Balcalı´da,
YAŞAM 15.05.2018 11:21:57 876 0

Balcalı´da, "Çukurova Acil Tıp Günleri" sempozyumu

İlki 2008 yılında gerçekleştirilen Çukurova Acil Tıp Günleri Sempozyumunun 6.cısı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi´n de yapıldı.

Hipokrat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sempozyum kapsamında çeşitli kurslar ve bilimsel sunumlar teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarından birini yapan Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Özlem Dikme düzenli olarak her iki yılda bir yapılan  ve bu yıl 6. sı başlayan Çukurova Acil Tıp Günleri Sempozyumunun bugünlere başarıyla gelmesinin de büyük emeği olan Sempozyum Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep KEKEÇ e teşekkür etti. Dikme, Organizasyonların zorluğu ve önemine değinerek , düzenli olarak  devam ettirilmesinin önemli olduğunu etkinlik sayesinde de bilgi paylaşımlarının ön plana çıktığının önemine dikkat çekti.

Daha sonra söz alan Sempozyum Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Zeynep Kekeç, İlki 2008 yılında Çukurova  Tıp Fakültesi  Mezunlar derneği , TATD ve Çukurova Acil Tıp Ana Bilim Dalı birlikteliğinde bölge genelinde yapılan ilk Acil Tıp Kongresi niteliğinde olarak başlatılan 1.Çukurova Acil Tıp Günleri sempozyumundan  bu yana geçen 12 yıl boyunca  Acil Tıp alanında önemli olan çok sayıda kurs ve sempozyum organize ettiklerini, ayrıca bu yıl 6.sı başlayan Çukurova Acil Tıp Günleri sempozyumuna ilginin çok yoğun olduğunu sempozyum kapsamında yer alacak olan Kritik Bakım USG Kursuİleri EKG Kursu ve Acil Tıp da Kırmızı Bayraklar Kursuna ilginin çok yoğun olduğunu, kurs kapasitelerinin kısa sürede dolmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Organizasyonların ekip ve dayanışma işidir diyen Kekeç, bu bağlamda bilimsel destek veren herkese özellikle TATD USG çalışma grubu başkanı  Doç. Dr. Funda Karbek Akarca ve ekibine teşekkür etti.. Sempozyum kapsamında il dışından katılımcı ve eğitmenlerin katılımıyla ´Bilginin Paylaşıldıkça Bilim Haline Geldiğini´ ifade eden Kekeç, verimli ve iyi bir sempozyum olması dileklerini iletti.

Açılış konuşmaları sonrası Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Ömer Taşkın´ın piyano dinletisi verdi daha sonra ise teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen bilimsel programa geçildi. Yapılan bilimsel toplantılar ve kurslar sonunda ise katılımcılara çeşitli alanlarda sertifikalar verildi.(CO)

 

 

 

-- 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli