Başbakan Yıldırım, Moldova-Türkiye İş Forumu´nda
EKONOMİYE BAKIŞ 6.05.2017 13:41:22 407 1

Başbakan Yıldırım, Moldova-Türkiye İş Forumu´nda

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova ziyareti kapsamında Moldova Başbakanı Pavel Filip ile birlikte iki ülkenin iş çevrelerinin bir araya geldiği Moldova-Türkiye İş Forumu´na katıldı. Karşılıklı yatırımın önemine dikkat çeken Yıldırım, Moldovalı iş adamların

Başbakan Yıldırım: "Moldovalı iş adamlarımızı Türkiye´ye yatırım yapmaya bekliyoruz"
Başbakan Binali Yıldırım Moldova-Türkiye İş Forumu´nda yaptığı konuşmada, "Karşılıklı yatırım sadece bir ülke için geçerli değil. Moldovalı iş adamlarımızın da pekala Türkiye´de yatırım yapacakları bir çok alan olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova ziyareti kapsamında Moldova Başbakanı Pavel Filip ile birlikte iki ülkenin iş çevrelerinin bir araya geldiği Moldova-Türkiye İş Forumu´na katıldı.
Karşılıklı yatırımın önemine dikkat çeken Yıldırım, Moldovalı iş adamlarını Türkiye´de yatırım yapmaya davet ederek, "Karşılıklı yatırım sadece bir ülke için geçerli değil. Moldovalı iş adamlarımızın da pekala Türkiye´de yatırım yapacakları bir çok alan olduğunu düşünüyoruz. Ticaret bakımından yeni iş yerleri açmak bakımından, kalıcı uzun vadeli yatırımlar yapmak bakımından da Türkiye´de büyük imkanlar olduğunu ifade etmek isterim. Burada iş yapmayı kolaylaştıran, yatırım ortamını iyileştiren ve iş yapacaklara uzun vadeli yatırım yapacaklara çok cazip ve önemli teşvikler sağladığımızı son aylarda özellikle belirtmek isterim. Stratejik alanlarda yatırım yapanlara tamamen isteğe göre teşvik sisteminin yürürlüğe girdiğini de bu vesileyle ifade etmek isterim. Burada iş yapan iş adamlarımızın da doğrusu iyi bir ünü olduğunu ve iyi bir iz bıraktıklarını görmekten mutlu olduk. Ülke olarak bugün iş adamlarımızın yaptığı yatırımların tutarı 300 milyon dolar. Yeterli değil daha fazlasını yapacak imkanları, potansiyelleri olduğunu düşünüyorum. Yatırımcılarımızın ülkenin özellikle başkent Kişinev´in çevresini değiştiren projelere yönelmiş olmaları da ayrıca gurur verici. Alışveriş merkeziyle, hastanelerle, otellerle ve diğer yatırımlarla burada iş adamlarımızın imzasını görmek doğrusu bizim için gurur verici bir durumdur" dedi.
Ziyarete Moldova Başbakanı ile Gökoğuz bölgesinde devam edeceklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, "Onlarla tanışma imkanımız olacak. Orada Gökoğuz kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Onlarla bir konferansta buluşacağız. Moldova-Türkiye ilişkilerini Gökoğuz yerinde yaşayan halkın çok daha ortak değer olarak güçlendirileceğine inanıyoruz. O bölgelerin güçlenmesi Moldova´nın güçlenmesi anlamına geliyor. Tarım sektörününde Moldova için çok önemli bir sektör olduğunu biliyoruz. Türkiye´de bu noktada son derece önemli adımlar atıldı. Tarımsal hasılamızı önemli ölçüde arttırmayı başardık. Moldova´da tekstil ve tarım sanayi, depolama tesisleri inşaatı, işlenmiş gıda ürünleri, paketleme gibi alanlarda ciddi bir işbirliği potansiyeli olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda iş adamlarımızın gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Türkiye ile Moldova arasında her bakımdan ilişkileri geliştirecek şartlar var. İmkanlar var" ifadelerini kaydetti.
Başbakan Yıldırım, "geldiğimiz andan itibaren bize gösterilen sıcak ilgiye bir kez daha teşekkür ederim" diyerek sözlerini sonlandırdı. (VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı
DEA LAE
10.03.2018 13:26:32
Kutsasın izleyiciyi Do you need urgent loan for investment? E-posta: (dealae@usa.com) Business? construstion? farming loan? Düşük faizli acil kredi teklifi, Yatırım kredisi? İşletme Kredisi? E-posta: (dealae@usa.com) #280B, T.C beside Planet. Investment D.E.A LTD 333 333 0633

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu