Balcalı Kadın Doğum Anabilim Dalı Avrupa  Standartlarında
YAŞAM 31.10.2018 11:14:24 703 0

Balcalı Kadın Doğum Anabilim Dalı Avrupa Standartlarında

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bünyesinde hizmet veren Ana Bilim Dalları son yıllarda ulusal ve uluslararası dernek ile kuruluşlar tarafından çeşitli alanlarda akredite ediliyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı  Avrupa Dernekleri tarafından son 2 ay içinde 2 kere akredite edilerek bu alanda önemli bir başarıya imza attı. 

Bu amaçla Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı´n da bir tören düzenlendi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ile Dekan yardımcıları Prof. Dr. Tunay Sarpel, Prof. Dr. Ufuk Özgü Mete, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal,  Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, bölüm hocaları ile diğer Ana Bilim Dallarından akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, bu akreditasyon çalışmalarının ve alınan belgelerin son derece değerli olduğunun altını çizdi. Vardar, İlk değerlendirme ve denetleme ziyaretinin 7 Eylül 2018 de EBCOG (European Board and College of Obstetrics and Gynecology) yani Avrupa Kadın Doğum Bordu tarafından Kadın Hastalıkları ve Anabilim Dalını değerlendirmek amacıyla yapıldığını ve anabilim dalının uzmanlık eğitim kalitesi yönünden Avrupa standartlarında bulunup ve akredite edildiğini vurguladı.  Vardar, EBCOG akreditasyonu sonucu kadın doğum anabilim dalının verilen uzmanlık eğitiminin Avrupa standartlarında olduğu tescillendiğini de belirtti.

Bu akreditasyon 2 yıllık bir uyum süreci sonunda gerçekleştiğine dikkati çeken Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü ?Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı yaklaşık 2 yıl önce EBCOG a akreditasyon için başvurmuş ve aradan geçen süre zarfında uzmanlık eğitimi standartlarınızı EBCOG kriterlerine yükseltmek amacıyla yoğun bir çaba göstererek verilen uzmanlık eğitim kalitemizi önemli ölçüde arttırmıştır. Bu akreditasyonu alarak Kadın Doğum Anabilim Dalı´nda Avrupa standartlarında kadın doğum uzmanı yetiştirdiğimiz tescil edilmiş oldu?

Mehmet Ali Vardar, Yine Ekim ayının başında Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalımızın bir alt bölümü olan Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalının, Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği (ESGO) (European Society of Gynecologic Oncology) tarafından yapılan değerlendirme ziyaretinden sonra jinekolojik onkoloji yan dal uzmanlığı kalitesi yönünden akredite edilerek Bilim Dalında verilen hizmet ve yan dal uzmanlık eğitimin Avrupa standartlarında olduğunun onaylandığını söyledi. Vardar ayrıca Bundan sonra Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalımızda yandal uzmanlığı yaparak jinekolog onkolog olmaya hak kazanan herkesin bu uzmanlığının tüm Avrupa da tanınacağını ve geçerli olacağını, ayrıca Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği tarafından belirlenen yabancı adayların, bilim dalında uzmanlık eğiti alabileceklerini, Avrupa ayarında bu akreditasyonların hastane bünyesinde bir ilki teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

Balcalı Hastanesi Başhakemi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal´da yaptığı konuşmada alınan bu akreditasyon belgelerinin hastane hizmet kalitesini son derece yükselttiğini, bu amaçla diğer bölümlerde de bu çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ettiğini belirtti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise Fakülte olarak bu tür akreditasyon çalışmalarına ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini ifade ederek, bu desteklerinde meyvesini aldıklarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. Özbarlas bu amaçla bundan sonrada bu çalışmalara desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Son olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, alınan bu akreditasyon belgelerinin tüm Avrupa´da tanınacağını ve geçerli olacağını belirterek, bu iki akreditasyonu da çok önemli bulduğunu ve başarılarından dolayı emeği geçemn tüm arkadaşlarını tebrik ettiğini söyledi.

Kibar, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından reakredita edilen Tıp Fakültesi´nin 2.000´e yaklaşan öğrencisi, 450´ye ulaşan uzmanlık öğrencisiyle Üniversite´nin önemli ve en gelişmiş fakültelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi ?Bilindiği gibi akreditasyon bir dış değerlendirici kurum tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yüksek öğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite sürecidir. Birbaşka değişle, akreditasyon yüksek öğretim kurumunun eğitim ve öğretimine yönelik, değerlendirici kuruluşun kullandığı ölçütler dahilin de verilen bir yeterlilik belgesidir?

Rektör Kibar amaçlarının, Üniversitede ki tüm fakülteler ve tüm programların Akreditasyon sertifikasına sahip olması ve üniversitenin kalitesinin artması olduğunu sözlerine ekleyerek, Tıp Fakültesi´nin de bu amaçla nitelikli insan gücü yetiştirmede görevini yerine sonuna kadar getirdiğine işaret etti. (CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli