BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; “DOĞRU VE YERİNDE BİR KARAR”
YAŞAM 17.03.2020 11:20:00 705 0

BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; “DOĞRU VE YERİNDE BİR KARAR”

ANKARA GÜVENPARK’TA YAŞANAN BOMBALI TERÖR SALDIRISINI PROTESTO EDEN VE ARALARINDA BARO BAŞKANI DA DAHİL 61 KİŞİYE VERİLEN PARA CEZASI İSTİNAFTA BERAATLE SONUÇLANDI.

Ankara Güvenpark’ta 2016’da yaşanan bombalı saldırı hakkında Adana'da basın açıklaması yapmak isterken polisin saldırısına maruz kalan ve aralarında Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve önceki dönem Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık’ın da dahil olduğu toplam 61 sanık hakkında Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinin 2017/52 Esas sayılı dosyasında “2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanuna muhalefet” suçlamasından dolayı verilen 3000 TL para cezası, Adana Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nden (istinaf) beraatle sonuçlandı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük yaptığı açıklamayla görüş ve düşüncelerini paylaştı. Kararın doğru ve yerinde olduğunu belirten Başkanı Av. Veli Küçük, “Daha evvel verilen hukuksuz kararın Adana Bölge Adliye Mahkemesinde düzeltilmesinden ve adaletsizliğin giderilerek haklılığımızın geçte olsa ortaya konmasından dolayı mutluyum.

Tüm bu baskı ve sindirme politikalarına, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizden  geriletilmesine dün olduğu gibi bütün de yarında asla izin vermeyeceğiz.

AKP ve tek adam rejimi, korku imparatorluğu yaratarak, kendi yurttaşını sindirerek iktidarını koruyabilmek adına toplumsal gerilimi tırmandırmaktan ve hukuku ayaklar altına almaktan artık vazgeçmelidir.

Bizler barışı, insan haklarını, demokrasiyi ve özgürlükleri kazanmak ve kullanmak adına bu baskılara ve hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyor ve tüm bu hukuksuzluk saldırılara karşı dimdik ayakta duracağımızı bir kez daha haykırıyoruz.” dedi.

13 Mart 2016 Pazar günü akşam saatlerinde Ankara’da Güvenpark’ta gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda yurttaş yaşamını yitirmişti. Adana Emek ve Demokrasi Güçleri katliamlara tepki göstermek için 15 Mart akşamı yürüyüş yapmak istedi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kitlenin önü polis tarafından kesildi. Polis, aralarında önceki dönem Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve dönemin CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in de olduğu kitleye biber gazı ile müdahale etmiş, çok sayıda vatandaş yaralanmıştı.

 “Savaşa Karşı Barış, Ölüme Karşı Yaşam İçerde ve Dışarda Savaşa Hayır, Sivil Katliamlara Sessiz Kalmayacağız” pankartı arkasında toplanan vatandaşlara 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama” suçundan ceza verilmişti.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı