BAŞKAN ÇELİKCAN: ?KURSLARIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR?
YEREL 27.07.2017 15:50:03 383 0

BAŞKAN ÇELİKCAN: ?KURSLARIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR?

Yüreğir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde organize edilen sanatsal kurslar yoğun ilgi görüyor. Yüreğir Belediyesi´nin ücretsiz resim kursuna katılan kursiyerlerin hünerli ellerinden çıkan eserler büyülüyor.

Yüreğir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde organize edilen sanatsal kurslar yoğun ilgi görüyor. Yüreğir Belediyesi´nin ücretsiz resim kursuna katılan kursiyerlerin hünerli ellerinden çıkan eserler büyülüyor.

 Yüreğir Belediyesi teknik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra vatandaşlara sosyal, kültürel, sanatsal ve spor faaliyetleri alanlarında çeşitli hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda sanatsal kurslar açan Yüreğir Belediyesi, Resim sanatı ile vatandaşları buluşturarak konusunda uzman eğiticilerden ücretsiz kurs almalarına olanak tanıyor. Özenle dizayn edilmiş ferah sınıflarda verilen kurslarda kursiyerlerin hünerli ellerinden çıkan sanat eserleri büyülüyor. Resim Kursları Murat Göğebakan, Mehmet Akif Ersoy, Fatih Terim ve Fatih Sultan Mehmet Kültürevleri´nde yetişkin ve çocuklar olmak üzere iki grup halinde devam ediyor. Kurslara katılan sanatseverler kurs bitiminde katılım belgesi almaya hak kazanıyor.

?SANATA ENGEL YOK´

2009 yılından itibaren engelli politikalarını değiştiren Yüreğir Belediyesi, ilçede bulunan engellilerin hayatlarını kolaylaştıran ve onları önemseyen birçok ilke de imza atarak kısa sürede farkını ortaya koydu. İlk etapta engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için hazırlanan Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi tamamlandı ve engellilerin etkinlik ve kurslara katılmaları için özel dizayn edilen araçlar tahsis edildi.  Yüreğir´de uzun süredir evlerinden çıkamamış, tekli bir hayata mahkum kalmış engelliler sosyal hayata katıldı. Özellikle engelli bireylere yönelik resim kursları Adana´da yoğun ilgi gören projelerden biri oldu. Yüreğir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi´nde resim kurslarına katılan özel yetenekler bir taraftan vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirirken bir taraftan da el becerilerini geliştirme imkanı buldu.

BAŞKAN ÇELİKCAN: ?KURSLARIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR?

Teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle Yüreğir´de büyük bir değişime imza attıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ?Bir zamanlar Yüreğir için hayali bile mümkün olmayan projeleri kısa zamanda hayata geçirdik. Sosyal belediyecilik alanındaki faaliyetlerimizin karşılığını yapılan bağımsız anketlerde Türkiye 2.´si olarak aldık. Kültür merkezi ve kültürevlerimizde 90´a yakın branşta 800 ayrı kursla ücretsiz meslek edindirme ve el sanatları eğitimleri veriyoruz. Özellikle resim kursumuz vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyor. Hünerli ellerin ortaya çıkardığı eserleri görünce mutlu oluyoruz. Bu kurslarımızla sanat camiamıza yeni yetenekler kazanacağımıza gönülden inanıyorum? şeklinde konuştu.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli