BARUT,
SİYASET 3.12.2017 11:39:34 339 0

BARUT, "EŞİT VE ADİL BİR TÜRKİYE İÇİN ENGEL YOK"

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, engellilere "Yalnız değilsiniz, sizler de bizleri yalnız bırakmayın, birlikte başaralım" diyerek seslendi. Barut,"Engelsiz bir Türkiye için daha fazla çalışacağız. Adalet ve eşitlik için de her zaman engellilerin yanında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Türkiye´de engellilerin engelli olmayan bireylerden çok daha ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Engelli yurttaşlara seslenen Barut, "Engelsiz bir Türkiye için daha fazla çalışacağız. Adalet ve eşitlik için de her zaman engelli yurttaşlarımızın yanında olacağız. Yalnız değilsiniz, sizler de bizleri yalnız bırakmayın, birlikte başaralım.Engelleri kaldırmak için, engelsiz bir Türkiye için yanınızdayız. Eşit ve adil bir Türkiye için engel yok!" dedi. 

"ENGELLİLER ÇOK DAHA CİDDİ ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA"
Barut, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye´de engelliler başta olmak üzere yaşlılar, çocuklar, işsizler ve yoksulların insanlık onuruna yaraşır bir yaşam sürmekten uzak olduğunu kaydetti. TÜİK verilerine göre ülke nüfusunun yüzde 12.29´unun engelli olduğuna hatırlatan Barut, engellilerin engelli olmayanlardan çok daha ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.
"ENGELLİLER SAĞLIK ALANINDAKİ SORUNLARI ÇOK DAHA AĞIR YAŞIYOR"
Engellilerin karşılaştığı en önemli sorunları sağlık, eğitim, erişilebilirlik ve istihdam olarak sıralayan Barut, engelli bireylerin sağlık alanındaki sorunları çok daha ağır bir şekilde yaşadığını vurguladı. Erişilebilirlik sorununun çözülmemiş olmasının engellilerin kalitesiz ve onlarca sorun barındıran sağlık hizmetlerine erişimini adeta imkansız kıldığını ifade eden Barut, engelliler için birçok hakkın ön koşulu niteliğindeki sağlık raporu almak için aylar süren randevu kuyruklarının da haklardan yararlanmayı ve zamanında tedaviyi engellediğini kaydetti. Katkı paylarının, kaliteli tıbbi cihaz ve malzemelerin ve kanser başta olmak üzere birçok hastalığın ilaçların zamanında karşılanmamasının de yine engellilerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını söyledi. Barut, "Bugün hala protez, ortez, işitme cihazı, tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçlar yardım kuruluşlarınca karşılanmaya çalışılmaktadır" diye konuştu.
"SAĞLIK EN TEMEL ANAYASAL HAKTIR"
Sağlık hakkının en temel anayasal hak olduğunun altını çizen Barut, "Sağlık hizmetleri CHP iktidarında kaliteli, gecikmeden ve ücretsiz olarak SGK tarafından karşılanacaktır. Başta engelliler olmak üzere tüm halkımızın sağlığını korumak birinci önceliğimiz olacaktır" ifadelerini kullandı
"ENGELLİLERİN EĞİTİM SORUNU ÇOK VAHİM BOYUTTA"
Eğitim alanındaki sorunların engelli bireyleri, engelsiz bireylerden çok daha olumsuz etkilediğini dile getiren Barut, "Engelliler yetersiz eğitim dersleri, erişim sorunu, özel eğitim alabilmek için gerekli raporun alınması, belli bir yaşın üzerindeki çocuklara eğitim verilmemesi sorunlarıyla karşı karşıyadır. Özel eğitim ihtiyacı olan engelli çocukların ihtiyaçlarını değerlendirme görevi RAM´larda olup bu merkezler çocuklarımızın ihtiyaçlarını değerlendirebilecek niteliğe sahip değildir. Yine bu merkezler çocuğun ihtiyaçlarına göre değil, mevzuatın dar kalıplarıyla hareket etmektedir" şeklinde konuştu.
"ENGELLİLER İŞ İSTİYOR"
Türkiye´deki istihdam sorunu çığ gibi büyürken engellilerin işsizliği sorununun da büyüdüğünü aktaran Barut, yasa gereği kamuda istihdam edilmesi gereken kadroların doldurulamadığını, yüzde 10´u aşan engelli nüfusuna rağmen kamuda istihdam kotasının yüzde 4 olduğunu söyledi. Engellilerin iş istediğini kaydeden Barut, genç işsizliğin yüzde 20´leri bulduğu günümüzde engellilerin çok küçük bir kısmı iş bulabildiğini vurguladı.
"HERKESE İŞ SAĞLAMAK HALKIN YARARINA SİYASET YAPANLARIN BİRİNCİ GÖREVİDİR"Barut sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başta dezavantajlı gruplar olmak üzere herkese iş sağlamak, halkın yararına siyaset yapan politikacıların birinci görevidir. CHP olarak tüm yurttaşlara iş bulmayı, iş bulamadığımız yurttaşlara ise asgari yaşam gelirini sağlamayı görev bilmekteyiz."
"AÇ VE AÇIKTA KİMSE BIRAKMAYACAĞIZ"
Mevcut hükümet anlayışının işsizlik sorununu çözmediğini ifade eden Barut, 2013 ve 2014 yıllarında yapılan değişikliklerle on binlerce engelli ve yaşlıya verilen devlet destekleri kesildiğini, ihtiyaç sahibi yurttaşın engelli/yaşlı aylığı alabilmesi için artık bireyin kendi geliri yerine aile ve akrabalarının toplam gelirine bakıldığını aktardı.
Bu durumun sosyal devlet anlayışının yanı sıra insan haklarına ve insan onuruna aykırı olduğunun altını çizen Barut, "2828 sayılı kanunda yapılan değişikliklerle de devlet kendi ihtiyacını gideremeyen yaşlı ve engellilere bağlanan aylıklar kesilmiş ve engelliler devletleri tarafından icraya verilmişti. Bizler adil ve demokratik bir Türkiye için daha çok çalışacağız. Adil, eşit ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nde aç ve açıkta kimse bırakmayacağız. Nasıl bu ülkeyi birlikte kurduysak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yine kimsesizleri kimsesi yapacağız. Başta engelliler olmak üzere tüm yurttaşlarımızın sorunlarının çözümü birinci önceliğimizdir" dedi.(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli