Barut:
SİYASET 27.10.2019 13:38:00 861 0

Barut: "Tayin sorunu çözülsün, aile bütünlüğü korunsun"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, eş durumundan tayin sorunuyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi. Tayinlerde yaşanan sorunların çözülmesi için Meclis'in harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Ayhan Barut, "Aile bütünlüğünün bozulmasına, çocukların anne-baba hasreti çekmesine, boşanmaların artmasına neden olan eş durumu tayin taleplerinin karşılanmamasından kaynaklı yaşanan sorun ve sıkıntıların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınarak yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla Meclis Araştırması istiyoruz" dedi.

"SADECE EŞLER DEĞİL ÇOCUKLAR DA OLUMSUZ ETKİLENİYOR"

Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan devlet memurlarının özellikle öğretmenlerin çalışan eşleri ile farklı ilde görev yapması sorununun kanayan bir yara haline geldiğini belirterek harekete geçen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, eş durumu tayiniyle ilgili Meclis Araştırması talep etti. Meclis Araştırması önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunan Barut, "Farklı illerde görev yapan eşler aylarca hatta yıllarca bir araya gelememektedir. Bu durum sadece eşleri değil çocukları da sosyal, kültürel, psikolojik açıdan oldukça derinden etkilemektedir" diye konuştu.

"ÖNLEM ALINSIN, DÜZENLEME YAPILSIN"

Devlet memurlarının tayinden terfiye, atamadan yer değiştirmeye kadar bütün özlük haklarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile güvence altına alındığını anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Yasal güvenceye yapılan bazı düzenlemelerle çalışma hayatını ve aile hayatını olumsuz etkileyen tasarruflar söz konusu olmuştur. Bunların başında evli çalışanlar açısından farklı illerde görevlendirmeler gelmektedir. Bu durum çalışma hayatında verim düşüklüğüne, görev ihmaline ve çalışanlar arasında pek çok olumsuzluklara meydan vermektedir. Kişiler aile bütünlüğünü yakından ilgilendiren bu olumsuzluğu gidermek adına pek çok yol ve yöntem deneyerek eşleri ile aynı ilde görev almalarının çaresini aramaktadırlar. Bu çerçevede siyasi bir referans bulup kısa süre içerisinde hatta aday memuriyet süresi dolmadan tayin ve yer değiştiren kimi çalışanların olduğu gibi, bu tür imkan ve referansa sahip olmayıp yıllarca eş durumu tayini alamayan pek çok devlet memuru bulunmaktadır. Son dönemde bu sorun yeni göreve başlamış ve genç evli çiftler açısından da büyük dramlara neden olmaktadır. Bu durum sadece eşleri değil çocukları da sosyal, kültürel, psikolojik açıdan oldukça derinden etkilemektedir. Son yıllarda aile bütünlüğünün bozulmasına, boşanmaların artmasına neden olan eş durumu tayin taleplerinin karşılanmamasından kaynaklı yaşanan sorun ve sıkıntıların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınarak yasal ve idari düzenlemelerle mağduriyetin giderilmesi amacıyla Anayasanın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 104 ve 105'nci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması istiyoruz." (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli