Başbakan Yıldırım: ?Doğru, bir rejim değişikliği var. Adana Kebabı yiye yiye rejim de bozuldu, her şey bozuldu?
SİYASET 4.02.2017 11:13:08 306 1

Başbakan Yıldırım: ?Doğru, bir rejim değişikliği var. Adana Kebabı yiye yiye rejim de bozuldu, her şey bozuldu?

Başbakan Yıldırım, partisinin Adnan Menderes Spor Salonu´nda düzenlediği Sandık Yönetim Kurulu Toplantısı´na katıldı

 

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) anayasa referandumundan evet çıkması halinde ülkedeki rejimin değişeceği iddialarına esprili bir yanıt vererek, ?Doğru, bir rejim değişikliği var. Çünkü milletvekilleri anayasa değişikliğinde gece gündüz çalıştılar. Her ilde değişik yemekler yiyorlar. Ne rejim kaldı ne bir şey. Adana Kebabı yiye yiye rejim de bozuldu, her şey bozuldu" dedi. 

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mersin´de Şehir Hastanesinin açılışını yaptıktan sonra karayoluyla geldiği Adana´da Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile birlikte partisinin Adnan Menderes Spor Salonu´nda düzenlediği Sandık Yönetim Kurulu Toplantısı´na katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, yapılacak olan anayasa referandumunda evet oyunun kentte birinci sırada çıkacağına ilişkin Başbakan Yıldırım´a söz verdi.
Başbakan Yıldırım, AK Parti´nin kurulduğu 2001 yılından bu yana karşılaştıkları zorluklardan bahsetti. Karşılaştıkları tüm vesayet odaklarını birer birer yok ederek bu günlere geldiklerini anlatan Başbakan Yıldırım, 2007´de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunarak, ?Mecliste 363 milletvekilimiz aslanlar gibi oyunu verecek cumhurbaşkanını seçecekti. Ama ne oldu? Bir icat çıkardılar. İcat ne? 367 milletvekili olmadan Meclis toplanmaz, cumhurbaşkanı seçilemez. Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşundan beri hiç olmamış bir şeyi yapmaya karar verdiler. Yapılacak şey belliydi. Dedik ki arkadaşlar biz vekiliz, bu kararı biz vermiyorsak bunu asıl olan verir, vatandaşın kendisi verir. Bunu Türkiye´ye soralım dedik. Hatırlayın, 21 Ekim 2007 Cumhurbaşkanı´nın halk tarafından doğrudan seçilmesi için sandık başına gittik. Orada Adana, yüzde 61´le evet dedi. 2017 geldi. 10 yıl geçti. Her yıl için 1 puan. 10 yıl geçti, üzerine 10 daha koyarsak yüzde 71 en az. Tamam mı? Hedef yüzde 71. Plaka bir de sıfır bir Adana olunca birinciliği de başkasına kaptırmak yok, tamam mı?? şeklinde konuştu.
Yıldırım şöyle devam etti:
?Diyorlar ki ´Ya bu anayasa değişikliğine ne gerek var? Bu anayasa değişikliğini ne yapacaksınız?´ Onlar 2007´de anlamamışlar. 2011´de de anlamadılar. 2014´te de anlamadılar. 2015´te de anlamadılar. 2016´da hiç anlamadılar ama şimdi anlayacaklar. Bu yapılan değişiklik aslında 2007´deki değişiklik. Dolayısıyla eksik kalan işlerin tamamlanmasıdır. Ondan başka bir şey değil. Eğer siz cumhurbaşkanını doğrudan seçiyorsanız görevi de, sorumluluğu da, yetkiyi de ona vereceksiniz. Hesabı da ondan soracaksınız. Yarın önünüze geldiği zaman ne diyeceğiz? Yetki verdim. Şunları yapacağım diye söz verdin niye yapamadın? E bana engel oldular. Anayasa´da engel var, sorumsuzluk var, itidal yetkisi yok. Olur mu öyle bir şey? Tabii ki olmaz. Nisanda yapacağımız halk oylaması 2020´de cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesinin gereği olan mecburi değişikliktir. Onun için bundan böyle. İşler gecikti. Mazeret arkasına sığınma yok? ifadelerini kullandı.
Referandumda ´evet´ için destek isteyen Yıldırım, Adana´nın yarım kalmış metrosunun tamamlanması için söz verdi. Yıldırım, bir partilinin tramvay isteğini de kırmayarak, ?Ne üzüyorsun kendini. Tramvay da tamam. O da olur merak etme. Ne dedik yapmadık? AK Parti ne söz verdi de yapmadı?? diye konuştu.
Yıldırım, şöyle devam etti:
?Ulukışla-Pozantı yolunu bilirsiniz. O yolun ne halde olduğunu bilirsiniz değil mi? Oradaki o kamyoncular seyahat edenler ne kadar büyük acı yaşadığını biliyorsunuz değil mi? Şimdi buradan gidiyorsunuz Pozantı´dan viyadük tünel, ver elini Niğde. Oradan da Ankara. İşte ne için evet? Adana´ya hızlı tren için evet. Adana Mersin arasında yeni demiryolu hattı kurmak için evet. Adana´nın geleceği için evet. Refahı için evet. Türkiye´nin birliği, beraberliği, kardeşliği için evet. Terörün bir daha ülke gündeminde kalmaması için evet. Yarım kalan metronun tamamlanması için evet. 4 bin 415 sandık var. 1.5 milyona yakın seçmen var. Sandık deyip geçmeyelim. Seçim, sandıkta kazanılır. Seçim sandıkta kaybedilir. Siz sandık yöneticileri olarak vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizin verdiği oyların çalınmaması için gereken dikkati göstereceksiniz tamam mı? Dikkatli olacağız, gözümüz gibi sandıklara bakacağız.?

AB Bakanı Ömer Çelik ise, karşılaştıkları kumpaslara karşı Adana´nın her daim bir adım önde olduğunu söyleyerek, ?Devletimize milletimize, varlığımıza, birliğimize, dirliğimize kast eden 15 Temmuz´daki darbe girişimi karşısında da o hainlerin karşısına Adana´da en önce bu teşkilat çıkmıştır. Bizi yasaklarla engelleyemediler. Siyasi suikastlerle engelleyemediler. Darbelerle engelleyemediler. 15 Temmuz darbe girişimiyle yıkamadılar. Şimdi 2002´den beri yürüttüğümüz büyük mücadelenin önemli bir aşamasına geldik. Sayın Başbakanımızın güçlü liderliğiyle Milliyetçi Hareket Partisi ile yürütülen görüşmeler sonucunda Türkiye´nin ihtiyaç duyduğu anayasa değişikliğini yapmak üzere TBMM´den bu değişikliği geçirdik. Şimdi aziz milletimizin huzuruna geldi. Bu Türkiye için tarihi bir şanstır. Türkiye 200 yıldır bu konuları tartışıyor. Bugün artık millet karar verecektir. Millet bu sistem değişikliğiyle karar verecektir. Ve kendi içimizde bütün bu zaafları aşmak işin önümüzde büyük bir fırsat var. Yapmamız gereken şey şudur; Adana´da sandıklardan evet çıkaracağız ama bu yetmez. Adana´da sandıklarda eveti patlatacağız ama bu yetmez. Adana´da, Türkiye´de en çok evet çıkan il olmaya hazır mıyız?? dedi. (VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Kemal beziroğlu
4.02.2017 10:33:59
enerjimerkezim.blogspot.com Projemin faydası 3 milyon işsiz gence iş vermek için 300 milyar dolar yatırım çekecek olmasıdır. Hayata geçmesi sizin paylaşımlarınıza bağlıdır. Desteğinize teşekkür ederim.

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu