?BARO BAŞKANLARI KONUŞMAYACAKSA KİM KONUŞACAK??
SİYASET 22.10.2015 15:46:35 243 0

?BARO BAŞKANLARI KONUŞMAYACAKSA KİM KONUŞACAK??

ADANA BAROSU BAŞKANI ÇITIRIK ÇAĞ ÜNİVERSİTESİNDE YAPTIĞI KONUŞMADA, ?BİZ ORTADAN KALDIRILMIŞ, İNİM İNİM İNLEYEN HUKUKUN İŞLEMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ,? DEDİ

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık  Çağ Üniversitesinde düzenlenen Bölgesel Baro Başkanları toplantısında ?Avukatların ve Stajyer Avukatların Adli Sorunsalı´ konulu sunumunda ?Avukatı sorun olarak gören  bir zihniyetin ülkeyi yönettiğine vurgu yaptı.  

Çıtırık, Adana Barosu´ nun Türkiye´nin 6. büyük barosu olduğunu belirterek, aktif avukat sayılarının 2109, stajyer avukatın 246, Çağ Üniversitesi mezunu stajyer avukat sayısın 38 ve Çağ Üniversitesi ´nden mezunu avukat sayısının da 166 olduğunu bildirdi.

Çıtırık, Türkiye´de hukuku içselleştiren bir yönetim anlayışı olmadığına değinerek; ?Üstünlerin hukukun egemen olduğunu, mazlumların sesinin kısıldığını? ifade etti.

Dava dosyalarıyla ilgili olarak da her meslektaşın dilekçe sunmaksızın inceleme yapabileceğini anımsattı. Çıtırık, "Zamanı en çok öldürülen meslek grubu avukatlardır" dedi.

?BARO BAŞKANLARI KONUŞMAYACAKSA KİM KONUŞACAK?

Avukatların duruşmalarda ayağa kalkmamasıyla ilgili de, ?Duruşmalarda ara kararlarda avukatların ayağa kalkmasının zorunlu olmamasına karşın hakimlerin bu konuda baroya bir avukat hakkında soruşturma açılması talebini anımsatarak, ?Biz ?yargılama esnasında duruşma düzenini bozmuyorsa böyle bir soruşturma açamayacağımızı, bir mahkemenin saygınlığının avukatın ayağa kalkmasıyla değil ancak adil kararlarıyla sağlamalıdır. Meslektaşımız görevine devam edecek? cevabını verdik. Türkiye yargısının işinin her geçen gün zorlaştığı bu günlerde baro başkanları bu işlerle de uğraşmaktadır. Bizim görevimiz Avukatlık Yasası´nın bize verdiği yetki çerçevesinde hukukun üstünlüğünü korumak ve geliştirmektir. Hak ihlalleri devam ederken, tek adamlığa gidilirken baro başkanları konuşmayacak da kim konuşacak?. Esnaf Odaları mı konuşacak ? Kanarya Sevenler Derneği mi konuşacak ? Biz ortadan kaldırılmış, inim inim inleyen hukukun işlemesi için çalışıyoruz.´ Barolar siyaset yapmasın.´ Tamam; bürokratik bir takım işlemler, evraklar imzalayalım ve bir kaç basın açıklaması mı yapalım. ?Yargıya güven yüzde 25 lerde...Barolar olarak inatla konuşacağız? dedi

Çıtırık, Avukatların kimlik belgesini resmi belge olarak tanınmadığı, hakim-savcıların stajyer avukatlık döneminde yaşanan sıkıntıları, avukatlara empati ile yaklaşılmaması, savunmanın olsa da olur olmasa da olur mantığı ile yürümesi konularında da sorunlar olduğunun altını çizdi. Çıtırık, şunları söyledi:?Toplantı ve gösteri yapmamıza bile ket çekilmektedir. Biz barışçıl eylem yapabiliriz. İzin alınmasına değil bildirim yapma zorunluluğumuz vardır. Hakim ve savcılar kafasını mevzuatın dışına çıkarmıyor. Uluslararası mevzuatlara hiç bakılmıyor. Kimsenin kimseyi yok saymaya hakkı yok. İddia hata yaptığı zaman marangoz hatası deniliyor. Türkiye´de avukat olmak zor. Çünkü dosya ile özdeşleştirilen bir zihniyet var. Avukat sanki şamar oğlanı. Bunların hepsi mesleği itibarsızlaştıran olaylardır. Son olarak umudumuzu yitirmemeliyiz. Çünkü bu mesleği ileriye taşıyacağınıza inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Toplantıda, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez ve Mersin Baro Başkanı Av. Alpay Antmen de konuşmacı olarak söz aldı.

Toplantının Moderatörlüğünü Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin yaptı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false