım´da Antalya´da 24.´sü düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı´nda düzenlenen törenle ÇEKÜL Vakfı Encümen Üyesi Battal Gazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan´ın elinden aldı.

Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi´nin çok yönlü olarak devam ettiğini, bölgede bulunan tüm tarihi yapıları özgün yapısına kavuşturarak topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ´´Kervansaray Restorasyonu ile Lokman Hekim Cami Rekonstrüksiyon çalışmaları devam ederken Roma dönemine ait 2. ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve 1970 yılına kadar kullanılan 2 su değirmeni restore edilip çevre düzenlemesi yapılarak eski özgün yapısına kavuşturulacak. Bunun yanı sıra arkeolojik kazılar devam etmektedir.

Devam eden bu projelerle ilgili bizleri ödüle layık görmeleri bizleri memnun etmiştir. Uygulanabilir ve gerçekçi projeler hazırlıyoruz ve hayata geçiriyoruz. Ölümsüzlük Şehri Misis´ projesinin sosyal, turizm ve ekonomik boyutuyla çok yönlü bir projedir.

Misis projesi, dünya kültürel mirasına kazandırılması yönüyle kültürel, vatandaşların sosyal yaşama kazandırılması yönüyle sosyal, Çukurova turizmine yeni bir odak kazandırılması yönü ile turizm ve kültür, tarım-köy mantığıyla ekonomik girdilerin sağlanması yönüyle ekonomik boyutu olan özel bir projedir. Belediyemiz ´Ölümsüzlük Şehri Misis´ projesi ile adeta bölgemiz ve ülkemiz için model teşkil edecek nitelikli ve çok yönlü bir çalışmaya imza atmaktadır.

Misis´te çok değişik ve farklı dönemlere ait arkeolojik yapıların bulunduğunu belirten Başkan Çelikcan ´Günümüzde gözlemlenebilen mozaikler, antik taş köprü, yer yer görülen surlar, su kemerleri, stadyum, su değirmenleri, tiyatro, hamam, şehrin kuzeyinde bulunan antik kaya mezarları, Geçitli yakasında yer alan ve büyük bölümü yıkılmış olan Havraniye Kervansarayı ve cami gibi yapılar kenti ayrıca önemli kılmaktadır.´´ diyerek devam eden projelerin tamamlanmasıyla bölgenin önemli bir turizm alanı olacağını belirtti.

ÇEKÜL BAŞKANI SÖZEN : ´´KÜLTÜRE PAY AYIRMAK ZORUNDAYIZ´´

Antalya´da düzenlenen  YAPEX Restorasyon Fuarının boyutu her geçen gün arttığını belirten (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ´´Kamu, yerel, sivil, özel işbirlikleri artık kurulmaya başlandı. Ne yaparsak yapalım kültüre pay ayırmak zorundayız. Anadolu topraklarındaki bu büyük kültürün sahibi olduğunu yerel yönetimler fark etmeye başladı. Bunu yerel yönetimlerin kültürel miras alanında yürüttükleri çalışmalardan anlıyoruz. Bu da bizi mutlu etmektedir.´´ şeklinde konuştu.

YILMAZ: ´´BELEDİYELERİMİZİN KORUMA BİLİNCİ ARTTI´´

 Türkiye´de Tarihi Kentler Birliği üyeleriyle birlikte kültürel mirasımızı yaşatmak için çalıştıklarını belirten Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz "YAPEX Restorasyon Fuarı ve her yıl düzenlediğimi ?Özendirme Yarışması´ belediyelerimizin koruma bilincini geniş kitlelere yayılmasına vesile oluyor. ´´ diyerek gelişmelerden mutlu olduklarını söyledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli