BAKAN SARI, MÜSİAD´IN GENEL İDARE KURULU TOPLANTISINA KATILDI
GÜNDEM 13.02.2016 10:34:33 279 0

BAKAN SARI, MÜSİAD´IN GENEL İDARE KURULU TOPLANTISINA KATILDI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI FATMA GÜLDEMET SARI: - ?SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KANAAT ÖNDERLERİNDEN OLUŞAN İSTİŞARE MECLİSLERİ KURACAĞIZ. BU SAYEDE HÜKÜMETİMİZİN BÜTÜN ÇALIŞMALARININ HALKIMIZA EN DEMOKRATİK ŞEKİLDE AKTARILMASINI, SÜRECİN SİZLERLE YÜRÜTÜLM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yeni bir birliktelik ve kardeşlik dönemi başlatılacağını ve sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderlerinden oluşan istişare meclisleri kurulacağını ifade ederek, ?Bu sayede hükümetimizin bütün çalışmalarının halkımıza en demokratik şekilde aktarılmasını, sürecin sizlerle yürütülmesini ve en kısa zamanda sonlandırılmasını hedefliyoruz? dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (MÜSİAD) 92. Genel İdare Kurulu Toplantısı Sheraton Oteli´nde yapıldı. Toplantıya katılan Bakan Sarı, 3 Kasım 2002 seçimlerinin hemen ardından kurulan AK Parti´nin iktidarıyla Türkiye´de yeni bir dönemi başlattıklarını kaydederek, ?Demokrasi, insan hakları, adalet ve özgürlük alanlarında örnek bir ülke olması yolunda, önemli adımlar attık. Kardeşliğimizi geliştirecek, dayanışmamızı güçlendirecek çok önemli reformlar yaptık. Kimlik siyaseti yapmadık. Kimsenin yaradılıştan kendisine verilen hakları, ayaklar altına alamazsınız. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. AK Parti iktidarı olarak yola çıkar çıkmaz kırmızı çizgilerimizi açıkladık. ?Etnik milliyetçilik yapmayacağız, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız´ dedik. Yani biz, ?doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, 780 bin kilometre kare olarak bir bütünüz, bölünmez bir vatanız´ dedik. Türkiye´nin bütün meydanlarından ?biriz beraberiz iriyiz diriyiz´ diye haykırdık. Bu kadim topraklar üzerinde asla bir ameliyata, asla bir operasyona izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Çünkü bu topraklar şehitlerimizin, gazilerimizin omuzlarında yükselmiş, bir seferberlik azmiyle yeniden imar edilmiş topraklardır. Sarıkamış´ta, İzmir´den, İstanbul´dan, Bursa´dan şehitlerimizin isimlerini görürsünüz. Çanakkale´de Diyarbakır´dan, Erzurum´dan, Şanlıurfa´dan, Mardin´den şehitlerimizin isimlerini görürsünüz. Ülkemizin dört bir köşesinden Mehmetçiklerimizin adları buralarda gezinmişti. İşte bu şuur, ülkemiz üzerinde oyun oynanmasına mani olan güçtür. Bu şuuru ilelebet koruyacağız? diye konuştu.

?İSTİŞARE MECLİSLERİ KURACAĞIZ?
Bakan Sarı, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Mardin´de birliktelik ve kardeşlik döneminin başlatılacağını ve yegane muhatabın milletin olacağını açıkladığını hatırlatarak, ?Hükümet olarak, bu kapsamda; sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinden oluşan istişare meclisleri kuracağız. Bu sayede hükümetimizin bütün çalışmalarının halkımıza en demokratik şekilde aktarılmasını, sürecin sizlerle yürütülmesini ve en kısa zamanda sonlandırılmasını hedefliyoruz. Bu süreci; gerek kamu gerekse sivil toplum olarak sonuna kadar desteklemek en büyük görevimizdir. Türkiye´nin yeni, sivil, yerli ve milli bir anayasaya kavuşması ve terörün son bulması için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.
MÜSİAD´ın Türkiye´nin kardeşlik anlayışına her zaman destek olduğunu kaydeden Sarı, ?Saygın bir siyaset anlayışının ancak sağlam bir ekonomik kalkınmayla gerçekleşebileceğini çok iyi biliyoruz. MÜSİAD olarak; Türkiye´nin ekonomik kalkınma ve büyümesi alanında büyük bir yükü taşıdınız. Kurulduğunuz günden bu yana; gerek bir sivil toplum kuruluşu olarak gerekse insani hedeflerinizle Türkiye´ye yeni bir soluk getirdiniz. Kanaat ve bereket, diğerkamlık ve ülfet kavramlarını ekonomi literatürüne, sizler soktunuz. Vahşi kapitalizme darbe vurdunuz, rekabeti gayrı meşru yollardan temizlediniz. Ssadece ekonomiye değil insana da manevi bir tanımlama getirerek, insanı tüketen değil üreten bir varlık olarak gördünüz. İnsana; köle, çalışan ve tüketici gözüyle değil, insana önce insan olarak baktınız. İnsanın şerefini, haysiyetini, onurunu ve vakarını her zaman korudunuz. Sizleri, aynı yolun yolcusu, ufku geniş, medeniyetini çok iyi benimsemiş kardeşler olarak görüyor, kutlu yürüyüşünüzde her zaman yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye´nin geçirdiği imtihan dönemlerinde, biz kazanalım demediğiniz, hakka ve hukuka riayet ettiğiniz ve yeni Türkiye´ye olan inancınız için, sizlere teşekkürü bir borç biliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, genel idare kurulunun önce milletimiz, sonra tüm dünya için hayırlı olmasını temenni ediyor, değerli MÜSİAD ailesine sonsuz başarılar diliyorum? şeklinde konuştu.

?EYLEM PLANLARINI OLUMLU BULUYORUZ?
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, ?7 Haziran sonrası yaşanan siyasi belirsizlik ve terör ortamına rağmen 2015 yılını, açıklanan 3 ve 4 çeyrek rakamları ile değerlendirdiğimizde 3 çeyreğin toplamında yüzde 3.8´lik, bizim görebildiğimiz tahminlerle de yılın genelini 4 bandında bir büyüme ile kapatacağız görünüyor. 2015 yılında başka verilere bakıldığında bizim için bir başka önemli alan da cari açığın azalmasıydı. Cari açıkta bir önceki yıla göre yüzde 26 küçülmeyle kapatılmasını son derece önemli görüyoruz. Bizim de Satın Alma Müdürleri Endeksimiz var. Geçtiğimiz yılı 52 ortalamayla kapatmıştı. Ocak ayında da yüzde 3.7 puanlık bir artı gösterdi. Bunu da pozitif bir değerlendirme görüyoruz" dedi.
MÜSİAD üyelerinin yüzde 64´ünün 2016´dan 2015´e göre daha umutlu olduğunu belirten Olpak, ?Hükümetimizin açıklamış olduğu eylem planının ve arge reform paketini, terör ve bölgeye yönelik olana geçtiğimiz günlerde açıklanan eylem planlarını olumlu buluyoruz. Bunların yanında bizim de taleplerimiz var. İşgücü piyasalarına yönelik olarak kıdem tazminatı ve çalışma esneklikleri gibi konularda, kültür hayatımızı, değerlerimizi ve sosyal hayatımızı ilgilendiren konularda da daha fazla çalışmaya ihtiyacımız olduğunu ifade etmek isterim? şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Bakan Sarı´ya plaket verdi. Toplantıya, Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Tamer Dağlı, Başsavcı Ali Yeldan, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi ile çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false