BAŞBAKAN´DAN, ?ÇÖZÜM MÖZÜM YOK KARDEŞİM? AÇILIMI
SİYASET 2.09.2016 13:57:03 395 0

BAŞBAKAN´DAN, ?ÇÖZÜM MÖZÜM YOK KARDEŞİM? AÇILIMI

Başbakan Binali Yıldırım, ?Çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Vatandaşla aramızdaki hainleri çıkaracağız. Terör örgütünün Kürt vatandaşlarımızın başına bela olmadan kurtaracağız,? dedi

 ?Terör örgütlerinin Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarımızın PKK terör örgütü sorunu var? diyen Başbakan Binali Yıldırım, ?65. Hükümet´in İlk 100 Günü? isimli değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 100 günde tüm bakanlıkların yaptığı çalışmaları paylaşmak istediğini belirterek,  İçişleri Bakanlığı´nın çalışmalarına değindi ve terörle mücadelenin 24 Temmuz´dan itibaren yeni bir anlayışla devam ettiğine işaret etti ve şöyle konuştu:

?Yeni anlayış nedir? Ülkenin her köşesinde vatandaşımızın cani mal güveliği sağlanıncaya kadar vatandaşlarımızın yurdun her köşesine rahatça seyahat edinceye kadar terör gruplarının bölücü terör unsurlarının güvenlik kuvvetlerimize, sivil vatandaşlarımıza yönelik saldırıları tamamen bitinceye kadar operasyonlara ara vermeden devam edeceğiz. Buradaki kararlılığımız artarak sürüyor. Bu bağlamda hatırlarsınız şehirlerimizde, ilçelerimizde maalesef çukurlar açıldı. Hendekler kazıldı. Vatandaşlarımız çok zor şartlar altında bölgeden ayrılmak zorunda kaldılar. Bütün bu ilçelerimizde, illerimizde terör unsurları temizlendi?

?Bölge halkına verdikleri zararın parasal tutarı 10 milyar onu da 3 yıl içerisinde tekrar o zararları ortadan kaldıracağız?

?Doğu ve Güneydoğu´da 22 ili bu hafta sonu vatandaşlarımızın bilgisine sunmak isterim pazar günü Doğu ve Güneydoğu illerimiz 22 ili kapsayan bir yeniden kalkınma projesi ve ekonomik gelişme programını da devreye alacağız? diyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

?Bunun detaylarını da Diyarbakır´da kamuoyuyla paylaşacağız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu´daki illerimiz belirli gruplar hakinde toplanmak suretiyle cazibe merkezleri oluşturulacak ve buralara yönelik ciddi yatırımları başlatıyoruz. Pazar günü 1.4 milyar civarında yeni temel atıyoruz. Bunlar ağırlıklı olarak operasyonlar sırasında yıkılan Silopi´de, Cizre´de, Şırnak´ta, Sur´da, İdil´deki o vatandaşlarımızın konutları binaları daha da güzel şekilde yapılacak ve 1 yılda tamamlanacak ancak bu terör örgütünün, bu hainlerin verdiği zarar daha büyük 10 milyar tutarında zarar verdiler. O çukurları, hendekleri kazmak suretiyle orada güvenlik kuvvetlerimize ve bölge halkına verdikleri zararın parasal tutarı 10 milyar onu da 3 yıl içerisinde tekrar o zararları ortadan kaldıracağız. Vatandaşlarımızın rahatça evlerine, barklarına geri dönmeleri sağlanmış olacak.?

?Çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm vatandaşta?

Doğu ve Güneydoğu´daki yapıların 1 yıl içerisinde teslim edileceğini bildiren Başbakan Yıldırım, ?1 yılda evler teslim edilecek ama diğer tarihi yapılar biraz daha zaman alacak burada vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyorum. Hükümetimiz iç güvenliğin sağlanması konusunda hiçbir taviz vermeyecek. Çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar. Vatandaşla aramızdaki hainleri çıkaracağız. Terör örgütünün Kürt vatandaşlarımızın başına bela olmadan kurtaracağız. Çünkü bu terör örgütlerinin Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarımızın PKK terör örgütü sorunu var. Biz bu sorunu kentlerde büyük ölçüde kontrol altına aldık. Şimdi kırsalda güvenlik birimlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz bitin gücüyle üzerine gidiyor. Gitmeye de devam edecek? ifadelerini kullandı.

?77 milyon kök kenevir imha edildi. Bu uyuşturucu işine bulaşan 8 bin 561 kişi gözaltına alındı?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı´nın İçişlerine hiçbir şarta bağlı olmaksızın bağlandığını hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

?Bütün personel alımı yetiştirilmesi, çalıştırılması, sicillerinin verilmesi, terfilerinin yapılması, özlük hakları her bakımdan bağlandı. Önceden Jandarma hem Silahlı Kuvvetleri´ne bağlı hem İçişleri Bakanlığı´na bağlı Sahil Güvenlikte aynı. Büyük sorun oluşuyordu. Sevk ve idarede bunlar düzeltildi herkes şimdi yerini biliyor. Patronunu biliyor. Kimden emir alacağını biliyor ve işini nasıl yapacağını biliyor. Bunun güvenlik bakımından terörle mücadele bakımından büyük bir faydasını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu operasyonlar sırasında tabi özellikle Diyarbakır, Siirt, Şırnak bu bölgelerden yapılan çalışmalarda o 40 ton uyuşturucu ele geçirildi. Bu bölücü terör örgütü uyuşturucuyu ne yapıyor? İçecek hali yok. Bununla milleti zehirliyorlar. Çocukları zehirliyorlar. Hatta Avrupa´ya götürüyor oradakileri de zehirliyorlar. Avrupalılar ne zaman akıllanacak ben merak ediyorum. Onlar onlara sergi açtırmaya devam etsin bir yandan çocuklarını zehirlemeye terör örgütü de devam ediyor. Buradan bu çağrıyı da o dostlarımıza yapıyoruz. 77 milyon kök kenevir imha edildi. Bu uyuşturucu işine bulaşan 8 bin 561 kişi gözaltına alındı. Bunlardan bir kısmı tutuklandı. Sadece bu uyuşturucunun parasal değeri 4 milyar 4 katrilyon bu bir ayda yapılan operasyonun sonucu hani terör örgütü nereden kaynak sağlıyor diye merak edenlere söylüyorum. Ayrıca 25 tanede çalınmış araç bulduk Lice´de bunlar bomba yükletilecek bir yerde patlatılacak. Şuanda da 910 tane çalınmış araç var yurt genelinde bunlarda takip ediliyor. Herhangi bir olaya karışmaması için gerekli çalışmalar yapılıyor.? 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false